Cum îți decorezi grădina. Sfaturi utile

 bogdan.galca
.

Acum a venit momentul în care poți visa cu ochii deschiși la cum va arăta curtea casei tale. Ai reușit să îți cumperi casa mult dorită și ai și o grădină pe măsură pe care o decorezi cum îți place. Liniște și stare de bine, întâlniri cu prietenii sau cu cei dragi, indiferent de anotimp, toate acestea pot deveni realitate mai repede decât ți-ai putut imagina. Ți-am pregătit câteva idei care să te ajute să îți îndeplinești visurile.

Cum îți alegi mobilierul de grădină

În funcție de spațiul pe care îl ai dedicat, îți poți alege ce mobilier de gradina vrei să ai. Sunt produse din materiale rezistente la ploaie și la soare, în egală măsură: lemn, aluminiu, plastic, chiar și bambus.

Poți alege o masă modernă cu scaune confortabile. Sau poți cumpăra o canapea cu masă joasă și fotolii comode, special create pentru exterior. Dacă îți place să meșterești și ai imaginație bogată, îți poți construi chiar tu mobilier din paleți pe care să îl accesorizezi cu perne mari și multicolore.

Cum îți pui amprenta asupra grădinii tale

Un lucru foarte important în amenajarea grădinii este stilul personal. Ar trebui ca designul grădinii tale să fie în completarea celui din casă. Dacă nu reușești să faci asta singur, poți colabora cu arhitecți, peisagiști sau designeri de interior.

Dacă îți faci tu, documentează-te bine înainte. Unui stil minimalist în casă s-ar potrivi un design la fel pentru curte. Dacă preferi accentele extravagante și ultramoderne, poți să le aplici în cazul în care îți aduc starea de bine de care ai nevoie. Ce trebuie să iei în considerare este faptul că aici va fi spațiul tău de relaxare, creat special de tine pentru tine și cei dragi.

Este reconfortant ca soarele să bată în ferestrele casei tale cât mai multe ore pe zi. Și în curtea ta poate fi soare, care este mai ușor de tolerat primăvara și toamna. Pe timpul verii, poate că îți dorești și puțină umbră ca să poți petrece cât mai mult timp la aer. Ia-ți umbrele de grădină mari cât să acopere zone generoase. Alege, în funcție de bugetul pe care îl ai, materiale naturale, dar și rezistente la razele soarelui și la picăturile de ploaie. Poți găsi la magazinele de profil ce culori îți dorești, ce forme și ce dimensiuni ai nevoie.

Dacă vrei să îți creezi un spațiu de relaxare, pune-ți balansoare comode în care să petreci cât mai mult timp să citești, să asculți muzică sau să te odihnești. Sau îți poți pune chiar și hamace în funcție de stilul pe care l-ai ales.

Cum alegi luminile pentru terasă

Pe terasă vei sta cel mai mult seara, indiferent de anotimp, în weekenduri sau în zilele libere. Așa că gândește-te cum o luminezi frumos, fără ca lumina să îți bată în ochi și să te deranjeze. Poți opta pentru șiruri de becuri de exterior sau pentru lămpi solare. O altă variantă ar fi accesoriile de tip felinar, în diverse forme, potrivite cu designul pe care l-ai ales.

Cum alegi decorațiunile de grădină

Primele pe care le alegi, după ce ai mobilat curtea, sunt florile. Alege ghivece pe stilul mobilierului sau jardiniere din aceeași gamă. Cumpără flori de exterior, rezistente, ușor de întreținut și spectaculoase, în același timp.

Dacă ești pasionată de gătit sau, pur și simplu, îți plac aromele, poți pune în jardiniere plante aromatice de mireasma cărora să te bucuri de fiecare dată când ieși din casă.

Indiferent de ce design preferi și cum îți place să decorezi grădina, chiar dacă preferi să fie la fel cu tot restul casei sau vrei să o faci foarte diferită, important e să te simți bine și să te relaxezi alături de cei dragi.

Sursa foto:https://www.shutterstock.com

(P) Material realizat împreună cu Soline

Google News Urmărește-ne pe Google News

Biografiile Vedetelor
Fii la curent cu tot ce se întâmplă cu vedetele tale favorite

Află totul despre vedetele din România, dar și despre celebritățile internaționale: biografii, carieră, filmografie, discografie si viață personală.

Revista VIVA!
Revista VIVA!
Abonează-mă la newsletter Abonează-mă
Buton