(P) Cum alegi cea mai bună clinică stomatologică

 advertising.ringier
.

Sănătatea danturii tale este o parte vitală a sănătății generale. Tocmai de aceea alegerea medicului dentist este extrem de importantă. Vizitele la cabinetul stomatologic vin de multe ori cu anxietate și teamă, așadar este important să alegi un loc în care să te simți confortabil, un loc sigur și de încredere, indiferent dacă mergi pentru o procedură simplă sau complexă. 

De asemenea, este recomandat să mergi la un control stomatologic o dată la 6 luni. Aceste vizite regulate vor ajuta la consolidarea relației tale cu medicul stomatolog și cu personalul clinicii. Dentistul tău va ajunge astfel să cunoască fiecare problemă dentară pe care o ai și va acționa prompt și eficient în rezolvarea acesteia. Tocmai de aceea este important să alegi o clinică stomatologică pe termen lung, și nu doar pentru o anumită intervenție. 

  1. Caută recomandări despre medicul stomatolog

Poți începe prin a cere oamenilor de încredere – prieteni, rude, colegi – recomandări pentru un medic dentist bun. Află dacă sunt mulțumiți de serviciile acestuia și de calitatea procedurilor pe care le realizează. Le poți cere informații despre prețuri, locație, materiale, echipamente și mai ales despre măsura în care medicul stomatolog empatizează cu ei. Cu atât mai mult, dacă îți schimbi domiciliul, poți cere o sugestie de la dentistul tău actual. 

2. Pune întrebări înainte de a face o programare

După ce ți-ai făcut o listă cu doi sau trei medici stomatologi care ți se par convenabili, accesează site-urile web ale clinicii sau poți suna pentru câteva întrebări preliminare. Iată câteva lucruri pe care poate ai dori să le afli: 

  • care este intervalul orar în care clinica își desfășoară activitatea
  • dacă intervenția pe care o dorești se află pe lista lor de servicii 
  • ce soluții oferă pentru anumite intervenții mai costisitoare
  • care este protocolul pentru pacienții care au o urgență dentară în timpul și după orele de lucru sau atunci când medicul dentist nu este prezent 

3. Ia-ți câteva notițe mentale la primul consult 

Impresiile pe care ți le faci la prima vizită pot oferi indicii valoroase. Sunt anumite aspecte pe care ar trebui să le analizezi cu atenție: Clinica este curată, îngrijită și ordonată? Personalul clinicii este amabil și de ajutor? Programarea ta a început la timp sau a trebuit să aștepți? 

Deoarece o relație dentist-pacient bazată pe încredere este extrem de importantă pune întrebări care te interesează în cadrul primei tale vizite. Scopul este să afli cât mai multe informații și să descoperi dacă te simți confortabil în comunicarea cu medicul dentist. Este important ca acesta să îți explice cu răbdare și amabilitate planul și opțiunile de tratament. 

Alte aspecte pe care le poți lua în considerare atunci când îți alegi clinica stomatologică și implicit medicul stomatolog sunt:

  • specializarea și experiența
  • prețul: de multe ori prețurile mici pot fi tentante, însă acest lucru poate ascunde lipsuri importante; prețul trebuie să reflecte corect calitatea serviciilor
  • echipamentele stomatologice: acestea influențează într-o mare măsură calitatea lucrărilor, tehnologia de ultimă generație fiind un plus adăugat priceperii dentistului
  • locația: este recomandat ca aceasta să fie cât mai aproape de locuința ta sau de locul unde lucrezi; spre exemplu, dacă ești în căutare de clinica stomatologica Dorobanti Impladent este clinica stomatologică unde fără îndoială poți face o programare.  

Odată aleasă clinica stomatologică pe care dorești să o frecventezi, trebuie să știi că ține și de tine să fii proactiv în ceea ce privește sănătatea ta orală. Mergi regulat la control și menționează-i dentistului tău orice modificare pe care ai observat-o.

Google News Urmărește-ne pe Google News

Biografiile Vedetelor
Fii la curent cu tot ce se întâmplă cu vedetele tale favorite

Află totul despre vedetele din România, dar și despre celebritățile internaționale: biografii, carieră, filmografie, discografie si viață personală.

Revista VIVA!
Revista VIVA!
Abonează-mă la newsletter Abonează-mă
Buton