(P) Cum alegi o cremă cu protecție solară potrivită pentru pielea ta?

 advertising.ringier
.

Cel mai important produs de îngrijire personală este o cremă protecție solară. Indiferent de anotimp, specialiștii recomandă să folosești o cremă protecție solară zilnic. Razele soarelui afectează pielea și în timpul anotimpului rece. Însă, pe perioada verii este vital să folosești o cremă protecție solară. 

Dacă până acum nu ai folosit o cremă protecție solară, este timpul să începi să ai grijă de pielea ta. Expunerea la razele soarelui poate duce la îmbătrânirea prematură a pielii, iar acesta nu este singurul risc. Sunt multe motive pentru care este recomandat să îți protejezi pielea utilizând o cremă protecție solară. Însă, nu toate cremele sunt la fel și nu orice cremă protecție solară poate fi benefică pielii tale. 

Este esențial să îți protejezi pielea alegând o cremă protecție solară potrivită pielii tale. Am pregătit acest articol pentru a-ți prezenta beneficiile pe care le are o cremă protecție solară. Și pentru a te ajuta să alegi o cremă protecție solară potrivită pentru pielea ta. 

Ce beneficii are o cremă protecție solară?

O cremă protecție solară te va ajuta pe toată perioada anului. În primul rând, aceasta te va proteja de razele soarelui care sunt la fel de dăunătoare în toate anotimpurile. Faptul că este indicat să folosești cremă protecție solară pentru acest lucru este cunoscut de toată lumea. Dar, mai mult decât atât, când utilizezi cremă protecție solară zilnic aceasta va: 

  • reduce riscul la dezvoltarea cancerului de piele 
  • limita apariția semnelor lăsate de soare
  • evita roșeața și inflamarea pielii
  • proteja pielea de arsuri solare
  • evita îmbătrânirea prematură

O cremă protecție solară nu numai că îți va proteja pielea, dar îi va oferi un aspect sănătos. Alături de o cremă protecție solară, pe perioada verii este importantă și hidratarea. Atât prin lichide, cum ar fi să bei minim 2 litri de apă pe zi, cât și cu ajutorul cremelor hidratante. 

Crearea unei rutine de îngrijire în funcție de nevoile pielii tale este cheia pentru o piele sănătoasă și frumoasă. Este important să ai grijă de pielea ta începând cu a o proteja folosind o cremă protecție solară. În funcție de nevoile ei, vei adăuga produsele necesare în rutina ta. 

Ca o regulă generală, toate tipurile de piele au nevoie de cremă protecție solară. Să știi că percepția despre nuanța pielii și sensibilitatea la soare este greșită. Pielea este la fel de expusă la razele dăunătoare ale soarelui chiar dacă are o nuanță mai închisă. Această percepție a fost ușor de creat deoarece pe pielea foarte deschisă la culoare se văd cel mai repede efectele negative ale soarelui. 

De ce este indicat să folosești cremă protecție solară zilnic?

Recomandarea specialiștilor este să folosești cremă protecție solară în fiecare zi. Cel mai important pas din rutina ta ar trebui să fie aplicarea acesteia pe față și ulterior pe corp. Pielea ta dezvăluie povestea vieții tale, iar fața ta este cea mai expusă. Pe tenul tău se vor vedea semnele îmbătrânirii premature, urmele lăsate de razele soarelui și toate efectele dăunătoare ale acestora. 

După cum spuneam, radiațiile UV ale soarelui sunt la fel de puternice pe toată perioada anului. De aceea, este recomandat să folosești în primul rând o cremă protecție solară pentru a-ți proteja fața. Iar în perioada verii să folosești o cremă protecție solară pentru corp în fiecare zi. La fel și primăvara. În perioada anotimpului cald o suprafață mai mare din pielea ta este expusă la radiațiile solare față de perioada iernii. 

Ce reprezintă SPF? De ce este important?

Când alegi o cremă protecție solară, primul lucru de care te lovești este alegerea unui SPF. Există SPF 15, 30, 50. SPF reprezintă Factorul de Protecție Solară și este o valoare care măsoară cât de bine te va proteja de radiațiile solare. Există radiații UVB și UVA, care afectează pielea în mod diferit. O cremă solară protejează pielea în primul rând de radiațiile UVB. 

