"Te iubesc atât de mult, încât aș vrea să mori înaintea mea!" Leopoldina Bălănuță și Mitică Popescu, o senzațională poveste de dragoste

 Dumba Gabriela
.

Leopoldina Bălănuță și Mitică Popescu s-au cunoscut la maturitate și s-au iubit timp de 25 de ani, până când moartea i-a despărțit. Actorul dezvăluia, acum ceva timp, care a fost ultima dorință a femeii pe care o iubea, cu puțin timp înainte ca Leopoldina Bălănuță să închidă ochii. Azi, 3 ianuarie 2023, marele actor Mitică Popescu s-a stind din viață, la vârsta de 86 de ani.

CITEȘTE REVISTA VIVA! DE DECEMBRIE, GRATIS, AICI!

Leopoldina Bălănuță și Mitică Popescu au fost inițial colegi de scenă, la teatrul din Piatra Neamț și apoi au devenit buni prieteni, însă dragostea dintre ei s-a aprins într-un moment foarte greu pentru actriță. „Poldi”, așa cum o alinta Mitică Popescu pe Leopoldina Bălănuță, a ajuns la spital și timp de o lună și jumătate el a îngrijit-o cum a știut mai bine.

leopoldina-balanutaleopoldina-balanuta

Ce spunea Mitică Popescu despre momentul în care s-a îndrăgostit de Leopoldina Bălănuță

Mitică Popescu și Leopoldina Bălănuță s-au iubit timp de 25 de ani. Destinul a făcut ca în 1973, Popescu să fie distribuit alături de Poldi, în spectacole comune – După cădere' și Stâlpii societății'. Treptat, actorul a fost cooptat în grupul de prieteni ai Leopoldinei și între ei s-a legat, la început, doar o frumoasă amiciție. Cu timpul, cei doi actori au început să realizeze că sunt făcuți unul pentru celălalt.

Ne făcea plăcere să ne întâlnim doar noi doi, fără prieteni, și stăteam ore întregi într-un restaurant până la ora închiderii. Fără declarații banale, pompoase, am simțit amândoi că suntem făcuți unul pentru celălalt.

Am realizat că o iubesc pe Poldi atunci când a trebuit să fie internată timp de o lună și jumătate la Fundeni, din cauza unei peritonite. O vizitam în fiecare zi, îi duceam de mâncare și stăteam cât mai mult posibil lângă ea.

Și acum îmi mai aduc aminte că m-a rugat să-i fac rost de o casetă cu Demis Roussos. I-am îndeplinit dorință și m-am bucurat de bucuria ei„, povestea Mitică Popescu, în urmă cu câțiva ani, pentru jurnalul.ro.

Citește și: Când se difuzează finala iUmor, sezonul 13.Cine sunt cei 13 finaliști

Citește și: Dana Săvuică și-a început cariera de model pentru a scăpa de complexe:„Eram timidă și…’

Citește și:Este sau nu Chefi la Cuțite o emisiune regizată? Oxy dezvăluie adevărul, după marea finală:„Să dărâm un pic mitul acesta’

Citește și;Ce spune Sorin Bontea despre Florica Baboi, câștigătoarea Chefi la Cuțite 2022:„Este o lecție. Să mergi mai departe chiar dacă…’

Mitică Popescu și Leopoldina Bălănuțp s-au căsătorit în noaptea de Revelion

După externarea Leopoldinei, ei s-au mutat împreună, dar au rămas foarte discreți cu privire la viața personală. Pe 2 iunie 1977, la trei luni după marele cutremur, Mitică, atunci la vârsta de 40 de ani, și Poldi, 42 de ani, s-au căsătorit.

În ziua respectivă, Mitică Popescu a trebuit să participe la Cântarea României', fiind nevoit să-și facă viitoarea soție să aștepte timp de două ore la Starea Civilă, din Piața Amzei, București.

Tatăl actriței a fost cel care i-a cununat religios, câteva luni mai târziu, în noaptea de Revelion.

Leopoldina a amânat momentul cununiei din cauza firii ei bolnăvicioase, spunându-i actorului – Nu are rost să te înhami la o căruță stricată'.

Ne-a fost jenă de vârstă noastră. Pentru dragoste nu contează vârstă, dovadă că am stat împreună 25 de ani, dar lumea te mai judecă. M-am înțeles foarte bine cu Leopoldina. Eu făceam piață, iar ea gătea. Ei îi plăcea să pescuiască, mie nu.

Dar am mers în Delta zece ani. Nu avem copii, pentru că ea nu putea să rămână însărcinată. Plus că, nouă, actorilor, ne este foarte greu să creștem și o floare, la programul pe care-l avem„, a mai dezvăluit actorul.

Ultima dorință a Leopoldinei Bălănuță pentru Mitică Popescu, exprimată cu câteva ore înainte să moară

Pe 13 octombrie 1998, Mitică Popescu și Leopoldina Bălănuță au urmărit meciul de fotbal dintre Ungaria și România.

După încheierea partidei, Leopoldina Bălănuță i-a făcut actorului o mărturisire sfâșietoare – Te iubesc atât de mult, încât aș vrea să mori înaintea mea!', ea dorindu-și foarte tare ca Mitică să nu sufere din cauza morții ei.

Apoi, Leopoldina Bălănuță a mâncat și și-a aprins o țigară. La scurt timp, a acuzat dureri de stomac foarte mari, iar la miezul nopții, Mitică Popescu a dus-o la Spitalul de Urgență. Medicii au trimis-o direct în sala de operație, însă nu au mai putut să-I salveze viața, scrie unica.ro.

În dimineața zilei de 14 octombrie, în jurul orei 07:00, marea actriță a închis ochii pentru totdeauna. Ultima conversație a celor doi a fost despre ochelarii și verigheta Leopoldinei, așa că Mitică Popescu a decis ca respectivele obiecte să o însoțească în mormânt.

Azi, 3 ianuarie 2023, marele actor Mitică Popescu s-a stind din viață, la vârsta de 86 de ani, din cauza unor probleme cardiace.

 

Google News Urmărește-ne pe Google News

Biografiile Vedetelor
Fii la curent cu tot ce se întâmplă cu vedetele tale favorite

Află totul despre vedetele din România, dar și despre celebritățile internaționale: biografii, carieră, filmografie, discografie si viață personală.

Revista VIVA!
Revista VIVA!
Abonează-mă la newsletter Abonează-mă
Buton