5 sfaturi pentru a obține un aspect uniform al tenului

 advertising.ringier
.

Datorită gamei bogate de produse de skincare existente pe piață și a numeroaselor recomandări de beauty, poate fi dificil să faci cea mai bună alegere în îngrijirea tenului tău. Există însă câteva sfaturi simple pe care le poți urma pentru a menține sănătatea și frumusețea pielii tale. Iată care sunt cinci dintre aceste sfaturi:

Folosește produse adecvate tipului tău de ten

Cea mai bună rutină de îngrijire a tenului pornește de la alegerea produselor adecvate tipului tău de piele, care se adresează nevoilor acestuia. Dacă tenul normal este unul echilibrat, lipsit de zone uscate sau seboreice, cel gras este caracterizat de puncte negre, pori dilatați, cu riduri de expresie mai puțin vizibile și cu un aspect uleios, care apare la câteva ore de la spălare. 

Tenul mixt îmbină caracteristicile celor două tipuri de ten, astfel încât prezintă porțiuni ale pielii normale sau uscate, dar și zone cu exces de sebum. Tenul uscat este ușor de recunoscut prin lipsa lui de elasticitate și a porilor dilatați, dar și prin prezența roșeții și descuamare. Tenul sensibil este cel mai dificil de îngrijit din cauza sensibilității la majoritatea produselor de skincare, care se manifestă prin roșeață, senzație de arsură și mâncărime. 

Doar prin analizarea tipului tău de ten poți alege corect produsele de skincare, care să îi asigure o îngrijire corespunzătoare. Din fericire, există numeroase creme de față pe care le poți alege, fie pentru prevenirea problemelor tenului, fie pentru ameliorarea acestora. 

Adoptă o rutină corectă de skincare

Odată ce ai stabilit care sunt produsele potrivite tipului tău de ten, urmează includerea acestora într-o rutină corectă de skincare. Primul pas pe care trebuie să îl urmezi constă în curățarea tenului cu un cleanser care să îndepărteze excesul de sebum, urmele de machiaj și impuritățile de la nivelul pielii. Alege un serum blând, care să asigure o curățare completă a tenului, precum Purifying Cleansing Oil RNW, care este potrivit pentru toate tipurile de ten, inclusiv pentru cel sensibil sau cu probleme. 

După curățarea tenului se aplică un serum în funcție de nevoile tenului tău. Pentru tenul cu acnee poți utiliza CICA Clearing Ampoule Thesera, care calmează pielea iritată și reglează secreția de sebum. În cazul petelor pigmentare și al semnelor post-acneice poți folosi Niacinamide Plus Serum RNW, care hidratează pielea în profunzime și îi redă aspectul uniformizat. Dacă îți dorești hidratarea tenului, atunci poți utiliza Hyaluronic Acid Plus Serum RNW, care conține 5 tipuri de acid hialuronic cu diferite mase moleculare. 

Așteaptă câteva minute pentru pătrunderea serumului în piele, iar apoi aplică o cremă pentru față. Alege creme cu ingrediente active care să confere tenului tău o îngrijire complexă. Pentru hidratare poți folosi Moisture Aqua Cream RNW, care are o textură tip gel și conține 7 tipuri de acid hialuronic, alături de extracte naturale din plante benefice pielii. Tenul afectat de hiperpigmentare poate fi îngrijit cu Melatoc Cream, care se adresează atât semnelor îmbătrânirii, cât și petelor pigmentare. 

Utilizează protecție solară

Încheie rutina de îngrijire de dimineață prin aplicarea unui produs cu factor de protecție solară. Această etapă este foarte importantă chiar și atunci când te confrunți cu anumite probleme ale tenului, precum petele pigmentare. Razele soarelui sunt responsabile de apariția liniilor fine și a ridurilor, dar și a hiperpigmentării. Tocmai de aceea produsele SPF nu pot lipsi din rutina de skincare, indiferent de anotimp. 

Hidratează-te

Alături de hidratarea pielii prin aplicarea produselor potrivite de skincare, este important consumul de apă. Potrivit recomandărilor Institutului American de Nutriție, bărbații au nevoie de o cantitate zilnică de 3 litri de lichide, în timp ce pentru femei sunt suficienți 2,2 litri. Apa este importantă pentru sănătatea întregului organism, cât și pentru frumusețea pielii. Tocmai de aceea este recomandat să ai în permanență cu tine o sticlă cu apă și să îți formezi un obicei de a bea apă atunci când te trezești, cât și la mesele principale ale zilei sau înainte de culcare. Astfel, ai grijă de sănătatea organismului tău și de aspectul pielii tale. 

Include fructe și legume în alimentație ta 

Alimentația este, de asemenea, importantă pentru pielea ta. Prin urmare, este recomandat să consumi fructe și legume bogate în vitamine și minerale, care aduc beneficii tenului. Consumă spanac, broccoli și alte legume verzi, care sunt bogate în vitamina C – un aliat de încredere al unui ten cu un aspect tânăr, lipsit de riduri. 

De asemenea, poți consuma roșii, care conțin licopen ce îți protejează pielea împotriva razelor soarelui, alături de ardei gras roșu și galben, care furnizează organismului beta-caroten. La fel de hrănitoare și de benefice pielii sunt bananele, merele, strugurii, lămâile, portocalele și mango. Acestea conțin vitamine, minerale și antioxidanți care sprijină organismul în lupta contra radicalilor liberi și asigură necesarul de substanțe nutritive pentru o funcționare optimă a organismului. 

Deși poate părea dificil să adopți o rutină corectă de skincare, cu răbdare și perseverență vei putea obține rezultatele pe care le dorești. Astfel, prin utilizarea produselor potrivite, într-o rutină adecvată, dar și prin folosirea unui produs cu SPF, consumul crescut de lichide și adoptarea unei diete bogate în fructe și legume, vei observa o îmbunătățire în aspectul pielii tale, care va căpăta un aspect uniform.

Google News Urmărește-ne pe Google News

Biografiile Vedetelor
Fii la curent cu tot ce se întâmplă cu vedetele tale favorite

Află totul despre vedetele din România, dar și despre celebritățile internaționale: biografii, carieră, filmografie, discografie si viață personală.

Revista VIVA!
Revista VIVA!
Abonează-mă la newsletter Abonează-mă
Buton