A murit Mitică Popescu. Marele actor avea 86 de ani

 Dumitrache Laura
.

A murit Mitică Popescu. Marele actor a încetat din viață marți, la vârsta de 86 de ani. Acesta se afla internat la Spitalul Elias din Capitală, iar în ultima perioadă s-a confruntat cu numeroase probleme de sănătate. Pe 13 decembrie 2022, Mitică Popescu a fost decorat cu Ordinul național Serviciul Credincios în grad de Cavaler.

CITEȘTE REVISTA VIVA! DE DECEMBRIE, GRATIS, AICI!

Actorul Mitică Popescu era internat la Spitalul Elias din București din data de 29 decembrie. Acesta avea mai multe probleme de sănătate, iar marți seara, celebrul actor s-a stins din viață, a declarat purtătorul de cuvânt al Spitalului Elias din Capitală, potrivit news.ro.

mitica popescumitica popescu

Conform sursei citate, actorul a avut 'probleme cardiace, pe fondul multiplelor comorbidităţi'. Marele artist a fost omagiat în cadrul Galei Premiilor Gopo din 25 martie 2013 cu Premiul pentru Întreaga Carieră. De asemenea, a fost decorat la 13 decembrie 2002 cu Ordinul naţional Serviciul Credincios în grad de Cavaler, alături de alţi actori, 'pentru devotamentul şi harul artistic puse în slujba teatrului românesc'.

Citește și:Trecutul traumatizant al lui Mitică Popescu.Actorul a trăit iadul pe pământ în tinerețe, când a ajuns în lagărele comuniste

Citește și:„Te iubesc atât de mult, încât aș vrea să mori înaintea mea!” Leopoldina Bălănuță și Mitică Popescu, o senzațională poveste de dragoste

Citește și:Gabriel Dorobanțu a împlinit 70 de ani. De ce nu s-a însurat niciodată:'A iubit mult o femeie care l-a părăsit. Și-a propus să nu mai…'

Citește și:Cum arată și cu ce se ocupă Sabina Teodorescu, fiica lui Oreste.Este căsătorită din 2017 și are un băiețel

A murit Mitică Popescu

Lumea artistică este mai săracă. Mitică Popescu a încetat din viață la vârsta de 86 de ani. Marele actor era internat la Spitalul Elias, din Capitală, având mari probleme cardiace. Purtătorul de cuvânt al spitalului a confirmat vestea tristă.

Prezentatorul TV s-a confruntat cu numeroase probleme de sănătate, iar în decembrie a fost internat la Spitalul de Urgență Floreasca din București, la secția Cardiologie. Din 29 decembrie, Mitică Popescu era internat la Spitalul Elias.

Cariera impresionantă a lui Mitică Popescu

Actorul Mitică Popescu s-a născut la 2 decembrie 1936, la București. Acesta a absolvit Institutul de Artă Teatrală și Cinematografică ”I.L. Caragiale” din Capitală. A debutat la Teatrul Mic din București în 1973, în piesa ”Philadelphia eşti a mea” de Brian Friel, în regia Soranei Coroamă Stanca.  În anul ce a urmat a jucat în spectacolul ”Matca” de Marin Sorescu, interpretând rolul logodnicului, alături de Leopoldina Bălănuță. Cea mai mare parte a carierei, actorul Mitică Popescu a jucat pe scena Teatrului Mic.

Mitică Popescu a realizat numeroase piese de teatru, jucând roluri de excepție în  ”Cititorul de contor” de Paul Everac (1976, regia Paul Everac), ”Să îmbrăcăm pe cei goi” de Pirandello (1978, regia Cătălina Buzoianu), ”Maestrul şi Margareta” de Bulgakov (1980, regia Cătălina Buzoianu), ”Nişte ţărani” de Dinu Săraru (1981, regia Cătălina Buzoianu), ”O femeie drăguţă cu o floare şi ferestre spre nord” de Eduard Radzinski (1986, regia Dragoş Galgoţiu), ”Pescăruşul” de Cehov (1993, regia Cătălina Buzoianu), ”Cum vă place” de William Shakespeare (1996, regia Nona Ciobanu), ”Sonata fantomelor” de August Strindberg (1999, regia Cătălina Buzoianu), ”Şcoala femeilor” de Moliere (1999, regia Alexandru Dabija), ”Slugă la doi stăpâni” de Carlo Goldoni (1999, regia Mihai Constantin Ranin), ”Viitorul e maculatură” de Vlad Zografi (2000, regia Nona Ciobanu), ”Alex şi Morris” de Michael Elkin (2004, alături de regretatul Ştefan Iordache, regia Gelu Colceag) sau ”Colonia îngerilor” de Ştefan Caraman (2007, regia Nona Ciobanu).

Mitică Popescu își dorea să fie înconjurat de prieteni

În 2021, când a împlinit 85 de ani, Mitică Popescu a declarat că tot ce își dorește este să trăiască și să fie înconjurat de prieteni. Actorul a rămas văduv, după ce soția sa, marea actriță Leopoldina Bălănuță a murit. Dragostea ce i-a purtat-o soției sale a fost atât de mare, încât nu și-a refăcut viața. Mitică Popescu a avut 45 de ani de actorie și de peste 20 de ani prezenta emisiunea „Dale lu Mitică'.

În primul rând îmi doresc să fiu sănătos. Îmi mai doresc ca oamenii, din simple cunoştinţe să redevină prieteni, ca înainte de pandemie, nenorocirea asta care s-a abătut asupra noastră. Îmi pare rău că aceste momente dificile nu ne-au apropiat. Sper însă să devenim mai înţelepţi şi îmi doresc să se facă filme bune şi pentru noi.Mai sper să mă ajute Dumnezeu să trăiesc cât vrea el. Pentru că, aşa cum se întâmplă şi în cazul talentului, totul e de la Dumnezeu', a povestit regretatul actor în urmă cu doi ani.

Sursa foto: Arhiva VIVA

 

Google News Urmărește-ne pe Google News

Biografiile Vedetelor
Fii la curent cu tot ce se întâmplă cu vedetele tale favorite

Află totul despre vedetele din România, dar și despre celebritățile internaționale: biografii, carieră, filmografie, discografie si viață personală.

Revista VIVA!
Revista VIVA!
Abonează-mă la newsletter Abonează-mă
Buton