Cum să ai angajați productivi și fericiți la locul de muncă. Măsuri simplu de pus în aplicare

 bogdan.galca
.

Orice angajator știe că pentru a avea o afacere profitabilă, are nevoie de angajați productivi și dedicați. Totuși, o problemă majoră a antreprenorilor este că de multe ori nu reușesc să-i motiveze suficient pe angajați, iar acest lucru se reflectă în productivitatea întregii companii. 

Dacă deții o afacere, iar moralul angajaților pare să fie din ce în ce mai scăzut, este cazul să faci o schimbare. Frica de a-și pierde locul de muncă sau stabilitatea financiară nu sunt motivații suficient de puternice pentru ca angajatul să dea tot ce poate la job. 

Pentru a avea angajați conștiincioși, care vin cu plăcere la muncă și își fac treaba la timp, este cazul să-i motivezi corespunzător. În cele ce urmează, îți prezentăm câteva metode prin care poți să crești productivitatea angajaților tăi:

1. Tichete de vacanță

Tichetele cadou, fie ele de masă sau de vacanță, sunt privite ca un beneficiu util de către majoritatea angajaților. Pe lângă salariu, aceștia văd tichetele de masă ca pe o resursă financiară suplimentară, cu care să-și procure alimentele și datorită cărora vor putea să-și gestioneze mai bine fondurile. 

Prin acordarea de tichete de vacanta, angajații tăi vor simți că sunt parte a unei companii care pune accent pe nevoile lor și care îi prețuiește la adevărata lor valoare. Pentru angajator, tichetele de vacanță sunt mai avantajoase chiar și decât primele de vacanță acordate în numerar, deoarece sunt scutite de taxe. 

2. Un program flexibil

Toți angajații au o viață personală, iar unii dintre ei trebuie să facă anumite sacrificii pentru a ajunge în fiecare dimineață la serviciu la ora când începe programul. Faptul că a trebuit să se trezească mai devreme cu o oră doar pentru a străbate traficul infernal și că nu au reușit să-și ducă la grădiniță copilul pentru că a trebuit să ajungă la birou la ora nouă îi va demotiva.

Pentru a evita aceste situații, încearcă să gândești un program flexibil, prin care angajaților să le fie permis să vină mai târziu sau să plece mai devreme de la birou, cu condiția să-și recupereze orele de muncă. Astfel, angajatul va fi mai fericit și mai productiv, chiar dacă va trebui să recupereze orele pierdute. 

3. Cursuri de dezvoltare profesională 

Angajații concentrați pe carieră sunt interesați să progreseze continuu și să fie mereu la curent cu ultimele inovații din domeniul lor de activitate. Dacă sunt privați de acest lucru, angajații tind să devină tot mai demotivați, dezinteresați de jobul lor actual și vor considera că întreaga lor activitate este o rutină din care nu mai pot ieși. 

Dacă arăți că îți pasă de pregătirea profesională a angajaților, ar trebui să le oferi cursuri de dezvoltare profesională, în funcție de preferințele și nevoile lor. Poți organiza aceste cursuri in-house sau le poți deconta salariaților anumite pachete de cursuri la care aceștia își doresc să participe. Aceasta masura va avea un impact pozitiv uriaș asupra angajaților tăi, după ce vor vedea că lucrează într-o companie care investește în ei. 

4. Bonusuri de performanță 

Angajații care simt că nu li se apreciază eforturile depuse la locul de muncă sunt cei mai predispuși la a suferi o cădere de moral. Dacă realizările nu le sunt recunoscute de superiori, ei nu vor mai încerca să performeze la job și se vor mulțumi să-și facă treaba cât mai rapid, renunțând la calitate. 

De aceea, este foarte important să le arăți angajaților că lucrează într-o firmă care prețuiește performanța și care își răsplătește angajații dedicați. Astfel, îți poți demonstra aprecierea față de ei prin acordarea de bonusuri bazate pe performanță. Sumele, chiar dacă nu foarte mari, le vor confirma angajaților că lucrează într-o companie în care munca asiduă nu rămâne nerăsplătită.

Dacă vrei să îți crești afacerea, începe prin a investi în angajații tăi și prin a-ți arăta aprecierea față de ei. Cu toate că presupune anumite costuri din partea ta, beneficiile unei astfel de măsuri vor cântări enorm și vor asigura prosperitatea firmei pe care o deții.  

Sursa Foto: Shutterstock 

(P) Material publicitar realizat în colaborare cu Edenred

Google News Urmărește-ne pe Google News

Biografiile Vedetelor
Fii la curent cu tot ce se întâmplă cu vedetele tale favorite

Află totul despre vedetele din România, dar și despre celebritățile internaționale: biografii, carieră, filmografie, discografie si viață personală.

Revista VIVA!
Revista VIVA!
Abonează-mă la newsletter Abonează-mă
Buton