O zi în Bulgaria: te relaxezi și vizitezi cele mai frumoase obiective turistice

 advertising.ringier
.

Este momentul ideal pentru a-ți planifica vacanțele pentru anul acesta. Indiferent dacă adori marea, muntele sau să vizitezi orașe pline de istorie, ar trebui să știi deja unde îți vei petrece vacanțele. Știm că nerăbdarea este mare, însă cum ar fi dacă ți-am spune că îți poți face așteptarea mai ușoară? Nu trebuie să mai numeri zilele până la concediu: te poți bucura de excursii de o zi, ce se simt ca o vacanță! Probabil îți aduci aminte din copilărie, cât de frumos era când mergeai cu școala în excursie. De ce să nu repeți experiența și acum, adult fiind? 

Din când în când, este bine să te deconectezi și să alegi măcar o zi pe lună în care să ieși din oraș. Mulțumită O Zi Cât o Vacanță', acum poți vizita cele mai populare obiective turistice din țară și din Bulgaria, într-o singură zi. Este atât de simplu și îți garantăm că vei dori să mergi în cât mai multe astfel de escapade. În cele ce urmează, îți vom prezenta câteva dintre cele mai populare excursii de o zi in Bulgaria. Trebuie să menționăm că toate excursiile au ca mijloc de transport autocarul clasificat pentru curse internaționale. 

Dacă nu ai mai fost până acum în Bulgaria, îți recomandăm în primul o Excursie Balchik – Cap Kaliakra. Plecarea se face la ora 06:00 din București și există posibilitatea preluării din alte orașe, contra cost (Ploiești, Buzău, Brăila, Galați, Focșani). Traseul este Bucuresti -Constanta-Vama Veche-Balchik, iar la întoarcere Balchik-Razgrad-Ruse-Giurgiu-Bucuresti. Prima oprire este la superbul Cap Kaliakra, unde se pot vizita și vestigii arheologice, muzeul arheologic și Capela Sfântului Nicolae. La Balchik vei putea admira Castelul Reginei Maria, Grădina Botanică și împrejurimile. 

Bulgaria este renumită pentru superbii trandafiri și pentru toate produsele realizate cu ajutorul apelor florale de trandafir și a uleiurilor. Dacă vrei să te bucuri de un spectacol al naturii, îți recomandăm o Excursie Kazanlak – Festivalul Rozelor. Traseul la dus este Bucuresti – Giurgiu – Ruse – Veliko Tarnovo – Kazanlak. Superba Valea Trandafirilor este locul de proveniență a uleiului de trandafir bulgăresc, care stă la baza unora dintre cele mai îndrăgite parfumuri din lume. În lunile mai și iunie, câmpurile de trandafiri din această zonă înfloresc și este o ocazie unică să respiri parfumul lor și să vezi spectacolul de culori. Se va mai vizita și Muzeul Trandafirilor din oraș. 

Nu în ultimul rând, îți recomandăm și o Excursie Plevna – Lovech – Pestera Devetashka – Cascadele Krushuna. Trebuie să știi că Plevna este orașul unde s-a desfășurat cea mai importantă bătălie a Războiului Ruso-Turc, pentru a elibera Bulgaria și pentru independența României. La Plevna, se va vizita Muzeul Panorama, iar apoi se va merge spre Lovech și Peștera Devetashka, unul dintre cele mai spectaculoase locuri din Bulgaria. Excursia nu se oprește aici, deoarece vei putea vizita și Cascadele din Parcul Natural Maarata. 

Așadar, merită să mergi în excursii de la O Zi Cat o Vacanta, în care poți vizita cele mai frumoase locuri din Bulgaria și poți reveni în țară cu entuziasm și forțe noi. 

Citeşte şi locuri de vizitat în Sofia – cele mai apreciate obiective turistice!

Vezi şi reguli de bună purtare în Bulgaria ca turist!

Citeşte şi despre cele mai frumoase lacuri şi cele mai frumoase chei din România!

Descoperă şi obiective turistice din Istanbul, Salonic, Sevilla, Nisa, Monaco şi Insulele Canare!

Google News Urmărește-ne pe Google News

Biografiile Vedetelor
Fii la curent cu tot ce se întâmplă cu vedetele tale favorite

Află totul despre vedetele din România, dar și despre celebritățile internaționale: biografii, carieră, filmografie, discografie si viață personală.

Revista VIVA!
Revista VIVA!
Abonează-mă la newsletter Abonează-mă
Buton