Papa Francisc, anunț istoric! Susţine parteneriatul civil pentru persoanele de acelaşi sex: "Sunt copiii Domnului şi au dreptul la familie"

 Cica Cristina
.

Papa Francisc face un anunț istoric, în contradicție totală cu poziția pe care o are Biserica Romano-Catolică. Suverenul Pontif susține parteneriatul civil pentru persoanele de acelaşi sex, fiind de părere că au dreptul la o familie.

CITESTE TOATA REVISTA VIVA! DE SEPTEMBRIE, GRATIS, AICI!

Papa Francisc a luat prin surprindere pe toată lumea, după ce a anunțat că susţine implementarea prin lege a parteneriatului civil pentru persoanele de acelaşi sex.

„Trebuie să creăm o lege a parteneriatului civil. În acest fel, ei vor avea protecţia legii. Eu m-am implicat în susţinerea unor astfel de legi.

Persoanele gay au dreptul să fie parte a unei familii. Ei sunt copiii lui Dumnezeu şi au dreptul la o familie. Nimeni nu ar trebui să fie alungat sau să fie făcut să sufere din această cauză', a transmis Papa Francisc.

Citește și: Cum a fost ales chef Sorin Bontea să jurizeze o emisiune culinară, acum 8 ani:„Eram convins că face mișto de mine, l-am și înjurat și i-am zis să mă lase în pace'/ EXCLUSIV

Papa Francisc contrazice poziția oficială a Vaticanului

Declarațiile Suveranului Pontif contrazic nu doar poziția oficială a Vaticanului, dar și a predecesorilor săi.

Citește și: Ellie White s-a vindecat de COVID-19. Declarații uluitoare despre momentele de coșmar prin care a trecut:'S-a manifestat mai violent'

Papa-Francisc-1Papa-Francisc-1

Subiectul a fost abordat de Papa Francisc în documentarul „Francesco', care a avut premiera pe 21 octombrie, în cadrul Festivalului de Film de la Roma.

În cadrul documentarului, Papa Francisc a abordat diverse subiecte sociale de impact, printre care s-au numărat problemele „celor care se află la periferiile existenţiale', rolul femeilor în societate, atitudinea credincioşilor față de comunitatea LGBTQ, conform Adevărul.

Sursa foto: pixabay

Citește și: Tudor Gheorghe a dezvăluit că s-a drogat cu heroină:„M-am dezbrăcat în pielea goală și m-am culcat în cadă'

 

Google News Urmărește-ne pe Google News

Biografiile Vedetelor
Fii la curent cu tot ce se întâmplă cu vedetele tale favorite

Află totul despre vedetele din România, dar și despre celebritățile internaționale: biografii, carieră, filmografie, discografie si viață personală.

Revista VIVA!
Revista VIVA!
Abonează-mă la newsletter Abonează-mă
Buton