Cadourile de nuntă: reguli de etichetă pe care ar trebui să le cunoşti

 bogdan.galca
.

De fiecare dată când accepți o invitație la o nuntă, indiferent că e vorba de rude sau de prieteni apropiaţi, te confrunți inevitabil cu întrebarea ce cadou ar trebui să cumperi mirilor. 

Chiar dacă eticheta tradițională indică faptul că oferirea unui cadou nu este obligatorie, această practică este foarte încurajată, reprezentând un gest mult mai elegant decât o sumă de bani. În plus, nunțile sunt momente speciale care merită sărbătorite și probabil că îţi doreşti cu adevărat să-i faci cuplului un dar special pentru a onora ziua sa cea mare. 

Dar ce ar trebui să le iei? Și câți bani ar trebui să cheltui? Mai jos vei regăsi tot ce ar trebui să știi despre eticheta adecvată pentru cadourile de nuntă. Respectând aceste reguli, vei găsi cadoul perfect pentru miri şi vei fi un invitat model.

Ia un cadou pe care ţi-l permiţi 

Nu este nevoie să-ţi pui cardul de credit la încercare pentru a cumpăra un cadou de nuntă. Contrar unei opinii vehiculate foarte frecvent, suma pe care o investesc invitaţii în cadouri nunta nu ar trebui să se bazeze pe costul meniului de la recepţie. În plus, un invitat nu ar trebui să cunoască un astfel de detaliu. Atunci când alegi un cadou, trebuie să ai în vedere mai degrabă doi factori: cât de apropiat ești de cuplu și ce îţi poți permite să cheltui. 

Registrul de nuntă este doar o sugestie

Eticheta privind cadourile de nuntă s-a schimbat foarte mult de-a lungul timpului. În trecut, aceste daruri erau oferite pentru a ajuta un cuplu tânăr să-și amenajeze casa în care se mutau împreună. În prezent, majoritatea cuplurilor fie locuiesc deja împreună, fie deţin separat foarte multe dintre obiectele necesare unei gospodării funcţionale.

Registrele de nuntă, o modă apărută recent şi la noi, includ de multe ori obiecte de lux, legate mai curând de stil de viaţă decât de necesităţile cuplului. Aşadar, doar pentru că un cuplu a decis să-ţi deschidă un registru de nuntă nu înseamnă că nu ai voie să iei un cadou care nu figurează pe această listă.

Poţi contribui la un cadou de grup

Cadourile de grup sunt nu numai acceptabile, ci reprezintă o modalitate grozavă de a oferi ceva cu totul deosebit mirilor. Poate fi un articol mai scump din registrul de nuntă sau un obiect decorativ special despre care ştiţi că ar fi foarte apreciat. De asemenea, cadoul poate fi altceva decât un obiect. Poate fi un voucher pentru un weekend la un hotel de lux sau pentru bilete de avion către o destinaţie aleasă de ei. 

Trebuie doar să te asigur că toți cei care participă la cadou își semnează numele pe o felicitare. Această regulă de etichetă este esențială, deoarece este singurul mod în care cuplul va ști exact cui să mulțumească.

Cadoul poate fi oferit înainte de nuntă

De multe ori, nu are sens să aduci cadoul la recepţia de nuntă, mai ales dacă este organizată într-o destinaţie sau într-un loc care îţi impune să călătoreşti. Cadoul tău poate fi livrat prin curier la o adresă indicată de miri. 

Optim este să cumperi sau să comanzi cadoul ales din timp şi să îl pregăteşti pentru livrare nu mai târziu de o lună înainte de data nunții. Elegant este ca mirii să primească darul tău, împreună cu o felicitare scrisă de mână, cu doar câteva zile înainte de nuntă sau la câteva zile după eveniment. 

Deși un cadou nu poate exprima întotdeauna elocvent toată dragostea şi urările frumoase pe care le ai pentru miri, el este un gest elegant și cald pe care cuplul îl va aprecia pe măsură!

Sursa foto: Pexels.com

(P) Material publicitar realizat împreună cu Myhouseshop

Google News Urmărește-ne pe Google News

Biografiile Vedetelor
Fii la curent cu tot ce se întâmplă cu vedetele tale favorite

Află totul despre vedetele din România, dar și despre celebritățile internaționale: biografii, carieră, filmografie, discografie si viață personală.

Revista VIVA!
Revista VIVA!
Abonează-mă la newsletter Abonează-mă
Buton