Cum îți pregătești casa pentru sezonul cald. Sfaturi și trucuri pentru amenajarea locuinței primăvara

 bogdan.galca
.

Primăvara e deja aici și chiar dacă soarele se încăpățânează să nu iasă prea mult timp din nori, cât de curând vremea se va încălzi. Asta înseamnă că e momentul potrivit să te apuci de curățenia de primăvară și să dai un aer de prospețime căminului tău.

Iată ce schimbări în decorul casei tale îți sugerăm, ca să o pregătești așa cum se cuvine:

Adu mai multă culoare în casă

Odată cu venirea primăverii peisajul revine la viață și se transformă complet. Pomii înfloriți și florile colorate ar trebui să te inspire să decorezi casa în culori pastel, care să aducă și în interior ceva din atmosfera călduroasă de afară.

Poți folosi nuanțe de galben, roz, portocaliu, verde și mov lavandă. Dacă vrei să ții pasul cu trend-urile de design interior din 2019, cei de la decoraid.com sugerează folosirea unor culori precum galben muștar, albastru pastel, soft clay sau gri liliac. Poți opta pentru crearea unui perete accent sau pur și simplu să folosești decorațiuni colorate.

Înveselește decorul cu flori

Nimic nu inspiră mai multă primăvara decât florile. Indiferent dacă optezi pentru plante în ghiveci sau flori colorate, cu siguranță vei reuși să transformi complet decorul casei tale. Ai numeroase opțiuni la dispoziție, important e să alegi florile tale preferate.

Dacă vrei să te bucuri mai mult timp de o casă plină cu flori, poți opta oricând pentru flori artificiale, deoarece sunt mult mai rezistente, spre deosebire de cele naturale pe care trebuie să le înlocuiești constant. În plus, cu puțină inspirație, poți crea niște aranjamente florale splendide pentru fiecare cameră sau chiar o coroniță cu flori pentru ușa de la intrare.

Schimbă decorațiunile

De la păturile groase, pernele pufoase și orice alte decorațiuni pe care le-ai folosit în timpul iernii e timpul să treci la accesorii primăvăratice. Folosește materiale textile ușoare și subțiri, schimbă așternuturile și înlocuiește pernele de pe canapea cu unele colorate.

În ceea ce privește decorațiunile, poți folosi lumânări sau bețișoare parfumate, cutii de depozitare cu modele primăvăratice, tablouri în culori vii și, bineînțeles, aranjamente florale. Atât timp cât optezi pentru decorațiuni care să respecte paleta de culori a primăverii, vei reuși să pui la punct un cămin primitor și vesel.

Schimbă draperiile

Schimbarea draperiilor poate influența în mare măsură aspectul unei camere. În locul celor groase și închise la culoare poți folosi un set de draperii subțiri, deschise la culoare sau cu modele primăvăratice.

Ai grijă ca draperiile pe care le alegi să se potrivească cu restul decorului din încăpere și cu paleta de culori pe care ai folosit-o pentru vopsirea pereților sau pentru decorațiuni.

Odată cu venirea primăverii, casa ar trebui să inspire acea veselie caracteristică inspirată de natura care revine le viață, de pomii înverziți și de florile colorate. Așa că, odată cu curățenia de primăvară, bifează și aceste schimbări și vei avea o casă cu o atmosferă primitoare și veselă.

Sursă foto: Shutterstock

Google News Urmărește-ne pe Google News

Biografiile Vedetelor
Fii la curent cu tot ce se întâmplă cu vedetele tale favorite

Află totul despre vedetele din România, dar și despre celebritățile internaționale: biografii, carieră, filmografie, discografie si viață personală.

Revista VIVA!
Revista VIVA!
Abonează-mă la newsletter Abonează-mă
Buton