Idei pentru a decora și organiza bucătăria casei tale !

 advertising.ringier
.

Ai o bucătărie pe care o adori? Scopul tău nu este numai să o faci să arate frumos, ci și acela de a o păstra ordonată. Nu va însemna nimic dacă bucătăria ta are cel mai bun decor din lume dar arăta dezordonat. În acest articol îți vom da câteva idei de decor și organizare pentru bucătăria ta alături de câteva sfaturi foarte utile.

Alege obiecte și mobilă inteligență pentru economisirea spațiului

Decorarea făcută pentru spații mici trebuie să fie inteligență, optând pentru mobilier modular sau design-uri menite să economisească spațiu. În bucătărie există foarte multe elemente pe care dorim să le scoatem în evidență și care să ne fie și utile. Una dintre cele mai bune idei de a decora bucătăria casei tale este de a folosi produse speciale ce aduc estetică spațiului, eleganță și ordine. Astfel că bucătăria trebuie să fie întotdeauna ordonată. Nu va fi de folos nimănui dacă casa este ordonată și bucătăria nu.

Mobila care se pliază pe nevoile tale, obiecte se depozitează ușor și au o capacitate bună de a susține diverse elemente este ceea ce numim astăzi smart. Atunci când vine vorba de economisirea spațiului în bucătărie, astfel de produse sunt ceea ce îți trebuie. De asemenea, trebuie să ții cont de faptul că mobila inteligentă modulară nu este o opțiune economică, dar dacă vrei ceva bun ar trebui să iei în considerare un buget bun. Dacă nu îți permiți astfel de mobilă, alege tot felul de ustensile ușor de folosit, precum cele din gama de produse pentru casa Viyogo

Culori potrivite pentru bucătărie

O altă dintre ideile pentru a decora bucătăria casei tale este să folosești culorile potrivite, există culori care au capacitatea de a extinde sau de a micșora spațiile. Culorile ideale pentru bucătărie sunt luminoase, tonurile pastelate și reci.

Cei mai moderni preferă o paletă de culori mai modernă precum verde, portocaliu sau negru. Însă trebuie să ai grijă când folosești aceste culori, bucătăria fiind un spațiu care trebuie să aibă multă lumină.

Dacă vrei să folosești culori puternice precum verde sau portocaliu, ar trebui să le combini cu culori deschise pentru a da profunzime, dar și o senzație de spațiu bucătăriei tale, așa că asumă-ți riscuri, dar fii inteligent.

Iluminare ambientală și rece

Luminatoarele sunt spațiile de lumină care intră prin tavan. Cu unul dintre acestea nu va fi nevoie să ai multă lumină artificială ziua, fiind una dintre ideile de a decora bucătăria preferate de designeri.

Lumina naturală transformă un spațiu mic și lipsit de viață într-unul cu multă lumină și eleganță, decorul pe care îl alegi se va completa mult mai bine cu lumina exterioară. Dacă nu ai acces la lumina naturală alege un lampadar cu lumină rece pentru iluminat.

Etichetează recipientele de bucătărie

Un mod frumos și creativ de a decora este marcarea recipientelor de bucătărie, mai ales dacă sunt din sticlă sau plastic. Acest lucru te ajută să știi ce mâncare se află în recipient și este totodată un element cheie în conceptul urban de decor.

Scrie denumirea ingredientelor pe recipientele de plastic cu capac pentru a nu fi nevoit să scoți capacul pentru a vedea ce este înăuntru. Acest lucru te va ajuta foarte mult în ordinea din bucătărie, mai ales în dulap.

De la cele mai bune idei pentru a decora bucătăria casei tale până la cele mai practice, așează recipientele marcate pe rafturi deschise, asigură-te că sunt drăguțe și se combină totul cu estetică decorului.

Plantele nu pot lipsi

Plantele sunt viață, așa că așezarea plantelor în bucătărie va face din aceasta un loc plăcut. Optează pentru plante aromate sau cu care poți asezona alimente, precum oregano, mentă sau busuioc. Cu plante de asezonat îți decorezi bucătăria și în acest proces îmbunătățești condimentarea alimentelor. Așează-le pe rafturi suspendate departe de aragaz, astfel încât să nu se strice. Aceasta este una dintre ideile practice și ușoare de a decora bucătăria casei tale.

Împarte zonele de bucătărie.

Distribuția mobilierului de bucătărie ar trebui să fie unul dintre primele lucruri pe care le faci înainte de a recrea câteva dintre ideile de a decora bucătăria casei tale. Important este să separi fiecare zona pentru a ști unde poți să depozitezi și să decorezi. Bucătăria este împărțită în trei zone, partea umedă unde merge mașina de spălat vase, zona fierbinte unde este instalat aragazul și mai multe zone uscate unde se depozitează orice altceva. Când ai această organizare definită, vei putea lua decizii în ceea ce privește decorul.

Folosește un bar ca sală de mese dacă casa ta este mică

În spațiile mici în care nu există suficient spațiu pentru o sufragerie, barul din lemn și alte materiale este adesea folosit împreună cu scaunele înalte pentru a mânca. Dacă ai suficient spațiu în casă ta și vrei să adaptezi un bar, în ciuda faptului că ai sală de mese, este o opțiune bună pentru diversificare. Barurile ajută la împărțirea subtilă a încăperilor casei, oferind o senzație de spațialitate și iluminare. Ține minte însă că less is more. Nu umple bucătăria cu multe elemente de decor pentru că va părea dezordonată.

Piese din plastic pentru decorare și depozitare

Există mobilier elegant și alte piese din plastic care completează orice decor fără a fura stilul. Plasticul are o rezistență superioară, așa că căldura și umiditatea nu îl afectează la fel de mult, Aceste obiecte sunt ideale pentru a depozita tot ce îți dorești în bucătărie. Indiferent care sunt ideile de a decora bucătăria casei tale, primul lucru este să obții mobilierul ideal pentru spațiul de bucătărie existent. Organizatoarele din plastic sunt cel mai bun aliat în bucătărie. Poți să depozitezi pungi de plastic, articole de bucătărie și tot ce îți dorești.

Știm că ideile de amenajare a bucătăriei casei tale pe care ți le-am spus aici te vor ajută foarte mult, așa că nu ezită să le pui în practică.

Google News Urmărește-ne pe Google News

Biografiile Vedetelor
Fii la curent cu tot ce se întâmplă cu vedetele tale favorite

Află totul despre vedetele din România, dar și despre celebritățile internaționale: biografii, carieră, filmografie, discografie si viață personală.

Revista VIVA!
Revista VIVA!
Abonează-mă la newsletter Abonează-mă
Buton