(P) 5 decizii care îți vor îmbunătăți considerabil viața

 advertising.ringier
.

Pandemia de coronavirus a schimbat incontestabil contextul pentru fiecare dintre noi. De la limitarea vieții sociale, pentru a rămâne în siguranță și a-i proteja pe cei din jur, la imposibilitatea derulării anumitor acțiuni, precum mersul la sala de fitness, existența virusului și-a pus amprenta pe o parte considerabilă din viețile noastre.

Asta nu înseamnă, însă, ca nu poți scoate ce e mai bun din această situație sau că te oprește ceva să investești în tine. Dimpotrivă, pentru că, poate, alternezi lucratul de acasă cu cel de la birou, dar și pentru că posibilitățile de pierdere a timpului' sunt reduse, poți profita din plin pentru a-ți investi timpul și resursele în tine. Iată câteva decizii care îți vor îmbunătăți considerabil viața si îți vor aduce beneficii pe termen lung:

  1. Construiește-ți rutine

Puterea obișnuinței este cel mai bun lucru care ți se poate întâmpla acum, că ai timp să îți formezi niște obiceiuri sănătoase. Se spune că avem nevoie de 21 de zile pentru ca un nou obicei să ne intre în reflex. Așa că este timpul să îți reevaluezi, de exemplu, rutina de îngrijire a tenului sau pe aceea de a face mișcare. Informează-te înainte de începe demersurile acest sens, oferă-ți timp să înțelegi de ce ai nevoie și, când te simți pregătită, construiește sau adaptează rutinele existente la o o variantă îmbunătățită. Dacă vorbim de îngrijirea tenului, de exemplu, poți începe prin a afla ce înseamnă double cleansing', dar și cum se folosesc acizii și niacinamidele.

2. Reevaluează-ți alimentația

Fructele, legumele, fibrele și proteinele trebuie să facă parte din viața ta, în fiecare zi, pentru un aport consistent de vitamine și minerale. Optează pentru variantele de sezon și susține producătorii locali și asigură-te de calitatea produselor pe care le cumperi. De asemenea, nu ezita să incluzi în alimentație ingrediente și mirodenii care nu doar că sunt gustoase, dar au și o serie de beneficii asupra stării tale de sănătate. Un astfel de ingredient este curcuma, bogată în curcumin, un pigment cunoscut pentru efectele sale antiinflamatorii. Nu te feri nici de pătrunjel, bogat în vitamina C sau de alte plante aromatizate cu efecte benefice.

3. Preocupă-te de sănătatea ta emoțională

Dacă un terapeut te poate ajuta să înțelegi mecanismele prin care funcționezi, pentru a le gestiona mai bine, un life coach poate fi un sprijin de încredere pentru a-ți dezvolta inteligența emoțională. Resursele pe care le investești în acest sens vor fi răsplătite în plan personal, profesional și, în general, își vor face simțite avantajele în relațiile tale cu alți oameni. Este un moment bun să investești astfel în tine și să îți acorzi timpul necesar pentru a-ți vindeca traumele, pentru a te dezvolta din punct de vedere emoțional și pentru a te pregăti să treci la următorul nivel în viața ta.

4. Fă mișcare

Sportul are o serie de beneficii asupra sănătății tale fizice și emoționale. De la scăderea riscului apariției unor afecțiuni cum sunt bolile cardiovasculare, la stimularea sistemului imunitar prin eliberarea plămânilor și a căilor respiratorii, respectiv modificarea activității celulelor albe și a anticorpilor. În plus, mișcarea generează eliberarea endorfinelor în creier, lucru care te va ajuta să te odihnești mai bine, să combați simptomele stresului și să ai o stare generală mai bună.

5. Găsește-ți un nou hobby

Este o perioadă stresantă pentru fiecare dintre noi, cu restricții și limitări, cu socializare restrânsă, cu posibilități limitate de relaxare. Însă, poți suplini activitățile nerecomandate, dedicându-te unui nou hobby. Te vei relaxa, te vei motiva să te perfecționezi, vei elibera stresul și vei reuși să petreci într-un mod productiv timpul liber. Poți încerca singură sau apela la una dintre nenumăratele posibilități de cursuri online, dacă intenționezi să te implici în activități artistice precum pictura, designul grafic sau muzica. 

Acum, ai timp să te gândești mai mult la tine, să îți reevaluezi deciziile și stilul de viață. Profită din plin de această oportunitate și reorganizează-ți viața cum poți mai bine. Orice investiție, de timp sau monetară, pe care o faci în tine acum va fi răsplătită în feluri pe care nu ți le poți imagina. Nu te sfii, așadar, să îți acorzi atenția de care ai nevoie și să îți direcționezi resursele către obiectivele pe care le vrei îndeplinite.

Google News Urmărește-ne pe Google News

Biografiile Vedetelor
Fii la curent cu tot ce se întâmplă cu vedetele tale favorite

Află totul despre vedetele din România, dar și despre celebritățile internaționale: biografii, carieră, filmografie, discografie si viață personală.

Revista VIVA!
Revista VIVA!
Abonează-mă la newsletter Abonează-mă
Buton