5 trucuri simple prin care parfumul tău va persista

 bogdan.galca
.

Îți dorești să porți cu tine aromele preferate, creând în jur o amprentă olfactivă. Parfumul este o vrajă care îți oferă un aer distins și misterios. Vrei să te definească și să fie potrivit personalității tale, deoarece acesta îți evocă starea de spirit, dar și momente speciale și unice din viață.

Pentru a te bucura mai mult timp de mireasma preferată, ai la îndemână câteva trucuri simple.

1. Alegerea tipului de parfum

Parfumurile sunt mai intense dacă au în compoziție o concentrație ridicată de uleiuri esențiale. Extractul de parfum și parfumul sunt considerate cele persistente, următoarele fiind apa de toaletă și cea de colonie. În funcție de preferințe, poți opta pentru o aromă lejeră, subtilă sau una puternică.

Trebuie să știi că un parfum îmbină armonios trei tipuri de note: de bază (pentru persistență), mijloc sau inimă (oferă identitate) și de vârf (sunt primele pe care le simți, dar se evaporă cel mai repede). De aceea, se consideră că aromele fructate și florale își pierd din intensitate înaintea celor lemnoase sau orientale. Astfel, pentru o variantă de durată, optează pentru note de bază precum vanilie, chihlimbar, mosc sau lemn de santal.

2. Curățarea și hidratarea pielii

Alege un gel de duș din aceeași gamă cu cea a parfumului preferat. Acesta pregătește pielea pentru a crea un prim strat de arome. Dacă ești în grabă, aplică doar câteva pulverizări după duș, pe pielea uscată, fără a o freca.

Însă, pentru și mai multă intensitate, este de preferat ca înainte de aplicare să îți hidratezi pielea. Te poți răsfăța cu un set alcătuit din apă de parfum sau de toaletă și loțiune de corp de la Kenzo. Hidratarea cu o loțiune parfumată va adăuga încă un strat de miresme și o va completa pe cea a gelului de duș pentru vreme îndelungată. Dacă nu ai mult timp la dispoziție, folosește o cremă de mâini înainte de a pulveriza pe încheietură.

3. Complementarea parfumului și a loțiunii de corp

De obicei, parfumul, gelul duș și loțiunea hidratantă fac parte din aceeași gamă. Dar, în funcție de preferințe, poți opta pentru arome complementare, îndrăznețe. De exemplu, alege note florale (mac, trandafir) și orientale (vanilie, nucșoară) sau florale – lemnoase (mosc, lemn dulce), acestea fiind doar câteva opțiuni. Dacă vrei un efect general subtil, o altă variantă este să optezi pentru o loțiune hidratantă, dar fără miros. Cel mai important e să explorezi și să experimentezi pentru a găsi perechea potrivită pentru tine.

4. Aplicarea parfumului

Asigură-te că loțiunea a intrat în piele înainte de aplicare. Este recomandat să folosești câteva pulverizări pe pulse points', adică acele zone în care pulsul tău se simte mai puternic. Câteva dintre ele sunt zona gâtului și a pieptului, după urechi sau pe încheietura mâinii. După aplicare, evită să freci mâinile, deoarece acest lucru îi va diminua intensitatea. O altă recomandare este să îl folosești în spatele genunchiului, fiind o altă zonă caldă care ajută uleiurile din parfum să își valorifice mireasma.

Ține cont de faptul că nu trebuie să aplici toate trucurile în același timp. Experimentează și găsește varianta potrivită pentru tine în funcție de starea de spirit, de ocazie sau de tipul parfumului.

Notă: Este foarte important să nu aplici pe zonele sensibile sau cu machiaj care se pot irita ușor. Poți încerca să îl pulverizezi pe păr sau pe haine, dar acordă atenție acestui aspect. Parfumurile conțin și alcool, iar acesta poate irita pielea capului și păta hainele, mai ales pe cele din materiale delicate, precum mătasea.

5. Păstrarea parfumurilor

Așa cum acorzi atenție tuturor produselor cosmetice, felul în care păstrezi parfumul este o parte importantă pentru prelungirea vieții acestora. Sticluțele reprezintă o bijuterie în sine, fiind niște obiecte prețioase care trebuie păstrate cu grijă. Este recomandat să le păstrezi într-un spațiu răcoros (nu în baie) unde sunt ferite de lumina soarelui, umiditate și căldură. Asigură-te că sunt bine închise și nu le agita pentru ca aerul să nu pătrundă în sticle.

Parfumul care te însoțește reprezintă semnătura ta olfactivă. Urmează chiar de mâine sfaturile de mai sus ca să te învăluie întreaga zi. Și poate chiar mai mult.

Sursă foto: Unsplash

(P) Material publicitar realizat împreună cu Douglas

Google News Urmărește-ne pe Google News

Biografiile Vedetelor
Fii la curent cu tot ce se întâmplă cu vedetele tale favorite

Află totul despre vedetele din România, dar și despre celebritățile internaționale: biografii, carieră, filmografie, discografie si viață personală.

Revista VIVA!
Revista VIVA!
Abonează-mă la newsletter Abonează-mă
Buton