Ai început să uiți? 5 plante care te ajută să ai o memorie mai bună

.

Mintea îți joacă feste? Pot fi de vină stresul, oboseala, somnul insuficient sau înaintarea în vârstă. Iată 5 plante care te ajută să ai o memorie mai bună.

Ceaiul verde

Frunzulițele fragile de ceai verde conțin o cantitate impresionantă de antioxidanți care combat oxidarea ce afectează celulele nervoase.

Consumul regulat de ceai verde ajută la funcționarea corectă a hipocampului și la menținerea acestuia într-o stare bună, lucru esențial întrucât această parte a creierului este responsabilă de învățare și memorie.

Ginseng

Consumat sub formă de capsule, simplu ca ceai sau combinat cu ceaiul tău de plante preferat, ginsengul susține procesele cognitive.

În plus, protejează corpul de efectele nedorite ale radiațiilor (ai făcut recent o radiografie?), este benefic asupra sistemului imunitar și cardiovascular.

Citește și:

Apocalipsa pentru cuplu! 3 indicii că urmează să vă despărțiți

3 greșeli în cuplu pe care e obligatoriu să nu le faci

Rozmarin

Îți plac foarte mult cartofii la cuptor cu rozmarin? Acum îi vei mânca mai puțin vinovată. Planta aceasta conține acid carnosic ce dilată țesutul cerebral și îmbunătățește memoria.

Salvie

Banala salvie te ajută să-ți amintești unde ai lăsat cheile sau unde ai pus acele acte pe care le cauți de jumătate de zi. Ea este benefică pentru memorie întrucât susține funcționarea neuronală.

Gingko Biloba

Este deja o recomandare clasică, mai ales dacă problemele de memorie sunt asociate cu înaintarea în vârstă. Însă cel mai bine înainte de a lua orice fel de supliment discută și cu medicul tău de familie.

Foto: Shutterstock

Vezi şi ce e ginkgo biloba și ce beneficii are!

Google News Urmărește-ne pe Google News

Biografiile Vedetelor
Fii la curent cu tot ce se întâmplă cu vedetele tale favorite

Află totul despre vedetele din România, dar și despre celebritățile internaționale: biografii, carieră, filmografie, discografie si viață personală.

Revista VIVA!
Revista VIVA!
Abonează-mă la newsletter Abonează-mă
Buton