5 produse care îți vor fi utile dacă ești sau urmează să devii mamă

 advertising.ringier
.

Sursă foto: Pexels

Urmează să devii mamă sau ai născut de curând? În această perioadă deosebită, nevoile tale se schimbă și trebuie să îți adaptezi rutina de îngrijire. Bebelușul merită cea mai mare parte din atenția și grija ta, însă fără a neglija propria persoană. Iată 5 dintre produsele care îți vor fi utile, astfel încât să te tratezi cu dragoste și respect.

Produse utile pentru mame și viitoare mame

Așa cum în timpul sarcinii a trebuit să îți modifici ritualul de îngrijire, și în perioada postnatală trebuie să faci unele schimbări. Descoperă 5 categorii de produse pentru mame și viitoare mame care îți vor fi de folos. 

  1. Cosmetice cu acțiune delicată 

Pielea ta are nevoie, în continuare, de o atenție specială. Folosește produse de îngrijire cu efect intens hidratant, care refac bariera protectoare a pielii și care te protejează de razele ultraviolete. Evită cosmeticele cu parabeni sau cu alte ingrediente care pot aduce modificări hormonale.

De asemenea, pentru că pielea ta intră în contact cu cea a bebelușului, cosmeticele pe care le folosești tu nu trebuie să conțină substanțe iritante: parfum sintetic, alcooli, ftalați, uleiuri esențiale – de evitat cel puțin în primele trei luni de la naștere, substanțe chimice ș.a. Optează pentru formule cu ingrediente naturale, sigure pentru mame și copii.

  1. Soluții pentru corecția vergeturilor

Poți include în rutina de îngrijire postnatală un balsam, un gel, o cremă sau alte soluții pentru corecția vergeturilor. Datorită efectului emolient și de refacere a elasticității pielii, aceste produse pot ameliora aspectul vergeturilor sau preveni apariția acestora.

Alege produse pe bază de plante, care să îți lase pielea catifelată, suplă și rezistentă la întindere. Pentru rezultate cât mai bune, aplică o cremă pentru vergeturi atât în timpul sarcinii, cât și în primele săptămâni după naștere.  

  1. Creme pentru mameloane

Pentru o alăptare ușoară, fără durere sau disconfort, alege o cremă sau un gel pentru mameloane. Produsul poate avea efecte emoliente, anti-iritante, anti-inflamatorii și de stimulare a micro-circulației sangvine. Dacă ingredientele utilizate sunt sigure pentru bebeluș, nu este necesară clătirea pentru următoarea alăptare. 

  1. Ceaiuri pentru stimularea lactației

Ceaiurile, capsulele, plicurile sau alte produse pentru stimularea lactației sunt recomandate la sfârșitul sarcinii și pe perioada alăptării. Pentru a susține secreția lactată și a crește volumul laptelui matern, sunt utilizate ingrediente precum roiniță, anason, fenicul, cumin, chimen, mentă și urzică. 

  1. Absorbante postnatale

Absorbantele pentru lăuzie, perioada de câteva săptămâni de după naștere, au o putere absorbantă mai mare decât produsele obișnuite, folosite în timpul menstruației. Mai mult, imediat după ce ai născut, sunt recomandați chiloții absorbanți de unică folosință, care să fie delicați cu pielea și să asigure confort.

În același timp, îți pot fi de folos tampoanele pentru sâni. În perioada în care alăptezi, acest tip de produse te ajută să îți menții pielea uscată pe toată durata zilei și îți conferă o senzație de confort. 

Alege cele mai bune produse de îngrijire pentru tine și bebelușul tău, cu ingrediente naturale și cu acțiune delicată. Acordă o atenție deosebită atât nou-născutului, cât și propriilor nevoi.

Google News Urmărește-ne pe Google News

Biografiile Vedetelor
Fii la curent cu tot ce se întâmplă cu vedetele tale favorite

Află totul despre vedetele din România, dar și despre celebritățile internaționale: biografii, carieră, filmografie, discografie si viață personală.

Revista VIVA!
Revista VIVA!
Abonează-mă la newsletter Abonează-mă
Buton