8 lucruri pe care nu le știai despre ochelarii de soare

 advertising.ringier
.

Ochelarii de soare sunt accesorii la modă în sezonul cald, dar și obiecte funcționale pe tot parcursul anului, dacă vrei să ai ochi sănătoși, neafectați de razele ultraviolete. Deși sunt printre cele mai vechi obiecte create de om pentru protecția ochilor, ochelarii de soare sunt populari astăzi și pentru designul atractiv și pentru creativitatea producătorilor. 

Continuă să citești acest material din care vei afla câteva lucruri interesante pe care poate nu le știai despre ochelarii de soare. 

1. Ochelarii de soare sunt în trenduri permanent

Astăzi este mai simplu ca oricând să ai ochelarii de soare care să combine utilitatea cu funcționalitatea, armonizând, totodată, trăsăturile chipului. Poți comanda ochelari de soare Versace damă online, pentru o experiență unică și un look de invidiat. Alege un model în armonie cu fizionomia ta, cu o ramă care să se încadreze dimensiunilor chipului tău, într-o culoare care să fie ușor de integrat stilului tău vestimentar și personalității. 

Ai posibilitatea să achiziționezi ochelari de soare cu lentilele perfecte pentru confort sporit atât pe timp de vară, cât și pe timpul iernii. Protecția UV îți asigură lejeritate și funcționalitatea, fără a omite nimic din designul de excepție care te ajută să întorci privirile și să resimți admirația celor din jur. 

2. Tehnologia modernă protejează în totalitate ochii

Ochelarii de soare moderni, de cea mai bună calitate, achiziționați din magazinele dedicate, îți protejează ochii în totalitate. Alegerea unei perechi cu lentile colorate în nuanțele dorite, cu filtrul aferent, îți oferă siguranța că vederea ta nu va fi afectată de razele soarelui, indiferent de sezon. 

Ochelarii de soare de slabă calitate, chiar dacă sunt mai ieftini pot cauza, în timp, leziuni la nivelul retinei deoarece nu au capacitatea de a bloca razele nocive, așa cum se întâmplă în cazul ochelarilor de soare de calitate. 

3. Ochelarii de soare au propria zi aniversară

Ziua de 27 iunie a fost declarată Ziua Internațională a Ochelarilor de Soare. La nivel mondial, dar și în România, medicii oftalmologi fac campanii de promovare a beneficiilor protecției UV pentru ochi și atrag atenția asupra importanței utilizării acestor accesorii pe tot parcursul anului. 

4. Un împărat roman folosea ochelari de soare

Împăratul roman Nero era un pasionat al luptelor dintre gladiatori pe care obișnuia să le privească prin niște smaralde lustruite pe care le ținea în dreptul ochilor. Așadar vorbim de o protecție rudimentară a ochilor în fața razelor puternice ale soarelui. 

5. Primii ochelari de soare – cei de zăpadă

Primele variante de ochelari de soare sunt cele care au fost utilizate pentru protecția ochilor de lumina amplificată de zăpadă, meniți să diminueze intensitatea luminoasă care ajungea la nivelul pupilei. 

Chinezii din secolul al XII-lea sunt considerați inventatorii ochelarilor de soare, pe care îi foloseau pentru protecția în fața soarelui, în exterior, dar și în interior, în sălile de judecată cu scopul de a-și ascunde privirile. 

6. Filtrele Polaroid au apărut în 1936

Anul 1936 a fost de referință în ceea ce privește ochelarii de soare. Apariția și implementarea filtrelor Polaroid a permis producătorilor să ofere tuturor utilizatorilor protecție în fața razelor ultraviolete. 

7. Produs tehnologic și la modă

Poate nu știai, dar inițial ochelarii de soare Ray Ban Aviators au fost concepuți pentru a reduce durerile de cap și pentru a diminua senzația de greață generată de culorile cerului la altitudini ridicate. Sunt însă, accesorii apreciate și râvnite, la modă, astăzi, mai mult decât un produs al științei și tehnologiei. 

8. Cele mai renumite modele sunt produse de o singură companie

Poate îți vine greu să crezi, dar o singură companie de produse de lux realizează 70% dintre cele mai renumite creații de ochelari de soare. Mărci celebre ale unor case de modă sunt produse de o firma italiană, deținătoare a 2 branduri de ochelari, populare și apreciate printre utilizatorii acestor produse. 

Ochelarii de soare sunt accesorii la modă, dar și instrumente utile și necesare pentru ochi protejați în fața razelor nocive ale soarelui. Gama variată de sortimente îți oferă posibilitatea achiziționării a cel puțin unei perechi, cu ajutorul căreia să îți desăvârșești look-ul. 

Sursa foto: Shutterstock

Google News Urmărește-ne pe Google News

Biografiile Vedetelor
Fii la curent cu tot ce se întâmplă cu vedetele tale favorite

Află totul despre vedetele din România, dar și despre celebritățile internaționale: biografii, carieră, filmografie, discografie si viață personală.

Revista VIVA!
Revista VIVA!
Abonează-mă la newsletter Abonează-mă
Buton