Atunci când apar pe lume nepoții, retrăiești bucuria de a avea un copil. Cu ce să îl răsfeți pe cel mic

 bogdan.galca
.

Mai ales dacă ești la primul nepot, fericirea e una absolută, condimentată însă cu temeri că e ceva ce ai putea să nu faci bine. În loc să te chinui cu astfel de scenarii, bucură-te de venirea pe lume a celui mic și încearcă să îl răsfeți cât mai mult. De altfel, există studii dovedite care atestă faptul că bebelușii care sunt ținuți în brațe și alintați mai mult în primul an de viață se dezvoltă emoțional și psihic mult mai bine decât ceilalți.

Încearcă să nu te erijezi în „bunica ce le știe pe toate', căci vei ajunge să fii evitată de proprii copii, care nu au nevoie de recomandări, ci de sprijin, încurajări și, de ce nu, laude. Acceptă că vremurile s-au schimbat, că părinții moderni aleg să-și crească într-un mod diferit copiii, total diferit față de generațiile anterioare. În loc de sfaturi, e mai înțelept să îi ajuți pe noii părinți cu câteva lucruri de care au nevoie odată cu apariția celui mic. Cu siguranță gestul tău va fi apreciat și îi vei scuti de cheltuieli. 

Iată câteva idei de cadouri inspirate pentru noul membru al familiei.

Cărucior

Un asemenea obiect este mai mult decât necesar unui bebeluș. Nu doar că micuțul poate fi plimbat cu ajutorul acestuia, dar dacă locuiți la curte, acesta își poate face și siesta afară, dormind liniștit în aer liber. În ceea ce privește carucioare copii, modelele sunt variate, prețurile la fel. Alege ceva de calitate superioară, cu roți rezistente, frâne puternice, umbreluță pentru soare și husă de ploaie. Cadrul trebuie să fie stabil, iar pentru siguranța copilului, să conțină sistem de prindere în cinci puncte, indiferent dacă e vorba de un model clasic, sport sau ultramodern. Cât privește culoarea, ieși puțin din standardele clasice, adică  albastru dacă e băiețel, roz/roșu dacă e fetiță. Poți opta și pentru o culoare neutră, mai ales dacă știi că părinții își doresc să mai aibă copii în viitor.

Accesorii

Umidificatorul, sterilizatorul de biberoane și veioza fac parte din acele accesorii luate în ultima clipă, după pătuț, landou, marsupiu și, bineînțeles, hăinuțe. Mai ales dacă se naște în această perioadă, în care temperaturile sunt foarte ridicate, căile respiratorii ale celui mic trebuie să fie cât mai protejate, iar temperatura din încăpere să fie la un nivel optim. În acest sens, umidificatorul va fi mană cerească în casă pentru cel mic și-l va ajuta să aibă un sistem imunitar puternic. Mai ales dacă nu este alăptat, un sterilizator de biberoane le va fi de mare folos părinților pentru a igieniza recipientele și suzetele, precum și jucăriile. Alege unul care funcționează pe bază de aburi și care admite cel puțin patru biberoane. Totodată, veioza cu senzori va fi extrem de utilă părinților, mai ales dacă aleg ca cel mic să stea în camera lui. Cel mai probabil, la început bebelușul va sta în camera părinților, iar atunci când mama se va trezi să-l hrănească, nu va aprinde o sursă de lumină prea puternică, capabilă să îl sperie și să-l deranjeze pe cel mic.

Indiferent ce ai alege, important e să oferi aceste daruri cu multă căldură și să îi sprijini necondiționat pe copii.

Sursă foto: unsplash.com

(P) Material publicitar realizat împreună cu OLX

Google News Urmărește-ne pe Google News

Biografiile Vedetelor
Fii la curent cu tot ce se întâmplă cu vedetele tale favorite

Află totul despre vedetele din România, dar și despre celebritățile internaționale: biografii, carieră, filmografie, discografie si viață personală.

Revista VIVA!
Revista VIVA!
Abonează-mă la newsletter Abonează-mă
Buton