La ce pericole te expui când stai picior peste picior

Este o postură elegantă, dar știi cum îți afectează sănătatea faptul că stai picior peste picior? De ce să eviți această poziție a picioarelor.

Să fim serioși, cât de fină poți spune că este o femeie care stă cu picioarele larg depărtate, ca un bărbat?

Majoritatea femeilor când se așează stă picior peste picior, însă medicii spun că asta are un impact serios la nivelul gâtului, spatelui și picioarelor.

Citește și:

Ajută-l să scape de sforăit cu un ulei pe care sigur îl ai în casă

Studiu: activitățile culturale te ajută să combați depresia

Picior peste picior și… ai probleme de sănătate

Concret, dacă stai zilnic picior peste picior, ore îndelungate, te poți trezi cu dureri cervicale, dureri ale spatelui și de bazin.

Ai observat că ai început să faci varice? Poziția picior peste picior favorizează apariția varicelor și umflarea picioarelor încât abia te mai încap pantofii.

Poziția corectă a picioarelor

Când ești la un restaurant, un bar, ok, stai picior peste picior, dar la serviciu ține ambele tălpi lipite de podea, având un unghi de 90 de grade la nivelul genunchilor.

Ai scaunul de birou prea înalt? Nicio problemă, așează niște cutii sau niște reviste pe podea, astfel încât să stai comod cu genunchii îndoiți corect.

Foto: Shutterstock

Google News Urmărește-ne pe Google News

Biografiile Vedetelor
Fii la curent cu tot ce se întâmplă cu vedetele tale favorite

Află totul despre vedetele din România, dar și despre celebritățile internaționale: biografii, carieră, filmografie, discografie si viață personală.

Revista VIVA!
Revista VIVA!
Abonează-mă la newsletter Abonează-mă
Buton