Radiațiile UVB sunt cele care cauzează arsuri ale pielii și diverse tipuri de cancer de piele. Roșeața pielii după ce te-ai expus la soare este una dintre reacțiile cauzate de radiațiile UVB. Celălalt tip de radiații solare, cele UVA, penetrează pielea mai adânc și provoacă riduri premature ale pielii, pete și crește riscul pentru dezvoltarea cancerului de piele. 

O cremă solară cu un spectru larg de protecție poate proteja pielea de ambele tipuri de radiații. Însă, încă nu este standardizată puterea de protecție împotriva razelor UVA. În general, o cremă protecție solară te va proteja de radiațiile UVB.

Care SPF este cel mai bun?

Din păcate, nici o cremă protecție solară nu te poate proteja 100% de radiațiile solare. De aceea, este recomandat să nu petreci excesiv de mult timp în soare. O cremă protecție solară te poate proteja doar 98%. 

Unele păreri spun că cel mai bun SPF este 50+, dar în realitate nu există cel mai bun SPF. Sunt 3 tipuri de SPF, iar fiecare te protejează diferit de radiațiile solare: 

  • SPF 15 blochează 93% din radiațiile UVB
  • SPF 30 blochează 97% din radiațiile UVB
  • SPF 50 blochează 98% din radiațiile UVB

Există și SPF 50+, care protejează mai mult decât o face SPF 50. O cremă protecție solară SPF 50+ supusă unor teste va proteja cel puțin cât SPF 60. Desigur, online sau în magazinele destinate îngrijirii personale, vei vedea și cremă protecție solară cu SPF 75 sau 100. Acestea nu protejează mai mult decât o face SPF 30 sau 50. 

Cum funcționează SPF?

Dacă te întrebai cum funcționează SPF, gândește-te în felul următor: 

  • dacă îți ia 10 minute până te arzi, atunci SPF 15 îți va oferi 150 de minute de protecție
  • dacă îți ia 10 minute până te arzi, atunci SPF 30 îți va oferi 300 de minute de protecție
  • dacă îți ia 10 minute până te arzi, atunci SPF 50 îți va oferi 500 de minute de protecție

Folosind o cremă protecție solară cu SPF 50 vei putea sta peste 8 ore la soare fără să te arzi. Deci, SPF îți spune cât timp poți să te expui la razele solare până să te arzi. Dar, îți mai spune și câte radiații UVB va absorbi corpul tău în timpul respectiv.

  • SPF 15 înseamnă că doar 1 din 15 radiații UVB îți vor pătrunde pielea 
  • SPF 30 înseamnă că doar 1 din 30 radiații UVB îți vor pătrunde pielea 
  • SPF 50 înseamnă că doar 1 din 50 radiații UVB îți vor pătrunde pielea 

Cum alegi o cremă protecție solară potrivită pentru pielea ta? 

Cel mai important aspect atunci când folosești cremă protecție solară este să alegi una care este potrivită pentru pielea ta. Dacă ai pielea sensibilă, recomandarea specialiștilor este să folosești o cremă protecție solară cu filtru mineral. 

Pentru pielea uscată, încearcă o cremă protecție solară care conține ingrediente hidratante. În timp ce pentru tenul gras, predispus la acnee, este indicat să folosești o cremă protecție solară care este inscripționată 'non-comedogenic'. Acest lucru înseamnă că ea conține substanțe special concepute pentru a nu bloca porii.  

Protejează-ți pielea folosind o cremă protecție solară potrivită! 

Specialiștii spun că cea mai potrivită cremă protecție solară, în esență, este cea pe care o folosești. Când alegi o cremă protecție solară, ia în considerare aspectele prezentate în acest articol și protejează-ți pielea. Există cremă protecție solară cu consistență gel, spray, loțiune și alte tipuri în funcție de formula acesteia. Găsești formula preferată de cremă protecție solară perfectă pentru tine pe Oriflame.ro! 

Sursă foto Freepik

Google News Urmărește-ne pe Google News

Biografiile Vedetelor
Fii la curent cu tot ce se întâmplă cu vedetele tale favorite

Află totul despre vedetele din România, dar și despre celebritățile internaționale: biografii, carieră, filmografie, discografie si viață personală.

Revista VIVA!
Revista VIVA!
Abonează-mă la newsletter Abonează-mă
Buton