(P) Cum alegem corect mobila de bucătărie

 advertising.ringier
.

Dintre toate încăperile din casă, cel mai solicitat mobilier este cel din bucătărie. Este necesar ca acesta să fie rezistent la multe variații de temperatură și umiditate, dar și la diverse zgârieturi sau lovituri.

Astfel, este de la sine înțeles că atunci când alegem mobila de bucătărie trebuie să o facem cu simț de răspundere mai ales că aceasta trebuie să fie funcțională și să arate bine pentru mulți ani de la data achiziției. Dacă în living sau dormitor mai aducem de la an la an diverse modificări sau îmbunătățiri, pentru bucătărie lucrurile stau altfel. De la început trebuie să cumpărăm um mobilier solid, lucrat cum trebuie și care să ne poată satisface nevoile pentru cel puțin 10-15 ani.

De aceea, în primul rând pentru a fi sigur că alegi o mobilă de bucătărie rezistentă, trebuie să îți îndrepți atenția către producători de top. Lemet, cu peste 70 de magazine în toată țara și 30 de ani experiență, este un producător român de piese de mobilier de cea mai bună calitate. Cu linii de design moderne și culori în tendințe, la Lemet ai o gamă variată de mobilă pentru orice încăpere ai avea nevoie. Seturile pentru mobila de bucătărie te vor impresiona prin designul șic dar și prin versatilitatea stilurilor pe care le poți alege: de la bucătării clasice, până la cele foarte în trend, ce au o insulă sau un bar pe mijloc.

Cum să fii sigur însă că alegi corect mobila de bucătărie și că aceasta îți va îndeplini întocmai toate nevoile?

Măsoara suprafața și decide ce piese de mobiler ai nevoie

Măsoară încăperea ca să îți dai seama în primul rând cât spațiu ai la dispoziție și cum ar trebui configurată mobila ta. În funcție de stilul tău de viață, gândește-te dacă vei avea nevoie de corpuri suspendate și de cât mai multe spații de depozitare sau un dulap înalt până la tavan și un blat de bucătărie vor fi suficiente.  Abia apoi vei putea lua decizia dacă ai nevoie de o mobilă în formă de U, L sau poți chiar să amplasezi acea insulă sau acel bar care va da o notă aparte întregii tale bucătării.

Materialele potrivite pentru mobila de bucătărie

Un criteriu foarte important în ceea ce privește alegerea mobilei de bucătăria este materialul din care aceasta este confecționată. Pentru ca mobila să reziste în timp trebuie să fie făcută din materiale care să reziste la temperaturi înalte, umiditate, zgârieturi și lovituri. Fie că alegi PAL, MDF înfoliat sau lemn, toate aceste materiale vor avea plusuri și minusuri. Important este însă să te uiți și la calitatea execuției și la atenția cu care a fost lucrată.

Iată la ce detalii trebuie să fii neapărat atent atunci când alegi mobila de bucătărie

  • Verifică ca în cazul în care mobila este din pal sam mdf înfoliat, folia care este aplicată pe suprafață să nu fie deja dezlipită.
  • Verifică ca ușile dulapurilor să aibă balamele și articulații robuste, întrucât acestea vor fi destul de folosite
  • Verifică cât de ușor de deschid sertarele și dacă glisierele acestora sunt silențioase.
  • Blatul trebuie să fie rezistent la zgârieturi și umiditate
  • Polițele din dulapuri trebuie să fie rezistente și strânse bine.
  • Picioarele dulapurilor inferioare trebuie să fie reglabile și acoperite cu mască, care are atât un rol practic, cât și unul estetic. Vei reduce timpul alocat curățeniei sub dulapuri, dar va arăta și foarte bine ca aspect.

Google News Urmărește-ne pe Google News

Biografiile Vedetelor
Fii la curent cu tot ce se întâmplă cu vedetele tale favorite

Află totul despre vedetele din România, dar și despre celebritățile internaționale: biografii, carieră, filmografie, discografie si viață personală.

Revista VIVA!
Revista VIVA!
Abonează-mă la newsletter Abonează-mă
Buton