Viața neștiută a lui Papa Francisc. În tinerețe, a avut probleme mari de sănătate și a lucrat ca paznic într-un bar de noapte

 Oana Popoiag
.

Unul dintre cei mai puternici oameni din lume, Papa Francisc este totodată poate cel mai popular Papă din istorie, prin viziunea sa asupra religiei și a percepțiilor despre viață. Puțini știu că Suveranul Pontif, care a împlinit zilele acestea 83 de ani, a avut un start foarte greu în viață și o tinerețe marcată de sărăcie. Pentru a-și câștiga existența a lucrat inclusiv ca paznic de noapte într-un bar.


Papa Francisc este cel mai popular Papă din istorie, iar, la cei 80 de ani ai săi, viziunile sale moderne asupra vieții sunt apreciate de toată planeta. Poate că abilitatea sa de a ieși din canoanele atât de stricte ale Vaticanului și de a nu privi lumea cu închistare vin din propria experiență de viață.

Trecutul neștiut al lui Papa Francisc

Puțini știu că Papa Francisc a avut o tinerețe zbuciumată, marcată de sărăcie și frica zilei de mâine. Părinții său au fugit din Italia de teama regimului fascist al lui Benito Mussolini cu șapte ani înainte ca acesta să vină pe lume, iar traiul lor în Buenos Aires, Argentina, țara unde au emigrat, a fost unul greu.

Înainte de a lua calea religiei, lucru care s-a întâmplat la 24 de ani, Papa Francisc a trebuit să aibă diverse joburi sezoniere pentru a se întreține. Cu greu ne putem imagina, dar simbolul Bisericii Catolice a lucrat, vreme de un an, conform The New York Post, ca paznic într-un club de noapte înainte de a-și descoperi adevărata vocație. Noaptea se ocupa cu securitatea spațiului unde lucra, iar ziua avea în atribuții și curățenia, lustruind mesele și podeaua.

Nu doar grija zilei de mâine îl măcina pe atunci, ci și gravele probleme de sănătate, întrucât acesta a avut o pneumonie severă, care nu a cedat până nu a tăiat o parte din plămân.

Papa Francisc, decizie istorică legat de modul cum Biserica tratează cazurile de abuz sexual împotriva minorilor

Suveranul Pontif a anunțat ieri că se vor face anumite modificări privind modul în care Biserica Romano-Catolică tratează cazurile de abuz sexual asupra minorilor. Mai precis, este vorba despre eliminarea 'secretului pontifical',o regulă de confidențialitate ce protejează informațiile delicate referitoare la Biserică. Solicitarea de ridicare a 'secretului„ a fost făcută de Papă la un summit desfășurat la Vatican în februarie.

Foto: Hepta

Papa FranciscPapa Francisc
 

Google News Urmărește-ne pe Google News

Biografiile Vedetelor
Fii la curent cu tot ce se întâmplă cu vedetele tale favorite

Află totul despre vedetele din România, dar și despre celebritățile internaționale: biografii, carieră, filmografie, discografie si viață personală.

Revista VIVA!
Revista VIVA!
Abonează-mă la newsletter Abonează-mă
Buton