Nu-ți lăsa copilul prea mult la calculator! Specialiștii îți spun ce abilități trebuie să-și dezvolte în lumea reală

Într-o lume supratehnologizată, calculatorul este esențial. Nu-l interzice copilului, dar limitează-i timpul petrecut în fața ecranului și ajută-l să-și dezvolte aceste trăsături utile în interacțiunea cu cei din jur.

În mod cert lucrurile s-au schimbat față de anii când tu erai copil. Atunci nu exista internetul, nu existau calculatoare sau telefoane smart.

Ne adaptăm cu toții evoluției tehnologiei, o primim în viața noastră, iar noile generații sunt nativ mai înclinate spre utilizarea ei.

Și e firesc, nu putem și nici nu trebuie să împiedicăm asta, dar nici să excludem anumite elemente care țin de natura umană și baza ei.

Cultivă-i talentele

Cum ar putea ști copilul tău că este talentat la fotbal, pian, balet, pictură etc dacă toată ziua stă numai în fața calculatorului?

Înscrie-l la diverse activități și lasă-l să o aleagă pe cea care îi place cel mai mult.

Încurajează socializarea offline

Sporturile în echipă, activitățile de grup ajută copiii să-și negocieze limitele, să gestioneze frustrarea, eșecul, să învețe asumarea responsabilității.

Îi învață să lege prietenii, să savureze bucuria interacțiunii cu cei dragi, să exploreze lumea așa cum este ea în realitate.

Foto: Shutterstock

Google News Urmărește-ne pe Google News

Biografiile Vedetelor
Fii la curent cu tot ce se întâmplă cu vedetele tale favorite

Află totul despre vedetele din România, dar și despre celebritățile internaționale: biografii, carieră, filmografie, discografie si viață personală.

Revista VIVA!
Revista VIVA!
Abonează-mă la newsletter Abonează-mă
Buton