Atunci când universuri de măiestrie se întâlnesc: Lansarea The Macllan 72 years old in lalique - The Genesis Decanter

 Alina Dan
.

The Macallan a introdus The Macallan 72 Years Old în Lalique – The Genesis Decanter – un nou whisky remarcabil în ediție limitată pentru a sărbători noua „Distilerie și Experiență pentru Vizitatori' marca The Macallan.

The Genesis Decanter, un single malt Macallan vechi de 72 de ani, extraordinar de rar, este cel mai vechi whisky lansat vreodată de Distilerie pentru a sărbători un moment important în istoria brandului.

The Genesis Decanter este inspirat de o nouă eră pe care o onorează, definită de o capodoperă arhitecturală cu adevărat magnifică. Prezentat într-o sticlă de cristal personalizată, fabricată manual de Lalique, acesta reprezintă încununarea colaborării dintre maeștrii din domeniile whisky-ului, cristalului, arhitecturii, construcției și artizanatului și marchează un nou început în povestea The Macallan.

Timp de aproape două secole, arta producerii whisky-ului de cea mai înaltă calitate s-a aflat în inima proprietății The Macallan, iar noua „Distilerie și Experiență pentru Vizitatori', proiectată de arhitecți apreciați la nivel mondial, Rogers Stirk Harbour + Partners, întruchipează atenția, pasiunea și măiestria superioară care sunt investite în fiecare picătură de The Macallan.

Distilat în anii 1940, whisky-ul The Macallan 72 Years Old reprezintă o băutură spirtoasă inegalabilă care și-a început călătoria spre maturare în optimista perioadă de după cel de-Al Doilea Război Mondial, iar această atmosferă de reinventare a inspirat noua Distilerie și designul The Genesis Decanter.

Pentru cei șaptezeci și doi de ani ai săi de maturare, amăgitoarea culoare deschisă lasă de înțeles că acesta nu este un single malt obișnuit. Amintind de vremuri de mult apuse, whisky-ul prezintă un splendid echilibru între notele puternice și dulci de stejar și esența turboasă care îi conturează caracterul rafinat. Acesta oferă surprize după surprize, pe măsură ce aromele fructate urmăresc tentele distinctive de turbă de-a lungul gurii și se încheie într-o aromă persistentă de fructe și stejar.

Nick Savage, Maestrul Distilator de la The Macallan, a afirmat: „The Macallan 72 Years Old este un single malt incredibil de rar, definit de mulți ani de dedicare și măiestrie. Fiind cel mai vechi whisky îmbuteliat de noi, aceasta reprezintă o ocazie cu adevărat monumentală de a sărbători noua și remarcabila noastră Distilerie. Deși este delicat din toate punctele de vedere, acest whisky oferă o experiență intensă care confirmă distinsa istorie a The Macallan.'

Lalique a surprins caracterul acestei noi minuni arhitecturale în cristal, încorporând liniile netede și curbele naturale ale noii Distilerii. Curbele fine ale structurii unice a acoperișului definesc designul sticlei, sugerând depărtarea și apropierea de pământ a clădirii. Îmbinând tehnicile moderne cu meșteșugul tradițional, fiecare sticlă este fabricată manual de maeștri artizani care rafinează complexul proces de fabricare a cristalului pentru a crea capodopere uimitoare.

Ken Grier, Director de Creație la The Macallan, a spus: „Noua și minunata noastră Distilerie reprezintă atât un tribut față de tradițiile whisky-ului nostru și mediul natural din Speyside, cât și o viziune futuristă, care privește înainte către următorul capitol din viața The Macallan. Designerii Lalique dețin o adâncă și reală înțelegere a spiritului The Macallan, fiind partenerii noștri de peste un deceniu. Interpretarea lor a acestei capodopere de design în cristal depășește excepționalul. Măiestria și creativitatea lor nu încetează să ne minuneze și să ne inspire, iar extraordinara noastră colaborare reflectă rolul însemnat pe care designerii Lalique l-au jucat în istoria The Macallan.'

Silvio Denz, Președintele Lalique, a declarat: „Firma de design Lalique este foarte onorată de asocierea cu un moment atât de important în istoria The Macallan, prin crearea acestei sticle comemorative. Parteneriatul nostru de lungă durată cu The Macallan, care a început în urmă cu mai bine de un deceniu, se bazează pe valorile comune de excelență, măiestrie și creativitate, iar arhitectura cu adevărat spectaculoasă și nemaivăzută a noii „Distileriie și Experiență pentru Vizitatori' a reprezentat o adevărată sursă de inspirație pentru designul acestei sticle.'

The Genesis Decanter este expus într-o cutie personalizată, proiectată de Burgess Studio și inspirată de interiorul Distileriei, fiind acoperită cu un capac de lemn curbat, purtând o amprentă luată direct din dispunerea circulară a celor trei noi distilerii. Fabricat manual din cele mai fine materiale de către fabricantul de mobilă furnizor al Casei Regale NEJ Stevenson, folosind doar lemn din surse sustenabile, exteriorul este din lemn ovangkol în stil cascadă, cu fiecare vas sculptat din mahon stratificat cu arțar deschis. Toate căptușelile și accesoriile sunt aplicate manual, din piele întoarsă și țesătură, încuietorile și balamalele fiind realizate din alamă masivă.

Whisky-ul The Macallan 72 Years Old Single Malt va fi lansat la nivel global începând cu luna august 2018, într-o ediție limitată de 600 de sticle, la un preț de 60.000 USD / 70cl.

 

Google News Urmărește-ne pe Google News

Biografiile Vedetelor
Fii la curent cu tot ce se întâmplă cu vedetele tale favorite

Află totul despre vedetele din România, dar și despre celebritățile internaționale: biografii, carieră, filmografie, discografie si viață personală.

Revista VIVA!
Revista VIVA!
Abonează-mă la newsletter Abonează-mă
Buton