Obiceiuri sănătoase care te ajută să începi anul cu dreptul

 bogdan.galca
.

Fiecare an nou este ca un proiect gata să fie pus la treabă. Așa că, pentru multe dintre noi un an nou aduce multe planuri, idei, oportunități și mai ales dorințe și intenții. Pentru a te asigura că îți respecți rezoluțiile făcute pentru acest an, venim în ajutorul tău cu patru sfaturi practice:

Începe anul fără datorii

Poate nu e tocmai plăcut să începi anul cu acest capitol numit „cheltuieli'. Dar în mod cert este sănătos. Odată achitate taxele obligatorii vei scăpa de un stres în plus și îți vei putea face un plan de investiții și economii pentru anul care a început. Așa că, ideal este să treci pe o listă cheltuielile de început de an. De exemplu, dacă ai în proprietate terenuri, locuințe, mijloace de transport, merită să plătești impozitul pentru ele până pe 31 martie, astfel încât să beneficiezi de acea reducere de 10%. 

De asemenea, verifică dacă asigurările obligatorii sunt la zi, astfel încât să nu ai surprize neplăcute pe viitor. Asigurarea PAD a locuinței și asigurarea RCA sunt două asigurări obligatorii menite să acopere diferite riscuri. Acum există posibilitatea de a le plăti și online, fără să te mai deplasezi la sediul unei agenții. De exemplu, grupul asigurari.ro oferă posibilitatea de a calcula online taxa de asigurare. Folosește acest calculator RCA și vei obține rapid tarifele RCA profitabile pentru tine. Durata aproximativă pentru completarea formularelor este de 3-4 minute. Ai nevoie de doar trei minute pentru a obține online peste 30 de oferte RCA.

Nu îți seta foarte multe intenții

Suntem convinși că și tu ai cel puțin un lucru nou pe lista lui 2021. „Vreau să slăbesc', „să economisesc mai mulți bani', „să fac mai multe exerciții fizice' sunt câteva exemple de obiective des întâlnite în mințile noastre. Entuziasmul specific începuturilor de an ne pot face să cădem în capcana listei interminabile cu obiective. Ideal este să te rezumi la cele mai importante și să îți stabilești câte o intenție principală pentru cinci domenii esențiale din viața ta: carieră, corp și sănătate, bani, relații. Evaluează aceste cinci domenii și observă cum ți-ai dori să le îmbunătățești în acest an. Ce ai vrea să schimbi, să aduci nou? Notează cinci lucruri importante, de bază, apoi concentrează-ți atenția către ele. 

Fă-ți un calendar cu activități 

Odată stabilite obiectivele și intențiile pentru noul an, este bine să îți amintești că ele nu se vor îndeplini singure și că au nevoie de acțiunea ta constantă. Ce poți face ca să te asiguri că la finalul anului ai bifat măcar o parte din tot ce ți-ai propus în luna ianuarie? Începe cu pași mici. Poți să ții un jurnal al obiectivelor tale. Notează la începutul agendei intențiile stabilite și propune-ţi ca în fiecare zi să faci câteva lucruri care te aduc mai aproape de rezultatele dorite. Verifică lunar lista cu obiective. La finalul fiecărei luni revizuiește planul și vezi cum ai evoluat, ce ai făcut în plus, ce ai făcut diferit, ce ai realizat și cât mai ai de lucrat. 

Premiaza-te pentru orice reușită

De obicei, tindem să uităm micile noastre realizări și să ne concentrăm atenția doar asupra lucrurilor care nu merg. Anul acesta poți schimba puțin perspectiva. Poți alege să vezi și partea plină a paharului. Adică lucrurile pe care le faci bine sau pe care le poți dezvolta mai departe. Premiază-te pentru acțiunile pe care le faci zilnic, premiază-te că ai început anul fără datorii, că ai achitat taxele, impozitele și asigurările importante, că ți-ai făcut un plan pentru anul acesta. Cum poți face acest lucru? Nu trebuie să cheltui bani pentru a-ți oferi niște „premii' consistente. Oferă-ți câteva momente de relaxare, de răsfăț, îți cumperi o carte nouă, ții un jurnal al realizărilor tale, îți gătești ceva bun sau orice înseamnă activități creative sau relaxante. Timpul petrecut cu scopul de a te „premia' reușește să îți încarce bateriile și să îți mute atenția de la probleme către micile bucurii ale vieții. 

Pentru a te menține pe traiectoria stabilită în luna ianuarie, începe anul fără datorii și ia-ţi timpul necesar să identifici intențiile care te vor ajuta în drumul tău. Bucură-te de orice obicei sănătos pe care îl faci. 

Sursa foto: Shutterstock

(P) Material publicitar realizat în colaborare cu Asigurări RCA

Google News Urmărește-ne pe Google News

Biografiile Vedetelor
Fii la curent cu tot ce se întâmplă cu vedetele tale favorite

Află totul despre vedetele din România, dar și despre celebritățile internaționale: biografii, carieră, filmografie, discografie si viață personală.

Revista VIVA!
Revista VIVA!
Abonează-mă la newsletter Abonează-mă
Buton