Ghid de îngrijire personală pentru sezonul estival: ce ai de făcut pentru a arăta impecabil la plajă

 advertising.ringier
.

Trăim din plin sezonul vacanțelor și, chiar dacă nu ai deja planuri pentru un concediu lung și odihnitor, cu siguranță ți-ai făcut planuri pentru ieșiri scurte la mare sau la munte, vizite la piscină, drumeții și city-breakuri. 

Căldura nu te împiedică să te distrezi și nici încrederea în sine nu ar trebui să o facă. Tocmai de aceea, e important să faci în așa fel încât să te simți bine în pielea ta din toate punctele de vedere și să îți acorzi atenția și îngrijirea care îți conferă acel aer încrezător. Iată un scurt ghid despre lucrurile pe care le poți bifa cu minimum de efort și care te vor face să te simți frumoasă și seducătoare de câte ori porți rochii vaporoase, costume de baie sau pantaloni scurți:

Îngrijește-ți corespunzător tenul

Arsurile solare nu sunt deloc atrăgătoare sau confortabile și implică riscuri crescute în ceea ce privește sănătatea, de la apariția unor infecții la nivelul pielii și până la instalarea unor probleme mult mai grave, precum melanomul. De aceea, crema cu factor de protecție solară nu este opțională, cu atât mai mult în sezonul estival – deși studiile arată că radiațiile afectează pielea pe tot parcursul anului, chiar și în zilele ploioase, nu doar atunci când temperaturile sunt ridicate. Curăță-ți eficient tenul cu apă micelară și un cleanser de calitate, aplică o crema hidratanta, eventual pe bază de apă în această perioadă, pentru a nu încărca tenul și apoi folosește crema cu SPF, cu cca 20 de minute înainte de a ieși din casă și a te expune la soare. Pentru că deshidratarea este o problemă reală în această perioadă, asigură-te că ai un consum optim de lichide zilnic și suplimentează-l, când vine vorba despre ten, și cu masti pentru fata cu efect calmant, emolient și hidratant.

Acordă atenție și pielii corpului

Tot din cauza eventualei deshidratări, pielea corpului poate avea, la rândul său, de suferit. Asigură-te că aceasta primește nutrienții necesari din alimentație și apă și oferă-i un răsfăț adițional, folosind exfoliante, creme și loțiuni hidratante și un gel de duș gentil, eventual neparfumat, care să nu o irite. Pentru a evita arsurile solare sau bronzul neuniform, poartă îmbrăcăminte de protecție care să acopere zonele cele mai expuse și, bineînțeles, folosește și pentru corp o cremă cu factor de protecție solară cu spectru larg, eficientă deopotrivă în cazul radiațiilor UVA și UVB. 

Bucură-te de o manichiură și o pedichiură impecabile

Indiferent dacă ești sau nu adepta unghiilor colorate, poți avea oricând o manichiură și o pedichiură impecabile. Eliminarea prin exfoliere a cuticulelor și a pielii descuamate, hidratarea constantă, tăierea și pilirea unghiilor îți vor asigura mâini și picioare de revistă, chiar dacă nu folosești lac de unghii. În cazul în care preferi unghiile colorate în detrimentul celor naturale, poți opta pentru aplicarea unui lac de unghii clasic, poți folosi o ojă semipermanentă sau îți poți face unghiile cu materiale și tehnologii noi, precum gelul sau acrylul. Un salon specializat pe îngrijirea unghiilor îți va aduce, fără îndoială, rezultatul dorit, indiferent de opțiunile tale favorite. Iar mâinile reprezintă întotdeauna o carte de vizită și o sursă de încredere în sine, așa că nu ar trebui neglijate nicicând pe parcursul anului.

Nu uita de podoaba capilară

Părul are, la rândul său, de suferit din cauza căldurii și a expunerii la soare. Transpirația la nivelul scalpului poate provoca sau accentua problemele acestuia, radiațiile UVA și UVB au tendința de a decolora, usca și aspri părul, iar obiceiul de a ți-l prinde într-o coadă sau un coc poate contribui la ruperea facilă a firelor de păr, dacă nu folosești accesoriile potrivite. E preferabil să previi astfel de probleme și să folosești un spray cu protecție solară și, eventual, și un produs de protecție împotriva căldurii, pentru a te asigura că îți păstrezi părul sănătos. Prinde-l doar cu clești din plastic flexibil și cu elastice de păr din mătase sau în formă spiralată și evită clamele metalice și elasticele foarte subțiri, care îți pot frânge părul atunci când le dai jos.

Bineînțeles că vrei să te simți frumoasă și încrezătoare în fiecare zi și că o faci pentru tine, dar, trebuie să recunoști, vara ai tendința de a observa cu precădere imperfecțiunile, tocmai pentru că sunt mai mereu expuse. Dacă te îngrijești corespunzător, te vei putea bucura în fiecare zi de o imagine proprie așa cum ți-o dorești.

Sursă foto: Freepik

Google News Urmărește-ne pe Google News

Biografiile Vedetelor
Fii la curent cu tot ce se întâmplă cu vedetele tale favorite

Află totul despre vedetele din România, dar și despre celebritățile internaționale: biografii, carieră, filmografie, discografie si viață personală.

Revista VIVA!
Revista VIVA!
Abonează-mă la newsletter Abonează-mă
Buton