Îți faci planuri de vacanță? Iată ce obiecte îți sunt la fel de utile și la mare, și la munte

 bogdan.galca
.

Primăvara este un moment minunat pentru a începe incursiunile în natură sau chiar pentru a pune la cale aventurile din concediul de vară. Dacă alegerea inspirată a destinației sau găsirea unei cazări cât mai acceptabile sunt obligatorii, nici accesoriile din bagaj nu trebuie lăsate mai prejos.

Pregătește o mini trusă medicală


Nu începe să faci bagajele, până nu îți pui la punct necesarul de medicamente. Poate că nu ai putea renunța la uscătorul de păr sau la e-book reader, dar mai mult ca sigur nu ai vrea să te trezești fără remediul potrivit în cazul unei migrene sau al unei zgârieturi. Mai grav, în cazul în care urmezi un tratament ce trebuie urmat cu strictețe, ar fi total neindicat să îl dai peste cap, din cauza relaxării din vacanță.

Pentru a te pune la adăpost de orice neplăcere de natură fizică, include în trusa ta de medicamente pentru deplasări medicamente pentru durere sau pentru febră, pastile sau decongestionante nazale, dar și remedii pentru răul de mașină. Foarte utile vor fi și medicamentele împotriva constipației, pansamentele gastrice sau medicamentele pentru reacțiile alergice ușoare.

Protejează-te de arsurile solare

Dacă efectele bronzului excesiv de la mare îți sunt binecunoscute, ai putea să afli cu uimire că trebuie să iei crema de plajă cu factor de protecție ridicat și în rucsacul pregătit pentru munte. Oricât de neobișnuit ar părea, efectul de arsură a pielii, produs de radiațiile UVB, este mai nociv pe crestele montane decât pe litoral. Cu cât altitudinea este mai mare, cu atât mai intense devin radiațiile solare, din cauza aerului mai rarefiat a cărui temperatură scăzută este înșelătoare.

Cu un efect de îmbătrânire a tenului, radiațiile UVA nu acționează doar asupra pielii, ci afectează și ochii, prin acțiunea agresivă asupra corneei. Pentru vedere, cea mai gravă consecință a expunerii la aceste radiații este apariția cataractei. O pereche de ochelari de soare cu filtru de protecție puternic nu este doar un accesoriu potrivit pentru ținutele de vacanță, ci chiar un aliat indispensabil în lupta cu efectele nocive ale radiațiilor ultraviolete.

Înregistrează fiecare moment palpitant

Dacă ești genul căruia îi place aventura și nu înțelege vacanța doar ca pe un moment de relaxare, cu siguranță vrei să iei cu tine cele mai fidele amintiri ale isprăvilor de pe pârtie sau din timpul scufundărilor. Pentru tine, echipamentul potrivit nu este mobilul, ci camera video sport.

Pentru pârtie, alege un suport cu fixare pe casca de protecție și vei putea revedea filmulețul dintr-o perspectivă foarte apropiată de cea reală. Dacă vrei să observi de aproape fundul mării, fixează camera pe masca de snorkeling, nu înainte de a o încapsula în carcasa etanșă.

Asigură-ți o rezervă de energie

Telefonul mobil este un tovarăș nelipsit în vacanțele tale, fie că îl folosești pe post de sistem de navigație, fie ca aparat foto-video. Bateria lui trebuie să răspundă unor solicitări intense, diferite, în funcție de mediul la care îl supui. La munte, frigul va micșora rapid rezerva de energie.

La mare, orele petrecute pe plajă te vor îndemna să asculți la căști muzică de pe telefon, iar asta se va adăuga solicitărilor care deja obosesc bateria. Pentru a avea siguranța că distracția nu se va termina brusc, alege să porți cu tine o baterie portabilă ușoară, de dimensiuni compacte.

Păstrează băuturile în condiții potrivite

Atât pe cărări de munte, cât și pe nisipul plajei, hidratarea este cât se poate de importantă. Cu siguranță, nu ai vrea să simți că te cuprinde setea fără să ai rezerve de apă sau de băuturi răcoritoare. O geantă termoizolantă te ajută să menții băuturile la o temperatură acceptabilă, pentru câteva ore, chiar și sub soarele verii.

La munte, pe lângă că vei putea ține răcoritoarele la o temperatură joasă, vei avea avantajul de a păstra la căldură ceaiul sau cafeaua pe care le-ai preparat încă dinainte de plecarea în drumeție. Alege o geantă de dimensiuni medii și vei putea lua cu tine un volum potrivit de lichide, fără a transporta o greutate prea mare.

Vacanțele tale pot fi la fel de reușite, dacă îți vei alege cu grijă decorul. La fel de multă atenție trebuie să acorzi și pregătirii bagajului, asupra căreia ai acum o imagine de ansamblu mai bună.

Credit foto: Shutterstock

Google News Urmărește-ne pe Google News

Biografiile Vedetelor
Fii la curent cu tot ce se întâmplă cu vedetele tale favorite

Află totul despre vedetele din România, dar și despre celebritățile internaționale: biografii, carieră, filmografie, discografie si viață personală.

Revista VIVA!
Revista VIVA!
Abonează-mă la newsletter Abonează-mă
Buton