Cum să planifici o excursie de weekend alături de cei dragi

 bogdan.galca
.

Chiar dacă pandemia de coronavirus este încă o realitate care ne forțează să stăm cât mai mult acasă, se apropie sezonul sărbătorilor și al concediilor. Alături de un grup restrâns de prieteni sau cu familia apropiată, poți oricând să faci o escapadă într-unul dintre orașele tale preferate și să-l descoperi pe timp de iarnă. Dacă vrei să faci ceva special și să eviți aglomerația din preajma Crăciunului, începe să planifici încă de acum excursii de weekend. Iată câteva sfaturi:

Alege destinația

Dacă vrei să pleci pentru două sau trei zile, trebuie să alegi o destinație cât mai aproape de orașul tău. În acest fel vei avea suficient timp pentru a te bucura de activități în aer liber, mese la cele mai bune restaurante și relaxare. Alege cazare Sibiu dacă poți ajunge în câteva ore cu mașina și descoperă farmecul Transilvaniei chiar și în vremuri incerte. Verifică din timp ce localități se află încă în carantină înainte de a stabili datele exacte pentru călătorie. Este important să fii cât mai organizată și să planifici din timp tocmai din acest motiv. Măsurile luate în prezent pe tot teritoriul țării îți pot da planurile peste cap dacă nu ești pregătită.

Economisește pentru această ocazie

În perioada sărbătorilor și a reducerilor poate fi mai greu să pui bani deoparte. Călătoriile de weekend îți oferă un motiv suficient de bun să încerci să faci economiile necesare pentru drum, cazare și cheltuieli. Odată ce stabilești un plan simplu alături de oamenii cu care pleci, începe prin a renunța la achizițiile care nu sunt urgente. Poate îți va fi greu să te abții în perioadele cu reduceri, dar dacă ai petrecut cea mai mare parte a ultimei perioade în casă, o călătorie în afara orașului te va ajuta. Reîncărcarea bateriilor este esențială în sezonul rece, mai ales din cauza zilelor scurte și a nopților lungi, care te obosesc mult mai repede.

Urmărește reducerile și pachetele promoționale

Pachetele de cazare și reducerile pot fi folosite de proprietarii de pensiuni sau apartamente în regim hotelier pentru a atrage oaspeți. Înainte de a alege o locație, caută mai multe oferte și încearcă să negociezi în cazul în care consideri că prețurile sunt prea mari. Cu toții avem nevoie de relaxare în această perioadă, iar dacă ai un buget limitat va fi mai greu să-ți îndeplinești toate așteptările. Prețurile pot crește în perioada dinaintea Crăciunului, așa că organizează această ieșire la începutul sau la mijlocul lunii decembrie.

Împarte sarcinile

Va fi greu să te ocupi singură de organizarea unei astfel de călătorii, așa că împarte sarcinile între cei care te vor însoți. Cineva trebuie să fie responsabil cu rezervarea cazării, altcineva trebuie să se ocupe de itinerariu și condus. Chiar dacă este vorba de câteva zile, o organizare temeinică te va ajuta să profiți de toate avantajele unei ieșiri din oraș. O vizită într-un oraș nou te va ajuta și să găsești cadouri inedite pentru familie și prieteni. Obiectele artizanale, tradiționale sau prăjiturile și alte alimente sunt doar câteva exemple de lucruri pe care le poți achiziționa pentru a le dărui de Crăciun.

Câțiva pași simpli te vor ajuta să planifici o ieșire de weekend într-o zonă pe care nu ai mai vizitat-o sau una în care te întorci cu drag de fiecare dată. Alege destinații sigure și ia-ți toate măsurile de protecție.

Sursă foto: pexels.com

(P) Material publicitar realizat în colaborare cu OLX-Cazare

Google News Urmărește-ne pe Google News

Biografiile Vedetelor
Fii la curent cu tot ce se întâmplă cu vedetele tale favorite

Află totul despre vedetele din România, dar și despre celebritățile internaționale: biografii, carieră, filmografie, discografie si viață personală.

Revista VIVA!
Revista VIVA!
Abonează-mă la newsletter Abonează-mă
Buton