Elemente feng shui pentru dormitor care te ajută să te odihnești

 bogdan.galca
.

Dormitorul este oaza de liniște a fiecărei locuințe. Dacă sufrageria și bucătăria sunt locurile în care primează activitatea, socializarea și munca, în dormitor totul este despre relaxare și odihnă. Când vrei să reamenajezi un dormitor vechi sau te-ai mutat de curând într-o casă nouă, trebuie să acorzi cât mai multă atenție acestei încăperi, deoarece influențează și felul în care te odihnești. Principiile feng shui îți sar în ajutor în această situație și te pot ghida să pui la cale un plan benefic pentru armonie în viața de zi cu zi. Iată câteva dintre regulile de luat în considerare:

Ține cont de poziția patului

Punctul cheie al dormitorului este patul, așa că poziția acestuia are o importanță deosebită în feng shui. Este recomandat să poziționezi patul cu capul lipit de perete sau în fața unei ferestre care nu permite aerului de afară să intre în cameră. În ceea ce privește materialul, concentrează-te pe paturi din lemn sau pe cele cu tăblie tapițată mai înaltă. Evită-le pe cele cu prea mult spațiu de depozitare la cap. Chiar dacă acestea par practice, în feng shui se consideră că sunt încărcate cu prea multă energie. De asemenea, în ceea ce privește poziția în care dormi, evită să stai cu picioarele spre ușă.

Nu instala oglinzi

În feng shui, oglinzile sunt considerate unul dintre factorii principali care te împiedică să dormi bine. Se consideră că oglinzile agită energiile prezente în cameră, iar acest lucru poate duce la anxietate, griji și somn neliniștit. Dacă ai observat aceste semne în rutina ta zilnică, scoate oglinzile din cameră și instalează-le într-un loc precum holul. Chiar dacă acestea arată bine și te ajută să-ți faci rutina de curățare în fiecare seară, dar și cea de make-up dimineața, dormitorul nu este locul potrivit pentru ele.

Alege culori armonioase

Culorile influențează stările și atmosfera generală a unei camere. Dormitorul stă sub semnul liniștii și al armoniei, așa că și culorile folosite pentru acesta pot fi alese după aceste principii. Culorile precum albastru, mov, roșu sau negru sunt de evitat în dormitor, deoarece pot provoca diverse probleme dacă energia feng shui-ului nu este una bună. Optează, în schimb, pentru culori pastelate. Nuanțele de portocaliu, albastru foarte deschis sau roz sunt perfecte pentru cei care iubesc primăvara și revenirea naturii.  Dacă preferi să ai pereții albi, joacă-te cu opțiunile pe care le ai pentru așternuturi, covoare și accesorii pentru cameră. Acestea pot fi combinate, pentru un plus de originalitate, sau poți alege seturi inedite, în culori care te inspiră.

Fă ordine și curățenie

Ordinea este imperativă în lumea feng shui, iar curățenia ajută la menținerea spațiului cât mai pur și plin de energii pozitive. Este important să păstrezi dormitorul cât mai minimalist și să nu încerci să depozitezi cutii sau să instalezi rafturi cu cărți. Cărțile sunt considerate a avea energie activă, care îți stimulează mintea, iar somnul tău poate fi afectat de acestea. În același context, este important de amintit că și plantele pot să-ți provoace probleme cu somnul. Rezumă-te la un decor cât mai simplu, fără prea multe accesorii, dar încearcă să încorporezi cele cinci elemente importante în feng shui: apa, lemnul, focul, pământul și metalul.

Principiile feng shui te vor ajuta să fii mai creativă cu decorul dormitorului, dar și să te bucuri de o stare pozitivă atunci când te odihnești.

Sursă foto: pexels.com

(P) Material publicitar realizat împreună cu Acaju.ro

Google News Urmărește-ne pe Google News

Biografiile Vedetelor
Fii la curent cu tot ce se întâmplă cu vedetele tale favorite

Află totul despre vedetele din România, dar și despre celebritățile internaționale: biografii, carieră, filmografie, discografie si viață personală.

Revista VIVA!
Revista VIVA!
Abonează-mă la newsletter Abonează-mă
Buton