(P) Albirea dentară îți garantează un zâmbet perfect

 Sava Elisabeta
.

Alimentația, băuturile închise la culoare și tutunul sunt printre factorii principali vinovați de îngălbenirea sau pătarea dinților. Din fericire există tratamente la care se poate apela în cabinetele stomatologice de specialitate astfel încât dinții tăi să fie din nou albi și frumoși.

Igiena dinților este prima condiție pentru o dantură sănătoasă. Asta înseamnă folosirea periuței de dinți și a altor produse de igienă dentară zilnic. Printre acestea se numără ața dentară, apa de gură, dușul bucal, periuțele interdentare. Folosite cu regularitate, după mesele din timpul zilei, acestea ajută la menţinerea unei bune igiene orale. În cazul în care dinţii tăi s-au pătat sau s-au îngălbenit, atunci poţi opta pentru albirea dentară, dar numai într-un cabinet stomatologic de specialitate.

Albirea dentară nu este dăunătoare

În ultimii ani, metodele de albire dentară au evoluat, astfel încât rezultatele au ajuns să fie unele spectaculoase, iar efectele asupra danturii mai puţin nocive. 

Se ştie că cea mai modernă tehnologie de albire a dinţilor este cea cu lampa UV care emite lumina la un spectru optim pentru activarea gelului de albire.

Albirea dentară se realizează în cabinetul stomatologic și presupune aplicarea pe dinți a unui gel pe bază de peroxid de hidrogen. Acesta are rolul de a albi structurile dentare dure. Gelul se păstrează pe dinți aproximativ 45 de minute, timp în care funcționează și lampa UV, care sporeşte efectul gelului.

După albire, se face fluorizare cu un alt gel pe bază de fluor, care se menține pe dinți aproximativ cinci minute. 

Cea mai avansată tehnologie de albire a dinţilor

Laserul cu dioda EPIC™ X de la Sanador este un dispozitiv chirurgical și terapeutic avangardist, fiind singurul laser cu diodă care are aprobarea FDA pentru mai multe tipuri de tratamente distincte: țesut moale, albire, biostimulare, terapia durerii. Aşa că dacă îţi doreşti o albire dentară performantă, cel mai bine ar fi să apelezi la un medic stomatolog care foloseşte tehnologie de ultimă oră, cum este cea de la Sanador.

Există şi albirea la domiciliu 

Deşi există recomandarea ca albirea dentară să se efectueze în cabinetele stomatologice, există și varianta albirii la domiciliu, însă, numai cu indicaţiile primite de la medicul stomatolog. Rezultatele se pot observa de multe ori după prima şedinţă de aplicare a gelului de albire. Culoarea finală a dinţilor se va stabiliza după 7-10 zile de aplicare a tratamentului. Timpul necesar albirii îl va stabili medicul stomatolog, în funcţie de fiecare pacient în parte. 

În luna decembrie, la Sanador, beneficiezi de Pachetul Zâmbet de Vedetă la un preț special. Pachetul include o evaluare inițială a medicului dentist, gutiere pentru albire profesionistă la domiciliu și substanță albire.

Bine de ştiut despre albirea dentară!

  • Imediat după procedura de albire dentară nu trebuie să mănânci fructe şi legume colorate, nu ai voie să bei sucuri sau orice alte băuturi închise la culoare și trebuie să eviți fumatul, timp de 2-3 zile.
  • Albirea dinţilor diferă de la un pacient la altul, în funcție de structura smalțului și de obiceiurile igieno-alimentare ale fiecăruia. 
  • Procedeul de albire a dinţilor are o durată de aproximativ 12-24 de luni, iar în cazul persoanelor care sunt fumătoare sau mari consumatoare de cafea, procedura poate ţine aproximativ şase luni.
  • Se albesc doar structurile naturale, gelul de albire neavând niciun efect asupra obturațiilor, plombelor sau coroanelor dentare.

Google News Urmărește-ne pe Google News

Biografiile Vedetelor
Fii la curent cu tot ce se întâmplă cu vedetele tale favorite

Află totul despre vedetele din România, dar și despre celebritățile internaționale: biografii, carieră, filmografie, discografie si viață personală.

Revista VIVA!
Revista VIVA!
Abonează-mă la newsletter Abonează-mă
Buton