Ai încetat alăptarea și nu știi ce să-i oferi, în continuare, copilului? Află ce alternative ai la dispoziție

 advertising.ringier
.

Toate mămicile și consilierii în alăptare cunosc faptul că laptele matern este cel mai potrivit în alimentația bebelușilor. Acesta conține peste 200 de nutrienți, enzime și anticorpi esențiali în procesul de creștere și dezvoltare al copiilor. De altfel, importanța alăptării la sân este recomandată de însăși Organizația Mondială a Sănătății, cel puțin în primele 6 luni de viață și, dacă este posibil, continuarea ei până la vârsta de 1 an si jumatate ori 2 ani. Cu toate acestea, deși știința și medicina au evoluat considerabil în ultimii 30 de ani, compoziția laptelui matern nu a putut fi replicată 100%!

Astfel, multe mame se întreabă, pe bună dreptate, care este cea mai bună variantă de lapte care poate fi oferit copilului după încetarea alăptării?

Iată cele mai bune variante de substituire a laptelui matern, cunoscute până în acest moment

Laptele-formulă

Laptele-formulă sau laptele praf a fost creat astfel încât să fie cât mai apropiat, la compoziție, cu laptele matern. Acesta conține proteine animale sau soia – pentru bebelușii cu intoleranță la lactoză, precum și minerale importante – calciu, fosfor și fier. Principalul lor dezavantaj este cel legat de asimilarea dificilă realizată de organism, spre deosebire de proteinele clasice din laptele matern. De altfel, în ceea ce privește compoziția laptelui-formulă, producătorii sunt destul de restricționați, aceștia neavând posibilitatea de a o schimba prea mult. Poate cel mai mare avantaj al laptelui praf este că se poate dezvolta special pentru copiii cu intoleranță la lactoză sau cu alergii.

Laptele vegetal

Laptele vegetal se aseamănă destul de mult cu laptele-formulă și se adresează în special bebelușilor cu intoleranțe și alergii. Acesta este format din cereale, semințe și grăsimi vegetale, dar și din nutrienți care se regăsesc în laptele matern, cu excepția anticorpilor și a vitaminei B12. Cele mai cunoscute variante de lapte vegetal sunt de soia, migdale sau orez.

Laptele de capră

Laptele de capră este foarte asemănător cu cel matern, din acest motiv fiind și preferat de mămici pentru copiii lor. Spre deosebire de laptele de vacă, acesta produce o reacție alcalină, ce împiedică dezvoltarea bateriilor și a altor germeni. Datorită conținutului scăzut de lactoză, este mai ușor de digerat. Dacă dorești să cumperi un astfel de lapte pentru copilul tău, intră pe site-ul magazinului Auchan.ro și caută lapte de capră eco-bio special destinat celor mici.

Laptele de măgăriță

Laptele de măgăriță, destul de similar cu cel de capră, este și el preferat de mămici, datorită substanțelor nutritive și proteinelor antimicrobiene aflate în compoziție. Acesta este recunoscut datorită tolerabilității crescute în rândul copiilor alergici la proteina din laptele de vacă, precum și a beneficiilor pe care le are asupra consolidării sistemului imunitar.

Laptele de vacă

Laptele de vacă este cel mai problematic dintre toate tipurile de lapte existente pe piață datorită conținutului crescut de proteine greu digerabile și potențialului alergenic ridicat. Astfel, laptele de vacă și cel de bivoliță, nu sunt recomandate copiilor sub 1 an. În plus, acesta poate conține un nivel ridicat de compuși chimici nocivi consumului uman în cantități mari, precum potasiul și sodiul. Cu toate acestea, de la vârste mai mari, el poate fi administrat copiilor fără rezerve – cu excepția celor cu intoleranțe/alergii.

Alegerea celui mai bun lapte pentru copilul tău poate fi, uneori, o sarcină dificilă. Astfel, la vârste fragede, este recomandat să alegi un lapte cu o structură asemănătoare celui matern. Nu în ultimul timp, orice tip de lapte ai alege, trebuie introdus treptat, pentru a testa, în acest fel, reacția copilului, fără a-i afecta prea tare flora intestinală sau a declanșa vreo intoleranță latentă.

Sursa foto: Pexels.com

Google News Urmărește-ne pe Google News

Biografiile Vedetelor
Fii la curent cu tot ce se întâmplă cu vedetele tale favorite

Află totul despre vedetele din România, dar și despre celebritățile internaționale: biografii, carieră, filmografie, discografie si viață personală.

Revista VIVA!
Revista VIVA!
Abonează-mă la newsletter Abonează-mă
Buton