Evită aceste gafe! Greșeli pe care le fac femeile și îndepărtează bărbații

Sunteți la început și ai senzația că ușor-ușor se retrage din relație? Greșeli pe care le fac femeile și îndepărtează bărbații. Concret, ce să eviți!

Ești foarte nesigură pe tine

Indiferent cât ești de deșteaptă, cât ești de frumoasă îi ceri continuu validări. Iar asta e obositor.

În plus, nu e deloc atrăgător să vezi că iubita ta nu se valorizează deloc.

Încerci mereu să fii perfectă

La polul opus al nesiguranței supreme este perfecțiunea, care de fapt ascunde o stimă de sine scăzută.

Mai simplu spus, când te simți în sufletul tău fără valoare te comporți complet opus, ca și cum ești o prințesă.

Dacă inițial poate fi interesant pentru el să vadă că ești mereu ca scoasă din cutie, după o vreme acest perfecționism al tău pune foarte multă presiune pe bărbatul care nu vrea să fie perfect.

Iar dacă în discuții epatezi cum tu știi totul cel mai bine, faci totul cel mai bine, iar inconștient mesajul transmis e că el nu e în stare de nimic… îl castrezi psihologic și fuge!

Îl controlezi

Mesaje sau telefoane în care îl întrebi unde e, cu cine, ce face, cât mai stă acolo, la ce oră ajunge acasă. Sau și mai bine nu-l crezi și îl pui să îți trimită poze sau faceți Facetime.

Pasul următor pentru moartea relației abia începute este controlul telefonului sau contului de social media.

Fiecare persoană are nevoie de spațiu, de libertate și de intimitate. Iar o relație fără încredere nu va fi niciodată suficient de puternică să depășească problemele ce pot apărea.

Nu-i accepți complimentele

Îl acuzi că vrea să se bage sub pielea ta, că exagerează sau e fals. Sau dai senzația că nu te interesează părerea lui.

Iar când nu te interesează părerea cuiva înseamnă că omul acela nu contează pentru tine. Mulțumește-i, zâmbește-i și asumă-ți complimentul!

Ești foarte negativistă

Cum poate el construi ceva cu tine, cum își poate asuma riscuri în viață alături de tine dacă orice frază de-a ta începe cu nu se poate, nu e adevărat, nu vei/vom reuși?

Controlează-ți dialogul interior și criticismul. Învață să-ți combați aceste gânduri negative: te ajută cu ceva, ai o dovadă că lucrurile pot ieși atât de prost?

Citește și:

Ai început să uiți? 5 plante care te ajută să ai o memorie mai bună

Se poate ajunge la divorț! Ce să discutați înainte să vă căsătoriți

Nu faci nimic pentru el

Cei 3 R esențiali într-o relație sunt: respect, responsabilitate și reciprocitate. Ultimul element presupune ca fiecare să facă lucruri pentru celălalt.

Și chiar dacă la început el se dă peste cap să te impresioneze, este important ca și tu să faci anumite gesturi pentru el.

Această reciprocitate ne ajută să ne simțim importanți, plăcuți, iubiți. Și nu discutăm de gesturi grandioase, simplul fapt că îi faci cafeaua sau îi prepari micul dejun poate conta în ochii lui.

Bârfești

Bârfa uneori parcă este un sport național, iar bărbații au și ei porția lor de bârfă, însă pentru un partener acest obicei este indezirabil.

Dacă îți bârfești colegii, prietenii, nu crezi că se va întreba ce spui despre el altor persoane?

Iar dacă faci greșeala să îi bârfești lui proprii prieteni sau propria lui familie, asta înseamnă că fără să-ți dai seama lovești în el și în persoanele la care ține.

Nu te lași ajutată

Chiar dacă ești o femeie echilibrată, puternică, pe propriile picioare, bărbații au fost proiectați de natură să rezolve probleme, să găsească soluții, să se facă utili.

Lasă-l să schimbe becul, chiar dacă și tu ești în stare să faci asta. Să îți ducă mașina la service, deși nu ai nicio problemă să negociezi tu cu mecanicul.

Lucrurile acestea îi hrănesc masculinitatea, stima lui de sine, și până la urmă nu te simți mai ușurată când cineva îți preia din probleme, le rezolvă și pur și simplu e acolo pentru tine?

 

Foto: Shutterstock

Google News Urmărește-ne pe Google News

Biografiile Vedetelor
Fii la curent cu tot ce se întâmplă cu vedetele tale favorite

Află totul despre vedetele din România, dar și despre celebritățile internaționale: biografii, carieră, filmografie, discografie si viață personală.

Revista VIVA!
Revista VIVA!
Abonează-mă la newsletter Abonează-mă
Buton