(P) Iata ce aparate fitness sunt ideale pentru antrenamentele cardio de acasa!

 Sava Elisabeta
.

Primavara a debutat cu temperaturi foarte ridicate, motiv pentru care deja incep pregatirile pentru sezonul iesirilor la piscina si la plaja. Daca si tu vrei sa-ti „sculptezi” corpul cu ajutorul activitatilor sportive, fara a fi necesar sa mai faci drumuri zilnice spre sala de fitness si inapoi, atunci cea mai buna varianta pe care o poti alege este sa investesti intr-unul sau mai multe aparate fitness pe care sa le folosesti chiar la tine acasa. Ai putea alege, asadar, o bicicleta fitness, o banda de alergat sau o bicicleta eliptica, pe care sa exersezi oricand ai putin timp liber.

Preturile aparatelor de fitness au scazut foarte mult fata de acum cativa ani, astfel incat nu va trebui sa scoti din buzunar sume exagerate pentru a te bucura de beneficiile asupra aspectului fizic si starii generale de sanatate, pe care le vei constata imediat ce vei incepe antrenamentele. Pentru a veni in intampinarea necesitatilor tale sportive, in randurile de mai jos vei putea descoperi cateva detalii importante legate de folosirea acestor aparate fitness in propria locuinta si de modul in care te-ar putea apropia acestea de rezultatele pe care le urmaresti.

Beneficiile antrenamentelor de tip cardio

De cele mai multe ori, obiectivul principal pentru care ne antrenam este cel de slabire si tonifiere a musculaturii. Pe langa faptul ca te ajuta sa atingi rezultatele urmarite, sesiunile de antrenament pe bicicleta sau banda iti vor imbunatati considerabil conditia fizica, starea generala de sanatate si starea psihica. Daca exersezi zilnic timp de 30 de minute pe unul dintre aparatele de fitness destinate antrenamentelor cardiovasculare, te vei simti energizat si iti vei relaxa mintea, multumita bunei oxigenari de care se vor bucura toate organele din corp. Somul va fi odihnitor, de calitate, iar riscul de depresie va scadea considerabil.

Modul in care functioneaza metabolismul influenteaza foarte mult atat starea generala de sanatate, cat si aspectul fizic. Din aceasta perspectiva, exercitiile efectuate regulat pe banda sau bicicleta te vor ajuta sa slabesti foarte rapid, datorita accelerarii metabolismului si arderii caloriilor. Pentru a-ti oferi un exemplu orientativ, un program de 45 de minute pe banda de alergare te va ajuta sa arzi circa 500 de calorii, in conditiile in care viteza de alergare este una medie. Daca determinarea si perseverenta te caracterizeaza, atunci vei slabi intr-un timp scurt si vei reusi sa-ti modelezi corpul pana la forma sportiva, mai ales daca sustii antrenamentele printr-o dieta corespunzatoare.

De ce sa exersezi acasa?

In mod cert, nicio sala de sport, studio de pilates sau traseu de alergare in parc nu se va apropia de nivelul confortului pe care il ai chiar la tine acasa. Pe langa acest lucru, vei putea alege cadrul in care sa desfasori antrenamentele: poti viziona un episod din serialul preferat sau poti sa asculti cel mai nou playlist pe care l-ai facut special pentru exercitii. In plus, fiindca ochii celor din sala de fitness nu vor mai fi atintiti asupra ta, grija asupra vestimentatiei din timpul sedintelor de antrenament va disparea.

Atunci cand instalezi in apartamentul tau o banda de alergare sau o bicicleta fitness, va disparea in totalitate si problema disponibilitatii acestor aparate fitness. Fie ca preferi antrenamentele de seara, fie ca vrei sa exersezi inainte de a pleca la serviciu, aparatul iti va fi mereu la dispozitie. In acest fel, nu vei mai depinde de orele de functionare a salii sau de gradul de ocupare dintr-un anumit interval orar pentru a beneficia de antrenamentul pe care doresti sa il faci.

Timpul pe care il aloci fiecarui antrenament este, de asemenea, un factor decisiv. Pe langa minutele consumate pe durata propriu-zisa a antrenamentului, drumul dus-intors si timpul pierdut in vestiar sau la receptia salii pot sta in calea altor activitati. In schimb, exercitiile de acasa vor mai cere doar 5 minute pentru un dus rapid.

Daca si tu ai planuri mari in legatura cu silueta pe care o pregatesti pentru vara care se apropie tot mai repede, intra pe Sport-Mag.ro si alege modelul potrivit pentru tine din gama deosebit de diversificata de aparate fitness si echipament sportiv!

Google News Urmărește-ne pe Google News

Biografiile Vedetelor
Fii la curent cu tot ce se întâmplă cu vedetele tale favorite

Află totul despre vedetele din România, dar și despre celebritățile internaționale: biografii, carieră, filmografie, discografie si viață personală.

Revista VIVA!
Revista VIVA!
Abonează-mă la newsletter Abonează-mă
Buton