Trucuri de înfrumusețare pentru un ten tonifiat și fără acnee, devenite virale pe TikTok

 Radulescu Ruxandra
.

Trucuri de înfrumusețare pentru un ten tonifiat și fără acnee, devenite virale pe TikTok. Platforma de socializare TikTok a ajuns o sursă de sfaturi în domeniul beauty, de la persoane mai mult sau mai puțin credibile. Unele metode sunt într-adevăr neobișnuite, iar influencerii par foarte mulțumiți de rezultate, dar oare chiar funcționează? Câteva publicații prestigioase din SUA au cerut părerea unor specialiști în dermatologie cu privire la trucurile de beauty de pe TikTok. Iată care sunt concluziile experților.

CITEȘTE REVISTA VIVA! DE IANUARIE, GRATIS, AICI!

Trucuri de înfrumusețare pentru un ten tonifiat și fără acnee, devenite virale pe TikTok. Influencerii de pe TikTok sunt la mare căutare în ziua de azi…de fapt nu trebuie să-i căutăm, căci oricum vin ei la noi, chiar și dacă nu avem cont de social-media. Printre cele mai în vogă clipuri, sunt cele care oferă sfaturi de înfrumusețare, trucuri despre cum putem scăpa de acnee, sau să arătăm fresh dimineața. Câteva publicații de peste ocean au prezentat părerea unor dermatologi cu privire la metodele populare de beauty de pe TikTok pot fi benefice pentru ten.

Trucuri de înfrumusețare pentru un ten tonifiat și fără acnee, devenite virale pe TikTok

Kate Moss a spus la un moment dat că trucul ei de frumusețe preferat este să-și scufunde fața într-un bol plin cu gheață. Ei bine influencerii de pe TikTok au preluat această metodă și se pare că într-adevăr este o metodă recomandată de specialista în dermatologie Jasmina Vico. Iată ce recomandă aceasta clienților ei.

Citește și: Alimente energizante care nu îngrașă. Ce poți mânca dacă ești la dietă

Citește și: Plante care absorb umiditatea

Citește și: Cum afectează lipsa somnului greutatea copiilor

Citește și: 5 mituri despre sex pe care să nu le mai crezi

„Umpleți un bol mare cu apă rece, cuburi de gheață și felii de castraveți și țineți-vă fața înăuntru cât mult puteți. Această procedură reduce instantaneu inflamația de la nivelul feței și tonifiază pielea. Puteți folosi cuburi de gheață congelate, făcute cu mentă, mușețel și/sau ceai verde', a spus Jasmina Vico pentru Vogue.

Șamponul împotriva mătreții, ca remediu pentru acnee

O altă soluție pe care influencerii de pe TikTok o recomandă este combaterea acneei cu….șampon pentru mătreața. Potrivit medicului dermatolog Joshua Zeichner, șamponul pentru mătreața este eficient în cazul acneei fungice, cauzate de o anumită ciupercă.

Dacă aveți acnee care nu reacționează la tratamentele tradiționale, atunci este posibil să suferiți de acnee fungică. Mătreața și acneea fungică sunt ambele cauzate de același tip ciupercă, ce poartă denumirea de Malassezia. Prin urmare, folosirea șamponului pentru mătreață pe față poate ajuta eliminarea ciupercii ce cauzează erupțiile acneice., a declarat Joshua Zeichner, MD, un dermatolog certificat din New York, pentru wellandgood.com.

„Slugging” sau ungerea feței cu vaselină

„Slugging' este o tehnică bine-cunoscută de hidratare care implică aplicarea pe față a vaselinei (cum ar fi, spre exemplu, unguentul cu gălbenele), ca ultim pas al rutinei de îngrijire de seară. Potrivit medicului dermatolog, Hardley King, o astfel de metodă este benefică mai degrabă persoanelor cu pielea uscată, în timp ce persoanele cu ten mixt sau gras ar trebui să evite această practică.

Persoanele cu tenul uscat pot beneficia de pe urma aplicării unui produs precum vaselina. În cazul persoanelor cu ten mixt sau gras, vaselina astupă porii și blochează sebumul în epidermă, contribuind astfel la erupții acneice', a spus dr. King pentru Marie Claire.

FOTO: Pexels.com

Citeşte şi despre măști de față cu ulei de măsline!

Vezi şi cum să-ți trasezi perfect codițe cu tuș la ochi!

Google News Urmărește-ne pe Google News

Biografiile Vedetelor
Fii la curent cu tot ce se întâmplă cu vedetele tale favorite

Află totul despre vedetele din România, dar și despre celebritățile internaționale: biografii, carieră, filmografie, discografie si viață personală.

Revista VIVA!
Revista VIVA!
Abonează-mă la newsletter Abonează-mă
Buton