De ce ultimul nasture de la sacou trebuie să fie întotdeauna deschis

 Oana Pantazi
.

Nu puțini s-au întrebat de ce ultimul nasture de la sacou trebuie să fie întotdeauna deschis. Această regulă, ce-și are rădăcinile de pe la 1900, este respectată și azi de către majoritatea bărbaților. Iată de ce trebuie să o respectați!

CITEȘTE TOATĂ REVISTA VIVA! DE MARTIE, GRATIS, AICI!

De ce ultimul nasture de la sacou trebuie să fie întotdeauna deschis. De-a lungul timpului, în rubricile ce țin de ținute vestimentare, a fost deschis acest subiect, iar exemplificările au fost multiple. Nu toți bărbații cunosc această regulă, așa și cum puțini sunt cei care nimeresc lungimea optimă a mânecilor sau a sacoului. Iată ce trebuie să știm atunci când vine vorba despre purtarea unui sacou casual sau elegant!

Smiling,Man,On,Yellow,BackgroundSmiling,Man,On,Yellow,Background

De ce ultimul nasture de la sacou trebuie să fie întotdeauna deschis

Dacă pentru doamne alegerea unui outfit pentru un eveniment formal poate fi extrem de dificilă, bărbații pot rezolva totul mult mai repede – cu un costum sau un sacou elegant. Iată însă că și în ceea ce-i privește pe domni apar unele dileme… De ce ultimul nasture de trebuie să fie întotdeauna deschis? Și ce faci dacă sacoul are doi nasturi, nu trei?

Citește și: Flori care aduc noroc în casă. Atrag iubirea și banii

Citește și: Care este piatra ta norocoasă în funcție de zodie. Purtarea lor aduce dragoste și belșug

Citește și: 5 zodii care se îndrăgostesc cel mai repede

Citește și: Cele 4 zodii norocoase pe plan amoros

Citește și: Zodii compatibile. Patru cupluri de zodii care fac perechea perfectă, în dragoste

În funcție de câți nasturi are un sacou, există o regulă de bază care se numește uneori, întotdeauna, niciodată. Drept urmare, dacă sacoul are trei nasturi, uneori îl închidem pe primul, întotdeauna pe al doilea și niciodată pe al treilea.

În cazul unui sacou cu doi nasturi, cel de-al doilea este întotdeauna deschis, notează shtiu.ro.

Regele Edward al VII-lea a lansat acest trend

Deși poate părea o rigoare de dată recentă, acest obicei datează de pe la 1900 și a fost instituit de Regele Edward al VII-lea (1901-1910) absolut din întâmplare. Motivul? În perioada când era Prinț de Wales, acesta a luat foarte mult în greutate și nu a mai putut să-și închidă nasturele de la vestă.

Din respect pentru el, curtenii, dar și toți ceilalți din coloniiile britanice au încetat să-și mai închidă nasturii de jos și astfel a luat ființă ceea ce mulți designeri consideră Teoria edwardiană.

Costumul pe care îl știm azi cu toții a fost introdus pentru prima oară în 1906 și a fost numit costumul de lounge, tot în trei nasturi, însă puțin mai casual pentru a fi comod pentru un bărbat atunci când ținea frâiele unui cal.

Costumul de lounge a început să înlocuiască hainele tradiționale de călărie. Cei trei nasturi ai paltoanelor de călărie stăteau sub talie, așa că trebuiau descheiați, astfel încât jacheta să se așeze corect în timp ce cineva stătea pe un cal.

Drept urmare, Edward al VII-lea a decis că și nasturele de sus ar trebui să fie desfăcut, astfel că rămânea închis doar cel din mijloc, pentru a ține haina închisă.

Atunci când costumul de lounge a început să devină de zi cu zi, Edward al VII-lea a ținut nasturele de jos desfăcut pentru a aduce un omagiu stilului de haină de călărie pe care l-a înlocuit, conform sursei menționate.

Foto: Shutterstock

 
Cel mai nou VIDEO

Google News Urmărește-ne pe Google News

Citește în continuare
Biografiile Vedetelor
Fii la curent cu tot ce se întâmplă cu vedetele tale favorite

Află totul despre vedetele din România, dar și despre celebritățile internaționale: biografii, carieră, filmografie, discografie si viață personală.

Revista VIVA!
Revista VIVA!
Abonează-mă la newsletter Abonează-mă
Buton