Regele Charles vine în România şi va merge şi la Viscri: "Iubesc România!". Când și-a programat vizita

 Dumba Gabriela
.

Regele Charles al III-lea va veni în România în data de 2 iunie, acesta urmând să facă o vizită şi la reşedinţa sa de la Viscri. Ar fi prima vizită oficială în țara noastră, în calitate de Rege, după încoronarea care a avut loc pe 6 mai.

CITEȘTE REVISTA VIVA! DE APRILIE, GRATIS, AICI!

Charles este cel de-al 40-lea suveran care a fost încoronat la Westminster Abbey, unde au fost încoronaţi şi predecesorii săi începând din 1066. Douăzeci şi unu de salve de tun au răsunat la castelul Hillsborough din County Down, Irlanda de Nord, pentru a marca încoronarea regelui Charles al III-lea ce a avut loc sâmbătă, 6 mai 2023.

regele charlesregele charles

Regele Charles al III-lea va vizita și casa de la Viscri

Regele Charles al III-lea va sosi în România în data de 2 iunie şi va fi primit la Palatul Cotroceni, de preşedintele Klaus Iohannis. Potrivit surselor citate de news.ro, acesta nu va fi însoţit de Regina Camilla, soţia sa.

Regele se va deplasa în timpul vizitei şi la reşedinţa sa de la Viscri.

Ultima vizită a Alteţei Sale Regale Charles, pe atunci Prinţ de Wales, a avut loc în luna mai 2022.

Săptămâna trecută, preşedintele Klaus Iohannis a participat la ceremonia încoronării Majestăţii Sale Regele Charles al III-lea şi a Reginei Camilla, la Westminster Abbey.

Citește și: Lucruri neștiute despre Regele Charles. A absolvit cursul de parașutiști și este membru al unei societăți de magicieni

Citește și:Ce dietă ține Regele Charles. Ce mănâncă mereu la micul dejun și de ce sare peste masa de prânz: „Pot ajuta digestia și…’

Citește și:Regele Charles îi vrea pe prințul Harry și pe Meghan Markle la ceremonia de încoronare: „Indiferent de ceea ce s-a spus și s-a făcut…'

Citește și:Regele Charles al III-lea susține că este urmașul lui Vlad Țepeș. Cum s-a aflat că sunt rude: „Am crezut că glumește'

Regele Charles al III-lea iubește România

Încă din anul 1998, Regele Charles vizitează România aproape în fiecare an. Suveranul deține multe proprietăți la noi în țară, în Viscri, Micloșoara și Valea Zălanului. Monarhul s-a declarat de multe ori atras de Transilvania, acolo unde merge ori de câte ori ajunge în România.

Prima vizită a Regelui Charles în România a avut loc în anul 1998, fiind fascinat de bogăția pădurilor din Transilvania.

„Cred că sunt 25 de ani de când am fost acolo pentru prima oară și nu voi uita niciodată', a fost mesajul pe care l-a transmis României șefului Casei Regale britanice, pe 5 mai, în ajunul zilei încoronării, la o întâlnire cu oamenii veniți să-l salute în fața Palatului Buckingham din Londra.

„Iubesc România! Și cred ca ați uitat ca am o stră-stră-strabunică din Transilvania, deci am toate motivele', spune Regele Charles al III-lea când vine vorba despre România.

„Am fost întrebat de multe ori de ce vin atât de des în România, ce o face atât de specială, atât de atractivă? Pentru mine, răspunsul este clar: voi, prietenii mei români – peisajul vostru natural și cultural, tradițiile voastre, dar și capacitatea voastră de a inova și de a schimba. Tot ceea ce reprezentați voi după secole întregi de istorie – identitatea voastră și întregul vostru potențial. Toată energia pe care o puteți pune în mișcare pentru a schimba ceva. Acestea sunt lucrurile care vă fac cu adevărat speciali în întreaga lume’, a spus Regele Charles al III-lea, în anul 2017, în timpul decernării titlului de Doctor Honoris Causa, acordat de Universitatea „Babeș-Bolyai’ din Cluj-Napoca.

Regele Charles deține 10 proprietăți în România

Regele Charles deține 10 proprietăți în România, achiziționate prin Fundația „Mihai Eminescu Trust’, pe care o patronează. Printre propritățile sale se numără și Conacul Apafi din localitate Mălâncrav, o locuință în Viscri, județul Brașov, patru case în Valea Zălanului, județu Covasna și alte patru în satul Breb din județul Maramureș.

Cea mai faimoasă este locuința din Viscri, deoarece Regele Charles a ajutat comunitatea din această localitate să se dezvolte în zona turismului. Turiștii vin și se plimbă prin sat și îi întreabă pe localnici ce au gătit în zona respectivă, potrivit Libertatea.

Casa deținută de Regele Charles la Viscri, numită în continuare Casa Prințului de Wales din Viscri, s-a redeschis pentru vizitare începând cu data de 1 aprilie. Proprietatea tradițională săsească din satul Viscri, parte din Patrimoniul Mondial UNESCO, găzduiește la început de sezon două noi expoziții speciale: expoziția „Cos pentru o cauză' a asociației Semne Cusute, care vorbește despre modă și activism inspirat de tradiție, și cea de obiecte ceramice „Învelitoarea istorică – Paradigma restaurării', pe lângă expoziția permanentă de artă și carte botanică 'The Transylvania Florilegium', potrivit unui comunicat de presă.

 

Google News Urmărește-ne pe Google News

Biografiile Vedetelor
Fii la curent cu tot ce se întâmplă cu vedetele tale favorite

Află totul despre vedetele din România, dar și despre celebritățile internaționale: biografii, carieră, filmografie, discografie si viață personală.

Revista VIVA!
Revista VIVA!
Abonează-mă la newsletter Abonează-mă
Buton