Alimentul care nu trebuie să îți lipsească de pe masă în noaptea de Revelion. Simbolizează trecerea cu ușurință peste probleme

 Calin Maria Bianca
.

Alimentul care nu trebuie să îți lipsească de pe masă în noaptea de Revelion. Simbolizează trecerea cu ușurință peste probleme. Gospodinele au dat deja startul pregătirilor pentru Noaptea dintre ani, astfel că bucătăriile sunt pline de bunătăți și delicii culinare. Totuși, nu mulți știu care este alimentul ce nu trebuie să lipsească de pe masa bogată dacă vrei să te bucuri de un an cu multe reușite și puține probleme. Trebuie să-l ai și tu!

CITEȘTE REVISTA VIVA! DE NOIEMBRIE, GRATIS, AICI!

La fel ca masa de Crăciun, și masa pentru Noaptea dintre ani trebuie să fie plină de bunătăți. Așa cum era de așteptat, gospodinele se pregătesc cum știu ele mai bine pentru Revelion. De la preparatele pe bază de carne de curcan, la renumiții struguri care se mânâncă în noaptea dintre ani, fiecare are grijă să pună tot ce trebuie pe masă.

Citește și: Modele de unghii pentru Noaptea de Revelion.Care este trendul anului 2023

Citește și: 10 idei de machiaj pentru Revelion.Cum să te aranjezi pentru ultima seară din anul 2022

Citește și: Programul magazinelor de Revelion 2023.Unde pot face românii cumpărături pe 31 decembrie și 1 ianuarie

Citește și: Cele trei soții pe care le-a avut Pele.”Regele” fotbalului nu a mers la înmormântarea propriei fiice

Alimentul care nu trebuie să îți lipsească de pe masă în noaptea de Revelion

Nu mai e mult până când trebuie să punem masa de Revelion, iar trecerea în noul an vine la pachet cu o serie de superstiții și tradiții. Este clar că, carnea de pui nu are ce căuta pe masa dintre ani, însă cea de curcan trebuie să fie pe mesele tuturor. Asta nu este tot, fiindcă mai este un aliment care este nelipsit, și anume peștele.

Din moși strămoși, se spune că cine mănâncă pește în noaptea dintre ani o să treacă peste probleme ca peștele prin apă. Bineînțeles, asta nu prevestește decât un an bun și plin de bunătate și lucruri frumoase.

Ce alte alimente nu trebuie să lipsească de pe masa de Revelion

Totuși, nu doar peștele este recomandat pentru masa de Revelion. Mai este o serie de alte alimente care au la bază o serie de semnificații aparte. Mai concret, un preparat de gâscă consumat în noaptea dintre ani are rolul de a ne ajuta să ne îndeplinim ţelurile în noul an. Totodată, 12 boabe de strugure alb sunt recomandate pentru a avea noroc la bani tot anul, cât și pentru îndeplinirea dorințelor.

Un alt aliment care nu ar trebui să lipsească de pe masa de Revelion sunt tăițeii. În cultura est-asiatică, se mănâncă pentru longevitate, astfel că sunt recomandați și la noi în țară.

Ce poți face cu sarmalele rămase de la Crăciun

Prea puține gospodine mai aleg să pună pe masa de Revelion sarmalele. Toată lumea este sătulă de sarmale, astfel că acum, în Noaptea dintre ani, predomină deliciile pe bază de gâscă, pește sau curcan. Totuși, dacă ai multe sarmale rămase și nu știi ce să faci cu ele, sfatul cel mai bun este să le congelați. În pungi ermetice, lăsate la congelator, pot rezista foarte bine până la 12 luni.

Sursă foto: Facebook

Google News Urmărește-ne pe Google News

Biografiile Vedetelor
Fii la curent cu tot ce se întâmplă cu vedetele tale favorite

Află totul despre vedetele din România, dar și despre celebritățile internaționale: biografii, carieră, filmografie, discografie si viață personală.

Revista VIVA!
Revista VIVA!
Abonează-mă la newsletter Abonează-mă
Buton