5 trucuri pentru un machiaj perfect al ochilor

 bogdan.galca
.

Ochii reprezintă o parte importantă a fizionomiei feței și sunt numiți oglinda sufletului, iar cu ajutorul machiajului putem să accentuăm frumusețea și expresivitatea lor. Înainte de aplicarea produselor de machiaj, este necesar să cunoaștem forma ochilor noștri și câteva trucuri esențiale, care să ne ajute să punem în evidență frumusețea lor naturală. În acest articol, vei descoperi 5 trucuri pentru a obține un machiaj perfect al ochilor.

1. Îngrijirea ochilor

Înainte de a aplica machiaj, este important să ai grijă de pielea din jurul ochilor deoarece este foarte sensibilă. Curăță, iar mai apoi hidratează această zonă cu o cremă specială, potrivită tipului tău de ten, pentru a preveni uscarea și apariția ridurilor. După ce aplici crema, este necesar să aștepți câteva minute pentru ca aceasta să se absoarbă, iar mai apoi poți continua cu machiajul.

2. Aplică fardul în mod corect

Modul în care aplici fardul de ochi poate face o diferență majoră privind aspectul final al machiajului tău. Uite câteva trucuri utile:

  • Începe cu aplicarea unei primer de ochi pentru prelungirea duratei machiajului și pentru a preveni crearea cutelor pe pleoapă. Este foarte important să alegi un primer potrivit nuanței pielii tale sau unul alb, pentru a face culorile mai intense și mai vii.
  • Pentru aplicarea fardului este necesar să folosești pensule de calitate, deoarece aceste îți vor permite să îl aplici uniform și să amesteci culorile fără probleme.
  • Culorile închise aplică-le în colțul exterior al ochiului și estompează-le spre interior. Cu acest truc vei reuși să creezi aspectul unor ochi alungiți. În plus, poți folosi și gene false, care dau aspectul unor ochi mai mari și mai expresivi.
  • Pentru colțul intern și zona de sub sprâncene, folosește o nuanță deschisă de fard pentru a crea un efect de luminozitate.

3. Folosește culorile potrivite

Prin intermediul culorilor potrivite vei reuși să obții un machiaj superb al ochilor. Vei putea să scoți în evidență culoarea naturală a acestora sau să creezi un contrast interesant.

Atunci când alegi culorile, este important să te gândești și la nuanța pielii tale. Pentru o piele deschisă la culoare, poți opta pentru nuanțe pastelate sau reci, iar pentru o piele închisă la culoare, cele calde și intense sunt o alegere potrivită.

4. Conturează-ți ochii cu tuș și mascara

Tușul completează perfect machiajul ochilor și îl poate scoate în evidență. Alege unul care să se potrivească cu nuanțele machiajului și culoarea ochilor. Cea mai comună alegere este negrul, care se potrivește în orice situație, dar poți încerca și culori precum maro, gri sau unele mai neobișnuite, precum roșu, verde sau albastru.

Dacă îți dorești un aspect natural, poți doar să trasezi o linie de tuș subțire pe pleoapa superioară, iar pentru look mai dramatic poți face o linie mai groasă, mai accentuată, care se prelungește în afara colțului exterior.

La final adaugă și mascara, într-un singur strat pentru un rezultat natural sau în mai multe straturi pentru un efect mai intens.

5. Acordă atenție sprâncenelor

Sprâncenele reprezintă o parte importantă a fizionomiei feței și pot să influențeze modul în care va arăta machiajul ochilor. Este important să ai grijă de aspectul lor și să alegi o formă care se potrivește cu cea a feței tale.

Pentru a le umple și a le defini mai bine, folosește un creion sau o pudră pentru sprâncene într-o culoare potrivită. Dacă îți dorești să le fixezi pentru a rezista pe tot parcursul zile, folosește un gel sau o ceară de sprâncene.

În concluzie, machiajul ochilor este o adevărată artă, iar cu ajutorul acestor trucuri vei putea realiza un machiaj impresionant. Experimentează diferite culori și stiluri, care se potrivesc cu personalitatea ta și nu uita să acorzi o atenție specială îngrijirii ochilor.

Sursa foto: Pexels

(P) Material publicitar realizat de Foreverlash

Google News Urmărește-ne pe Google News

Biografiile Vedetelor
Fii la curent cu tot ce se întâmplă cu vedetele tale favorite

Află totul despre vedetele din România, dar și despre celebritățile internaționale: biografii, carieră, filmografie, discografie si viață personală.

Revista VIVA!
Revista VIVA!
Abonează-mă la newsletter Abonează-mă
Buton