Ce trebuie să știi înainte de a cumpăra jucării pentru bebelușul tău

 advertising.ringier
.

Cea mai mare bucurie este venirea pe lume a unui copil, iar însoțirea lui pe lungul drum al dezvoltării și acumulării de cunoștințe este una miraculoasă. Îl poți ajuta pe copilul tău să parcurgă toate etapele copilăriei cu bucurie și curiozitate, apelând la cele mai frumoase și interesante cărți și jucării care să-i facă fiecare zi de poveste. 

Magazinele de jucării oferă mii de produse din care să alegi, însă trebuie să ții minte că siguranța ar trebui să fie întotdeauna pe primul loc. În plus, există câteva detalii pe care ar trebui să le iei în considerare, astfel încât copilul tău să crească într-un mediu potrivit pentru nevoile lui. 

Alege jucării care sunt adecvate pentru vârsta bebeușului tău. Citește cu atenție îndrumările producătorului referitoare la siguranța jucăriei (de exemplu dacă există pericole posibile de sufocare), la capacitatea copiilor de a înțelege cum funcționează jucăria, nevoile și interese la diferite niveluri ale dezvoltării unui copil. Copilul se va bucura de jucăria primită doar dacă o poate folosi. O jucărie adecvată îl încurajează și îl provoacă pe cel mic să descopere sau să îmbunătățească una sau mai multe abilități de dezvoltare. 

Jucăriile care încurajează dezvoltarea sunt cele mai potrivite pentru copiii mici. Cele care au luminițe colorate sau fac zgomote, pot fi distractive dar nu prea stimulează creierul. Cel mai bine este să orientezi spre ceva care îl solicită pe copil să rezolve probleme sau să gândească critic, cu sunt și aceste jucarii din lemn ieftine

Așa cum spuneam siguranța trebuie să fie pe primul loc. Deși recomandările de vârstă ale producătorilor de jucării țin cont de aceste criterii, este indicat să examinezi personal cu atenție orice jucărie pe care intenționezi să i-o oferi bebelușului tău. Jucăria trebuie să fie rezistentă și durabilă, deoarece copilul o va arunca, va trage de ea, iar dacă se rupe poate genera accidente. Evită jucăriile care au piese mai mici de doi centimetri în diametru, pentru a evita sufocarea. Deoarece copilul va băga în gură jucăria, acesta trebuie să fie realizată și imprimată cu materiale netoxice. Nu în ultimul rând, jucăria trebuie să reziste la spălat, astfel încât să poată fi curățată ori de câte ori este nevoie. 

Sunt ideale jucăriile care cresc odată cu copilul. Cu puțină cercetare în magazinele de specialitate, vei putea găsi jucării care încep cu un nivel pentru bebeluși, dar care pot fi apoi ușor transformate în ceva ușor diferit și mai provocator pe măsură ce copilul tău crește. 

În general, cu cât jucăria este mai simplă, cu atât va dura mai mult. Simplitatea este un atribut care trebuie căutat la jucăriile pentru copii mici, deoarece tinde să ofere mai multă versatilitate. 

De asemenea, o categorie de jucării foarte apreciată de părinți, este cea a jucăriilor multisenzoriale. Acestea cântă, se aprind, au texturi diferite și vor atrage un copil din mai multe puncte de vedere. S-a dovedit că aceste jucării sunt utile în special pentru copiii cu nevoi speciale, pentru că opresc anumite comportamente, reduc stresul și oferă un alt tip de stimulare. 

Jucăriile care promovează activitatea fizică ar trebui să se numere printre cele de care se bucură copilul tău. Acestea implică mai multă acțiune decât a sta pe podea, jucându-se, cum ar fi jucăriile care trebuiesc mișcate înainte și înapoi pentru a se aprinde. Aceste jucării nu trebuie să fie neapărat cele mai noi modele sau cele mai scumpe, pot fi foarte bine reprezentate o mașinuță cu arc, care parcurge distanțe mai mari, fără un efort deosebit la lansare. 

Indiferent de jucăriile pe care le alegi, lasă-ți bebelușul să se joace cu ele în orice mod își dorește. La urma urmei, doar pentru că există o modalitate 'corectă' de a le folosi, asta nu înseamnă că nu pot fi descoperite noi și noi moduri în care să te bucuri de ele. 

Sursa foto: piqsels.com

Google News Urmărește-ne pe Google News

Biografiile Vedetelor
Fii la curent cu tot ce se întâmplă cu vedetele tale favorite

Află totul despre vedetele din România, dar și despre celebritățile internaționale: biografii, carieră, filmografie, discografie si viață personală.

Revista VIVA!
Revista VIVA!
Abonează-mă la newsletter Abonează-mă
Buton