5 secrete de îngrijire de care să ții cont în sezonul rece și nu numai

 advertising.ringier
.

Deși gradul de conștientizare a îngrijirii pielii crește de la an la an, multe femei încă nu știu cum să se ocupe corect de aceasta. Află ce produse de îngrijire ar trebui să alegi, pentru a-ți ajuta tenul să rămână impecabil, atât în vremea rece de iarnă, dar nu numai.

Cosmeticele de iarnă trebuie să răspundă nevoilor pielii și părului. Ce produse cosmetice ar trebui să folosești pentru a obține un ten sănătos, hrănit, hidratat și un păr strălucitor? Regularitatea este importantă, căci probabil nu îți dorești să arăți frumos doar într-o zi de sărbătoare, iar dacă ai grijă de tine în avans, nu vei avea nevoie de o îngrijire intensivă a pielii și părului în sezonul rece.

Îngrijirea pielii în sezonul rece – ai nevoie de produse speciale?

Dacă pielea intră în contact cu frig sau îngheț extrem, provoacă o serie de consecințe, cum ar fi uscăciune, roșeață și chiar iritație. Cum să ai grijă de pielea ta iarna pentru a evita situațiile neplăcute? 

Este important ca îngrijirea feței pe timp de iarnă să se bazeze pe ingrediente care vor proteja epiderma împotriva pierderii de umiditate, vor hrăni și întări stratul lipidic, adică stratul natural protector împotriva frigului. Este bine dacă se întind ușor și au proprietăți de regenerare. În timpul iernii, este crucial, deoarece în principal în timpul înghețurilor, pielea tinde să se usuce, și astfel apare decojirea sau crăparea. Produsele cu proprietăți scrub pot preveni acest lucru și, cu siguranță, îl pot limita într-o măsură semnificativă. Dar, nu uita că exfolierea pielii poate să nu fie benefică pentru piele atunci când apelezi prea des la această procedură. De aceea, de două ori pe săptămână este suficient pentru a te bucura de o piele perfectă în orice moment.

Îngrijirea corectă a tenului – în sezonul de iarnă, dar nu numai

Schimbă cosmeticele pe care le-ai folosit în lunile mai calde. Tenul are acum nevoie de creme demachiante mai blânde și de protecție care să susțină și să întărească funcțiile protectoare ale pielii, prevenind efectele înghețului și deshidratării.

Reducerea rapidă a temperaturii, înghețul , vântul, razele UV sau aerul condiționat fac pielea aspră și suprasensibilă. De aceea, este important să știi ce produse de ingrijire Kiehl’s să folosești în zilele geroase. De asemenea, există anumite aspecte pe care trebuie să le cunoști pentru a le folosi pe tot parcursul anului:

  • crema protectoare cu filtre trebuie folosită zilnic, indiferent de vreme sau anotimp
  • persoanele cu probleme vasculare ar trebui să aibă o grijă deosebită pentru a proteja pielea de fluctuațiile bruște de temperatură
  • merită să porți ochelari de soare  în timpul plimbărilor în sezonul rece
  • iarna, nu uita de îngrijirea buzelor, folosind un ruj protector cu vitamine, ceară și uleiuri vegetale.

Cum ai grijă de părul tău?

Cosmeticele pentru păr în sezonul rece ar trebui să se concentreze pe problemele care te chinuie cel mai mult. Acestea includ, printre altele: uscarea părului, fragilitatea, electrificarea, rugozitatea sau lipsa strălucirii.

De asemenea, toamna și iarna se pierde cel mai mult păr, prin urmare, iarna este momentul perfect pentru utilizarea unor formule mai grele care ajută la îmbunătățirea stării părului, la hidratare și oferă protecție împotriva factorilor externi.

Datorită acestora, părul este mai ușor de descurcat, încrețirea și staticitatea sunt reduse și, de asemenea, protejează vârfurile împotriva despicării. De asemenea, este important să se apeleze la balsam și măști umectante care ajută la legarea apei în păr. 

Pentru îngrijirea scalpului, poți folosi și peeling-uri care vor exfolia epiderma și vor reduce căderea părului, care se intensifică în perioada rece a anului.

Foto: Pexels

Google News Urmărește-ne pe Google News

Biografiile Vedetelor
Fii la curent cu tot ce se întâmplă cu vedetele tale favorite

Află totul despre vedetele din România, dar și despre celebritățile internaționale: biografii, carieră, filmografie, discografie si viață personală.

Revista VIVA!
Revista VIVA!
Abonează-mă la newsletter Abonează-mă
Buton