(P) Cum ne motivăm să aderăm la un buget prestabilit fără a ceda tentațiilor?

 advertising.ringier
.

Dacă ați reușit să vă creați un buget lunar prin care calculați veniturile, cheltuielile și economiile, sunteți deja în modulul de avansați la capitolul management de succes al finanțelor personale.  Studiile arată că oamenii care au un buget lunar și se țin de acesta au o viață mai fericită, vacanțe mai multe și economii mai substanțiale. Ce ne facem, însă, atunci când tentațiile zilei ne fac să nu putem rezista dorinței de a ne cheltui banii pe lucruri de care poate nu avem nevoie în acel moment? Din fericire, experții au deja strategii de „rezistență' pentru astfel de situații:

  1. Permiteți-vă mici plăceri ocazional – chiar dacă nu ați inclus în bugetul lunar o sumă de bani pentru micile „scăpări', e mai bine să vă permiteți aceste lucruri măcar o dată pe săptămână decât să fiți atât de stricți cu dumneavoastră încât să vă frustrați. Această frustrare va duce doar la o situație în care cheltuiți brusc foarte mulți bani sau, și mai rău, renunțați de tot la organizarea financiară pentru care ați muncit până în acel moment. În cazul în care doriți să vă îndepliniți o dorință cât mai curând fără ca aceasta să aibă un impact financiar major asupra bugetului, puteți apela la un împrumut rapid, cum sunt cele de la https://banksecrets.dk/. În acest fel împăcați utilul cu plăcutul fără consecințe pe termen lung. 
  2. Verificați des unde vă aflați în călătoria către țelurile financiare – cea mai bună metodă de motivație este vizualizarea. Faceți în așa fel încât, cel puțin o dată pe lună, să vă vizualizați contul bancar sau plicul cu economii. Chiar dacă nu ați ajuns încă la suma dorită, simplul fapt că vedeți clar progresul făcut până în acel moment vă va motiva să continuați în același ritm. 
  3. Vorbiți despre țelurile dumneavoastră – o metodă foarte bună de motivare în mai multe domenii, nu doar cel financiar, este anunțarea țelurilor propuse cunoscuților. În acest fel, chiar dacă dumneavoastră vă dispare motivația necesară, rușinea că nu veți putea să îndepliniți scopurile despre care ați discutat cu cei dragi vă va ajuta să treceți peste momentele grele. Nu trebuie chiar să anunțați pe Facebook faptul că vă doriți să strângeți o sumă de bani (acest lucru poate fi periculos), dar o discuție cu partenerul de viață sau familia în care să le menționați că vă doriți acest lucru poate fi chiar impulsul de care aveți nevoie să vă țineți de planul inițial. 
  4. Crearea unui „visualization board' – această strategie funcționează tot pe modelul vizualizării ca mijloc de motivare și presupune crearea unui panou pe care să afișați fotografii și alte indicii despre țelul pe care doriți să îl îndepliniți. De exemplu, dacă doriți să strângeți bani pentru o vacanță scumpă, puteți expune fotografii din locul unde doriți să mergeți sau o hârtie pe care este notată vizual suma de bani la care doriți să ajungeți. Cel mai important lucru este ca panoul să fie într-un loc unde îl vedeți cât se poate de des. 

Un citat celebru spune că „motivația este ca dușul, trebuie inclusă în viața noastră în fiecare zi'. Tentațiile pot apărea la tot pasul, dar dacă reușim să găsim strategiile potrivite, șansele ca planul nostru financiar să fie dus la îndeplinire cresc exponențial. Cheile succesului, ca în orice domeniu al vieții, sunt organizarea corespunzătoare și motivarea periodică.

Google News Urmărește-ne pe Google News

Biografiile Vedetelor
Fii la curent cu tot ce se întâmplă cu vedetele tale favorite

Află totul despre vedetele din România, dar și despre celebritățile internaționale: biografii, carieră, filmografie, discografie si viață personală.

Revista VIVA!
Revista VIVA!
Abonează-mă la newsletter Abonează-mă
Buton