(P) La plajă în Skiathos. Cele mai frumoase locuri unde să evadezi la vară!

 Stamen Diana
.

Skiathos se află în topul destinațiilor de vacanță preferate de turiștii dornici de escapade relaxante la mare. Cele mai multe dintre plajele insulei sunt compuse din nisip fin și încadrate perfect de azuriul Mării Egee și verdele crud al pădurilor de pini.

Dacă plănuiești o vacanță în Skiathos pentru noul sezon estival, îți poți rezerva încă de acum sejurul de la AeroVacanțe! Turoperatorul a lansat Ofertele Early Booking 2020 la pachetele cu zbor charter din Timișoara (dar și din București și Cluj-Napoca) ce beneficiază acum de prețuri începând de la 299 euro/persoană, pentru 7 nopți de cazare cu mese conform programului ales, transfer aeroport-hotel-aeroport, taxe de aeroport și asistență turistică!

Dintre toate insulele grecești, Skiathos este, fără îndoială, cea mai cosmopolită, luxuriantă și bogată în plaje cu nisip, iar faptul că ocupă o suprafață de nici măcar 50 kmp îți permite să explorezi locul în întregime și să adaugi pe lista cu locuri de văzut aici, cât mai multe dintre cele 69 de plaje pe care le găzduiește. 

Plaje moderne cu nisip fin

Turul coastei trebuie să înceapă, evident, cu cea mai cunoscută dintre plajele locului și una dintre cele mai bune din Europa – Koukounaries. O plajă cu formă de potcoavă binecuvântată cu cel mai auriu și fin nisip din Grecia, unde pinii coboară până la malul Mării Egee. 

Dacă cauți liniște, însă vrei să te bucuri de cele mai bune facilități turistice, poți alege plaja Vassilias, un colț de paradis ascuns între colinele brodate de pini și golfulețele cu ape liniștite în nuanțe de albastru celest. Acesta este locul preferat al familiilor cu copii, datorită intrării line în mare, dar și pentru atmosfera tradițională întreținută de tavernele cochete unde se servesc preparate din fructe de mare și pește. 

Foarte populară și premiată cu „Blue Flag' este plaja Achladies, aflată la numai 2 km distanță de capitala Chora, o fășie de coastă cu nisip galben ca aurul și ape spumoase ce permit practicarea a numeroase sporturi nautice, precum windsurfing, parasailing, jet ski sau plimbări cu banana. 

Fâșii de nisip izolate

Se spune că o vacanță în Skiathos este incompletă dacă nu ai făcut turul plajelor de pe Coasta de Nord a insulei. Bijuteria locului este Lalaria, o plajă din pietre albe și gri perfect șlefuite de vânt și mare, unde vei înota în ape turcoaz din care răsar precum giganții stânci calcaroase cu forme diverse și grote pe jumătate scufundate în care poți intra chiar și cu barca. 

O altă plajă sălbatică aflată în zona de nord a insulei este Glyfoneri, mică însă extrem de spectaculoasă datorită pietricelelor albe, a apelor azurii-cristaline și a stâncilor acoperite de vegetație luxuriante care o înconjoară. Cu barca poți ajunge și la plaja Magas Gialos, o fâșie de prundiș argintiu, izolată între dealuri, cu intrare abruptă în marea precum cerul, ce este preferată îndeosebi de către practicanții de scuba diving

O croazieră pe Marea Egee îți oferă prilejul excelent de a descoperi cât mai multe dintre plajele insulei Skiathos, însă poți opta atât pentru o barcă de pescari închiriată sau un iaht pe care să petreci mai mult de jumătate de zi pe mare. 

de Mădălina Isar

Sursa foto: pixabay.com

Google News Urmărește-ne pe Google News

Biografiile Vedetelor
Fii la curent cu tot ce se întâmplă cu vedetele tale favorite

Află totul despre vedetele din România, dar și despre celebritățile internaționale: biografii, carieră, filmografie, discografie si viață personală.

Revista VIVA!
Revista VIVA!
Abonează-mă la newsletter Abonează-mă
Buton