(P) 7 trucuri ca să te menții în formă de sărbători

 Sava Elisabeta
.

Sărbătorile de iarnă sunt prilejul perfect să te răsfeți, iar ultimul lucru pe care ți-l dorești în această perioadă este să mergi la sală sau să ții dietă. Ca să nu îți ieși din formă, ți-am pregătit câteva trucuri pe care le poți aplica în perioada sărbătorilor, pentru a începe noul an cu multă energie și fără kilograme în plus. 

  1. Fii selectiv cu mâncarea
    Când masa festivă e plină cu de toate, e important să alegi deștept ce vei mânca. Profită de preparatele specifice sărbătorilor de iarnă și evită alimentele pe care le ai la dispoziție pe tot parcursul anului. Poți astfel să renunți la dulciurile din comerț precum figurine de ciocolată și să alegi mai degrabă să te bucuri de cozonac sau tortul festiv.
  2. Nu sări peste mese
    Dacă ți se pare că ai exagerat cu mâncarea într-o zi, a sări peste micul dejun sau prânzul din ziua următoare nu este o soluție productivă. E foarte probabil să devii irascibil din cauza foamei și apoi să mănânci dublu la următoarea masă. În schimb, poți alege să mănânci mai puțin, să înlocuiești alimentele calorice cu o salată sau să renunți la desert în ziua respectivă.
  3. Bea multă apă
    Fie că stai acasă, fie că ieși la o plimbare sau mergi în vizită la târgul de Crăciun al orașului, asigură-te că ai o sticlă cu apă la îndemână. Evită sticlele de plastic de unică folosință și folosește mai degrabă o sticlă filtrantă reutilizabilă cum sunt cele din gama BRITA. Fabricate din materiale durabile și non-toxice, sticlele BRITA Fill&Go filtrează apa potabilă de la robinet, reducând impuritățile și cantitatea de clor, calcar și metale grele din apă. Sticlele BRITA sunt special concepute pentru a fi luate oriunde, datorită dimensiunilor reduse și formei ergonomice. Look-ul modern și urban este completat perfect de o varietate mare de culori aprinse.

    Sticlele BRITA Fill&Go pot fi un cadou potrivit și foarte util persoanelor cu un stil de viață activ și, în general, pentru toți cei preocupați de sănătate. În luna cadourilor, la KitchenShop, toate produsele din gama BRITA Fill&Go Active și Vital au o reducere de 15%, valabilă până la 31 decembrie. Descoperă performanțele de filtrare ale produselor germane BRITA!
  4. Consumă cu moderație alcool și sucuri
    De sărbători, mulți dintre noi sunt ocupați cu număratul caloriilor din cârnați, sarmale și cozonaci, și uităm să dăm atenție licorilor din pahare. În realitate, alcoolul și sucurile carbogazoase sunt cel puțin la fel de periculoase precum mâncărurile tradiționale. Evită să cazi în capcană folosind acest truc: în timpul mesei, asigură-te că paharul cu apă nu e niciodată gol. După ce bei, umple-l din nou cu apă, pentru a evita tentația de a schimba apa cu o băutură mai păcătoasă'. Ca să fie totul și mai simplu, optează pentru o cană filtrantă BRITA Marella XL, cu o capacitate de 3,5L de apă. Designul elegant și performanța sporită de filtrare o fac perfectă pentru mesele de sărbători!
  5. Ieși din casă în fiecare zi
    Ia-i pe cei mici și pe cei mari deopotrivă și puneți de o bătaie cu bulgări de zăpadă. Ieșiți la o plimbare la ceas de seară pentru a admira luminițele de Crăciun. Sau mergi la cumpărături fără mașină. Ideal ar fi să ai activități în aer liber, dar chiar și plimbările în mall ard calorii. Important este să te pui în mișcare!
  6. Mănâncă înainte să pleci de acasă
    Oriunde mergi în această perioadă, vei fi îmbiat cu bunătăți tradiționale. Familie, rude și prieteni – cu toții vor insista să mănânci ceva. Dacă ești deja sătul, vei rezista cu ușurință tentației de a mânca prea mult. Poți astfel să guști din acel desert special pe care îl prepară mama sau din faimoasele sarmale ale bunicii, fără grija că lucrurile vor scăpa de sub control.

Nu fi prea restrictiv cu poftele tale
Evită să te ridici sătul de la masă, dar nu îți pune pofta-n cui. Dacă nu-ți poți lua privirea de la salata de boeuf, dacă friptura și cârnații miros sau prea bine sau cozonacul arată indecent de pufos, nu încerca să reziști. Gustă din toate, fără să exagerezi, și bucură-te de savoarea sărbătorilor de iarnă!

Google News Urmărește-ne pe Google News

Biografiile Vedetelor
Fii la curent cu tot ce se întâmplă cu vedetele tale favorite

Află totul despre vedetele din România, dar și despre celebritățile internaționale: biografii, carieră, filmografie, discografie si viață personală.

Revista VIVA!
Revista VIVA!
Abonează-mă la newsletter Abonează-mă
Buton