Bebelușul la 6 luni: cele mai importante etape

 advertising.ringier
.

Sigur că nu îți vine să crezi că bebelușul tău nu mai este un nou-născut, ci are deja 6 luni și trebuie să te pregătești pentru o nouă etapă din viața lui. Această vârstă aduce în viața sa, dar și în a ta, o multitudine de schimbări. Bebelușul are un puseu de creștere, un salt mental, se pregătește pentru eruperea primului dințișor și, dacă nu s-a început până în acest moment, acum se începe diversificarea. Hai să vedem, mai în detaliu, la ce trebuie să te aștepți:

Comunicarea

Este perioada în care îl vei auzi spunând mult așteptatul „mamama' sau „tatata', ori alte grupuri de sunete. Acesta este modul lui de comunicare și de a atrage atenția celor din jur. Începe să își recunoască propriul nume, să fie mai activ din punct de vedere social și să își exprime emoțiile. Totuși, plânsul rămâne modul prin care transmite senzația de durere sau disconfort.

Abilități motorii

Cel mai probabil deja a început să se rostogolească de pe burtică pe spate și invers, iar încet, încet, bebe devine interesat să stea singur în șezut. Vei observa cum începe să se târască pe burtică și să se ridice în mânuțe și genunchi, apoi pornește de-a bușelea. Reușește acum să țină jucăriile cu o singură mână și să le bage în guriță pentru că își coordonează mai bine mișcările fine ale degetelor.

Diversificarea alimentației

Această etapă este foarte importantă atât pentru bebe, cât și pentru mămică. Medicii recomandă ca alimentele să fie introduse pe rând, la distanță de 3 zile pentru a avea timp să observi eventuale reacții alergice. Trebuie să acorzi atenție meniurilor pentru a-i asigura o alimentație echilibrată bebelușului tău. Aceasta ar trebui să includă fructe, legume, cereale, lactate și proteine.

Jocul

Bebelușul la 6 luni percepe toate culorile, iar câmpul vizual se lărgește. Preferă jucăriile zgomotoase, luminoase, îi place să le ciocnească și să le arunce pe jos. Îndată ce va observa că tu le ridici și i le dai din nou, va profita de asta pentru a te face să te joci cu el. Joaca reprezintă nu doar un mod distractiv de petrecere a timpului, ci și modul prin care cei mici se dezvoltă din toate punctele de vedere. Acordă atenție specificațiilor jucăriilor pe care le cumperi pentru că siguranța copilului este pe primul loc. Vezi aici gama largă de produse pentru copii de la 0 la 1 ani pe care Evawoodtoys.ro o pune la dispoziție.

Așadar, fiind o perioadă plină de evoluții din toate punctele de vedere, bucură-te de aceasta alături de micuțul tău. Supraveghează-l, dar acordă-i și timp pentru joaca împreună, ajută-l să descopere lumea înconjurătoare, gusturile alimentelor și sprijină-l să facă primii pași către viața independentă.

Google News Urmărește-ne pe Google News

Biografiile Vedetelor
Fii la curent cu tot ce se întâmplă cu vedetele tale favorite

Află totul despre vedetele din România, dar și despre celebritățile internaționale: biografii, carieră, filmografie, discografie si viață personală.

Revista VIVA!
Revista VIVA!
Abonează-mă la newsletter Abonează-mă
Buton