Studiu: ordinea nașterii contează! Primul născut e cel mai inteligent

.

Ordinea nașterii demonstrează că primul copil e cel mai deștept, dar nu genetica e cea mai importantă ci cum îl tratează părinții.

Ei bine, da. Un studiu ce a urmărit 5000 de copii dinainte de a se naște și până la vârsta de 14 ani a concluzionat că primul născut are cele mai bune scoruri la testele de inteligență, comparativ cu frații mai mici.

Care este avantajul fraților mai mari? Sunt primii copii și implicit părinții mai atenți, mai dedicați anumitor principii de parenting.

Citește și:

Scandalos? 3 fetișuri sexuale care nu țin cont de igiena corporală

Atracția pentru natură dusă la extrem! 2 fetișuri sexuale cu insecte și copaci

Mamele au mai multă grijă de sănătatea lor, se alimentează corect, renunță la vicii precum fumatul, alăptează mai mult primul născut. Iar toate acestea influențează pozitiv dezvoltarea neuronală.

De asemenea părinții petrec mai mult timp cu copilul, se joacă cu el, îl stimulează fizic și mental, practic atenția lor este îndreptată într-o singură direcție. La al doilea fiu sau fiică există deja experiența, presiunea se reduce, apare relaxarea.

Foto: Shutterstock

Îți recomandăm și 50 de ghicitori pentru copii, dar care îți vor da și ție bătăi de cap

Google News Urmărește-ne pe Google News

Biografiile Vedetelor
Fii la curent cu tot ce se întâmplă cu vedetele tale favorite

Află totul despre vedetele din România, dar și despre celebritățile internaționale: biografii, carieră, filmografie, discografie si viață personală.

Revista VIVA!
Revista VIVA!
Abonează-mă la newsletter Abonează-mă
Buton