Trucuri și sugestii pentru un zâmbet sănătos de lungă durată

 bogdan.galca
.

Un zâmbet sănătos nu este doar un accesoriu de neprețuit, ci și un semn al grijii față de sănătatea orală. Din acest motiv este esențial să-ți dezvolți obiceiuri care te ajută să-ți menții zâmbetul impecabil pentru cât mai mult timp. Privește aspectul dinților ca pe un element care influențează prima impresie pe care o oferi oamenilor, dar și ca pe un aspect care nu trebuie să lipsească sănătății tale generale. Fie că ai de făcut schimbări în rutina ta sau trebuie să investești mai mult în grija față de dantură, iată câteva sugestii folositoare:

Vizitează-ți medicul stomatolog cu regularitate

Rutina de îngrijire orală include și mai multe vizite la cabinetul medicului stomatolog. Acest mic, dar important pas te va ajuta să previi probleme mai grave și să afli informații prețioase direct de la sursă. De exemplu, stomatologul îți poate arăta mișcările corecte prin care îți poți spăla dinții pentru efecte vizibile de durată. Periajul corect ajută la evitarea formării tartrului și îndepărtarea bacteriilor dăunătoare. Odată ce îți formezi o tehnică potrivită, vei putea și să alegi periute de dinti electrice pentru o îngrijire mai atentă a dinților.

Vizitele regulate la stomatolog te vor ajuta să previi orice afecțiune și să te bucuri de sfaturi direct de la un profesionist. Mai mult decât atât, trebuie să ții minte că, de multe ori, problemele mai grave nu prezintă simptome și pot fi descoperite doar prin radiografii și consult de specialitate.

Adoptă un stil de viață sănătos

Stilul de viață și alimentația influențează starea de sănătate generală, inclusiv dantura. De asemenea, obiceiurile proaste sau viciile, precum fumatul, vor avea efecte negative asupra aspectului dinților tăi. Odată ce reușești să renunți la acestea, trebuie să te concentrezi și pe dietă. Alimentele bogate în zahăr consumate pe termen lung pot duce la probleme ale gingiilor, încurajează formarea bacteriilor și pot inclusiv să ducă la pierderea dinților. De aceea, este important să consumi alimente bogate în proteine, calciu, fibre și să ai o dietă variată în fiecare zi.

Printre alimentele bune pentru dantura ta se numără lactatele, deoarece sunt bogate în calciu și sărace în zaharuri. De asemenea, cantitățile de fosfat pe care le conține brânza ajută la echilibrarea PH-ului din cavitatea orală. Consumă legume crude, precum morcovul sau apio, deoarece acestea încurajează formarea salivei, care ajută la îndepărtarea resturilor de mâncare dintre dinți. Nu uita nici de spanac, kale, salată verde, care sunt bogate în calciu, acid folic și multe alte minerale benefice pentru întregul organism. Atenția față de stilul de viață și față de alimentație te va ajuta să-ți păstrezi sănătatea orală cât mai mult timp și să te bucuri de dinți frumoși și sănătoși.

Nu aștepta simptomele

Pentru a te prezenta la cabinetul medicului sau pentru a lua măsuri în ceea ce privește rutina ta, nu aștepta simptomele. Acestea se pot instala când problema de care suferi este deja serioasă și trebuie intervenit. Include în rutina ta spălarea pe dinți de cel puțin două ori pe zi, folosirea apei de gură și a aței dentare, fără a sări peste acești pași din comoditate sau presiune de timp. De asemenea, acordă atenție periajului și respectă indicațiile stomatologului. O rutină corectă și față de care ești perseverentă te va ajuta să previi cele mai importante afecțiuni ale dinților și gingiilor. Nu uita că există aspecte pe care nu le poți controla, precum afecțiunile transmise genetic, care necesită controale regulate la cabinetul medicului.

Un zâmbet ireproșabil nu este doar parte din imaginea ta, dar și un bun exemplu al grijii pe care o ai pentru organismul tău. Fă chiar azi cele mai importante schimbări în viața ta și bucură-te de roade.

Sursă foto: pexels.com

(P) Material publicitar realizat împreună cu Philips

Google News Urmărește-ne pe Google News

Biografiile Vedetelor
Fii la curent cu tot ce se întâmplă cu vedetele tale favorite

Află totul despre vedetele din România, dar și despre celebritățile internaționale: biografii, carieră, filmografie, discografie si viață personală.

Revista VIVA!
Revista VIVA!
Abonează-mă la newsletter Abonează-mă
Buton