Încrezătoare în fiecare zi: cum te ajută hainele și machiajul să ai mai mult control asupra forțelor proprii

 bogdan.galca
.

Stima de sine este importantă în multe aspecte ale vieții, atât personale, cât și profesionale. Sunt anumite situații în care, dacă ești încrezătoare în forțele proprii, îi poți convinge și pe cei din jur să adopte o atitudine pozitivă și împreună să obțineți succesul mult dorit.

Depresia, sentimentul de deznădejde, furia ori tristețea pot apărea din cauza unei stime de sine scăzute. Momentele în care te simți învinsă te pot determina să iei decizii proaste, iar dorința de a fi acceptată de cei din jur te poate face să accepți oameni toxici în viața ta.

Dacă ești o persoană încrezătoare în forțele proprii, directă în interacțiunea cu ceilalți, dispusă să îți asumi criticile atunci când spui „nu dacă situația o impune și cu o perspectivă pozitivă asupra vieții, se poate spune că ai o stimă de sine sănătoasă.

Nimeni nu se naște cu o stimă de sine bine dezvoltată. Dacă observi persoane în jurul tău care par incredibil de încrezătoare, acestea, în majoritatea cazurilor, au muncit foarte mult pentru a-și construi această imagine. Încrederea în sine este ceva ce înveți să construiești, deoarece viața te pune în situații în care ai nevoie să te bazezi pe forțele proprii.

Hainele te pot ajuta să pari încrezătoare

Percepția pe care ceilalți o au despre tine este o modalitate eficientă de a căpăta mai multă încredere în forțele proprii. Vestimentația aleasă în viața de zi cu zi te poate ajuta să faci o impresie bună și să atragi atenția celorlalți. Se spune că hainele reprezintă un instrument de comunicare. Studii recente au arătat faptul că obiectele vestimentare alese pot reprezenta indicii despre încrederea și abilitățile pe care persoana pe care le poartă le are.

De pildă, despre hainele închise, precum cele gri, negre ori bleumarin, se spune că sunt mai formale și transmit ideea de putere, iar obiectele vestimentare verzi sunt cele care induc impresia de încredere în sine. Totodată, pantofii cu toc le dau femeilor mai multă încredere în forțele proprii și le ajută să interacționeze mai ușor cu persoanele din jur.

Pe de altă parte, pentru a fi încrezătoare, este important să porți haine în care să te simți confortabil. Alege incaltaminte casual la un eveniment cu pretenții și poartă jeanși ori de câte ori ai nevoie să fii relaxată. Indiferent dacă te adaptezi normelor sau vrei să îți impui stilul, este vital să te simți bine în pielea ta cu orice outfit alegi să porți. Doar așa vei putea să le transmiți celorlalți încrederea pe care o ai în forțele proprii.

Machiajul sporește stima de sine

Pe lângă faptul că machiajul contribuie la îmbunătățirea imaginii personale, are un rol important și în creșterea nivelului stimei de sine, influențând psihicul uman. Folosind produse de make-up îți poți ascunde unele imperfecțiuni și îți poți scoate în evidență cele mai frumoase trăsături. Imaginea din oglindă contribuie la o percepție de sine mai bună și astfel te vei simți mai încrezătoare în forțele proprii.

Mai multe cercetări realizate în ultimii ani au demonstrat faptul că machiajul are un rol benefic asupra psihicului uman. Femeile care se machiază sunt mai încrezătoare în forțele proprii și mai dispuse să interacționeze cu alți oameni. O femeie petrece, în medie, 11 minute în fața oglinzii pentru a avea grijă de tenul său, iar acesta este timp pe care și-l alocă propriei persoane, construindu-și astfel o stimă de sine sănătoasă.

Să ai încredere în forțele proprii te poate ajuta să câștigi aprecierea celor din jur și să obții mai ușor ceea ce îți dorești, iar felul în care arăți contează mult pentru a-ți spori stima de sine.

Sursă foto: Lipik Stock Media/ Shutterstock

(P) Material publicitar realizat împreună cu Hervis

Google News Urmărește-ne pe Google News

Biografiile Vedetelor
Fii la curent cu tot ce se întâmplă cu vedetele tale favorite

Află totul despre vedetele din România, dar și despre celebritățile internaționale: biografii, carieră, filmografie, discografie si viață personală.

Revista VIVA!
Revista VIVA!
Abonează-mă la newsletter Abonează-mă
Buton