De ce e mai bine să îţi laşi covoarele pe mâna profesioniştilor?

 advertising.ringier
.

Ţinând cont că majoritatea persoanelor au în locuinţa lor cel puţin un covor, curăţarea şi întreţinerea corespunzătoare a acestuia sunt o necesitate. Covoarele sunt o alegere excelentă pentru pardoseli, iar îngrijirea lor este extrem de importantă pentru a putea profita de confortul şi aspectul plăcut o perioadă îndelungată. Pe lângă aspirarea periodică a acestora, la fel de importantă este şi curăţarea profesională. Procesul tehnologic și pașii pentru spalarea  profesională a unui covor se pot vedea pe site-ul spalam-covoarele.ro aparținând Waldmaster.

Această companie preia comenzi ale clienților din București și localitățile din județul Ilfov (Popești-Leordeni, Voluntari, Bragadiru, Buftea, Chitila, Măgurele, Otopeni, Pantelimon, Voluntari etc.).

De ce au covoarele nevoie de curăţare periodică?

În timp, covoarele se uzează şi îşi pierd treptat aspectul iniţial.  Traficul intens, petele de mâncare şi lichide sunt motivele principale care duc la înlocuirea unui covor. Proprietarii trebuie să ştie că există o cale prin care le pot reda covoarelor prospeţimea şi frumuseţea de altădată, mai precis, curăţarea profesională.

În funcţie de gradul de uzură al covorului, acesta necesită o curăţare completă o dată sau de două ori pe an. Dacă nu este curăţat periodic, devine un adevărat cuib de bacterii şi alergeni. Acestea pot creşte riscul de a dezvolta probleme de respiraţie, cum ar fi astmul sau alergiile. Persoanele care deja au astfel de probleme trebuie să ia serios în considerare curăţarea în profunzime a covoarelor din casă de către profesionişti.

Aspirarea covoarelor este utilă pentru îndepărtarea prafului, a murdăriei şi a acarienilor, însă nu e suficientă. În timp, toate acestea se adună şi pătrund în ţesătura covorului, fără a mai putea fi eliminate cu uşurinţă prin metodele tradiţionale.

Cum se deosebeşte curăţarea profesională de cea la domiciliu?

Curăţarea covoarelor la domiciliu este necesară la intervale de timp mai mici, în timp ce curăţarea profesională trebuie efectuată o dată sau de două ori în fiecare an. Mijloacele de curăţare la domiciliu implica folosirea unor detergenţi din comerţ şi a unor aspiratoare clasice, concepute pentru a îndepărta murdăria şi praful.

Cât despre curăţarea profesională, aceasta se diferenţiază de cea la domiciliu prin utilizarea unei aparaturi de ultima generaţie, care foloseşte tehnologii moderne pentru a curăţa în profunzime ţesătura oricărui covor. Soluţiile de curăţare asigură îndepărtarea petelor şi a murdăriei care şi-au pus amprenta pe aspectul covorului.

Covoarele trec printr-un proces amplu de curăţare şi igienizare, la finalul căruia îşi recapătă culoarea şi un aspect cât mai apropiat de cel iniţial. Pe lângă aspectul estetic, ele capătă o prospeţime care se va răspândi în întreaga locuinţa. Covoarele necurăţate la timp pot căpăta mirosuri neplăcute, care se resimt în încăpere şi care devin deranjante. Acestea nu dispar decât printr-o curăţare completă, realizată de specialişti.

Cum prelungeşte spălarea profesională viaţa covorului?

Printr-o spălare profesională, proprietarii covoarelor le asigură acestora o durată mai lungă de viaţă. Nu va mai fi nevoie de înlocuirea periodică a covorului, ci doar de o curăţare efectuată cu detergenţi speciali şi aparatură profesională. Un covor reprezintă o investiţie costisitoare pentru confortul oricărei locuinţe, iar din acest motiv trebuie îngrijit corespunzător. După curăţare, el va arăta ca nou, ţesăturile se vor simţi mai moi, iar praful şi bacteriile vor dispărea în totalitate, fără a mai reprezenta un pericol pentru sănătate.

Vezi si cum cureti petele de vopsea de pe haine!

Google News Urmărește-ne pe Google News

Biografiile Vedetelor
Fii la curent cu tot ce se întâmplă cu vedetele tale favorite

Află totul despre vedetele din România, dar și despre celebritățile internaționale: biografii, carieră, filmografie, discografie si viață personală.

Revista VIVA!
Revista VIVA!
Abonează-mă la newsletter Abonează-mă
Buton