Trecutul traumatizant al lui Mitică Popescu. Actorul a trăit iadul pe pământ în tinerețe, când a ajuns în lagărele comuniste

 Oana Popoiag
.
Mitică PopescuMitică Popescu

Actorul Mitică Popescu a murit azi, 3 ianuarie 2023, la vârsta de 86 de ani. Actorul a avut o viață demnă de un film, unul presărat cu multe drame. În studenție, pe când nu avea mai mult de 23 de ani, Mitică Popescu a trecut prin iadul vieții în lagăr.

Unul dintre cei mai iubiți actori ai României, Mitică Popescu a jucat în numeroase filme și spectacole de teatru și și-a consolidat popularitatea cu celebra emisiune marca TVR, Dale lu Mitică. Însă nu știm câte din lumile fictive în care a intrat dând viață feluritelor personaje au fost atât de groaznice precum tinerețea actorului, când realitatea a devenit un adevărat coșmar.

Mitică Popescu a ajuns în lagărele comuniste când era student. I-au răpit cei mai frumoși ani!

Mitică Popescu era stuent când a primit eticheta de 'dușman al poporului', fiind bănuit că ar fi ascuns trecerea peste frontieră a unor prieteni, care i-au dezvăluit la o petrecere că vor să fugă în America. În consecință, actorul a fost săltat de Securitate la 23 de ani, timp de trei ani fiind prizonier în lagărele comuniste. Iadul prin care a trecut Mitică Popescu apoi este greu de închipui.

'Foamea era îngrozitoare. Ne dădea o zeamă de arpacaş şi un colţ de pâine. Mâncai cel mai bine când visai. Apa pe care o beam era scoasă direct din Dunăre, iar tânţarii ne mâncau de vii”. (…)A venit tifoida peste noi; muncile erau crâncene. Mulţi au murit de foame şi de epuizare. Alţii de inimă rea. Sincer, eu am avut şansa că eram tânăr. Dar pentru cei în vârstă era îngrozitor. Se muncea pe rupte, trebuia să faci norma. Dacă nu, bătaia ta n-o lua nimeni', a povestit actorul gandul.info, acesta fiind doar un crâmpei din ororile prin care a trecut timp de trei ani și mai ales în cele trei luni când a fost deținutul coloniei de la Periprava.

'Am avut atunci coşmaruri. De fapt, ani la rând am avut coşmaruri după iadul de la Periprava. Am trecut peste ele cu greu, de unul singur. (…) De uitat n-am uitat perioada aceea. Nici dacă vreau, nu pot să o uit de tot. Nu m-am senilizat ca să o pot şterge din memorie. Nu există o gumă de şters care să te scape de aşa ceva', a dezvăluit actorul în urmă cu câțiva ani pentru Libertatea.

Foto: Libertatea, TVR 

Google News Urmărește-ne pe Google News

Biografiile Vedetelor
Fii la curent cu tot ce se întâmplă cu vedetele tale favorite

Află totul despre vedetele din România, dar și despre celebritățile internaționale: biografii, carieră, filmografie, discografie si viață personală.

Revista VIVA!
Revista VIVA!
Abonează-mă la newsletter Abonează-mă
Buton