Cum să te bucuri de un Crăciun low-cost

 bogdan.galca
.

Crăciunul este sărbătoarea care ne îndeamnă să fim generoşi şi veseli, dar multe persoane întâmpină dificultăţi care îi împiedică să se bucure cu adevărată de spiritul acestei sărbători. Unul dintre cele mai frecvente motive este absenţa unui buget generos care le-ar permite să cumpere toate cadourile care cred că i-ar face fericiţi pe cei apropiaţi şi le-ar oferi şi posibilitatea de a sărbători Crăciunul cu stil. 

Totuşi, dacă nu te laşi învins de presiunile sociale şi te întorci la adevărata semnificaţie a acestei sărbători, te poţi bucura de un Crăciun cu adevărat fericit şi fără să cheltui sume considerabile. Iată câteva modalităţi prin care poţi face asta.

Limitează numărul de cadouri

Dacă te bucuri de o familie mare, dar te îngrijorează faptul că nu vei putea cumpăra un cadou pentru fiecare dintre membrii săi, îţi propunem o soluţie care va fi cu siguranţă amuzantă pentru toată lumea. În plus, îi va scuti şi pe ceilalţi de o parte din cheltuieli.  Organizează, chiar şi online, un fel de loterie sau tragere la sorţi, la care să participe toţi membrii familiei. Regula este simplă: fiecare trage la sorţi un bileţel sau un număr care corespunde unei alte rude şi aceea va fi singura persoană căreia trebuie să îi cumpere un cadou. În acest fel, fiecare persoană din familie va primi un cadou şi toată lumea poate face mici economii pentru alte activităţi care contează mai mult. 

Regula de patru

În ceea ce îi priveşte pe copii, foloseşte deja populara regulă de patru cadouri. Majoritatea copiilor au foarte multe jucării şi, în multe cazuri, primesc altele noi chiar şi fără nicio ocazie. Asta nu înseamnă că le apreciază pe toate. Multe rămân uitate prin diferite colţuri ale camerelor lor chiar a doua zi după ce le-au fost oferite. Aşadar, pentru Crăciun, alege să foloseşti regula celor patru cadouri, care înseamnă că le poţi cumpăra copiilor tăi patru produse: ceva ce vor, ceva de care au nevoie, ceva de purtat și ceva de citit. Aceste patru cadouri ar trebui să fie mai mult decât suficiente pentru ca micuţii tăi să se bucure de sezonul festiv.

Promoţii şi reduceri

În această perioadă a anului foarte multe magazine oferă promoţii speciale. Dacă vrei să rămâi cu ceva bani în portofel şi după sărbători, fă-ţi timp să le urmăreşti. Sigur, ţinând cont de situaţia epidemiologică, cel mai probabil îţi va fi mai uşor să le iei în considerare pe cele din mediul online. 

Cadouri făcute chiar de tine

Dacă ai un talent special sau dacă vrei să îţi petreci timpul făcând ceva amuzant împreună cu alţi membri ai familiei, pregătește cadouri handmade. Fie că este vorba despre cele mai bune fursecuri cu unt făcute de tine, un fular împletit de cei mici sau de lumânări parfumate făcute de tine şi de sora ta pentru părinţii voştri, un cadou personalizat, handmade, poate aduce o mare bucurie atât pentru cei care le oferă, cât şi pentru cei care le primesc.  

Nota de plată împărţită

Dacă organizezi o mică petrecere de Crăciun la tine acasă doar pentru cei apropiaţi, date fiind restricţiile impuse în contextul pandemiei, asta nu înseamnă că tu trebuie să plăteşti pentru tot ce e pe masă. Ţinând seama că printre invitaţi se numără, cel mai probabil, doar prieteni foarte apropiați sau rude, nu ar fi deplasat să îi rogi să contribuie financiar la mica voastră reuniune.

Probleme financiare de sărbători

Dacă situaţia ta financiară este atât de dificilă încât ideile enunţate mai sus nu îţi sunt de mare ajutor, atunci pentru a trece cu bine peste această perioadă specială din an, poţi apela la un împrumut din partea apropiaţilor, care să te ajute să te poţi bucura de sărbătorile de iarnă. O altă soluție ar putea fi un credit nebancar, mai ales dacă ai nevoie de un împrumut rapid pentru o perioadă scurtă de timp. 

Indiferent de bugetul de care dispui anul acesta, este important să-ţi aminteşti că, dincolo de mese festive şi cadouri spectaculoase, ceea ce contează cel mai mult este buna dispoziţie şi timpul petrecut alături de cei dragi!

Sursă foto: Unsplash.com

(P) Material publicitar realizat în colaborare cu Mobilocredit

Google News Urmărește-ne pe Google News

Biografiile Vedetelor
Fii la curent cu tot ce se întâmplă cu vedetele tale favorite

Află totul despre vedetele din România, dar și despre celebritățile internaționale: biografii, carieră, filmografie, discografie si viață personală.

Revista VIVA!
Revista VIVA!
Abonează-mă la newsletter Abonează-mă
Buton