Papa Francisc a împlinit azi 84 de ani. Cum și-a petrecut Suveranul Pontif ziua de naștere

 Cica Cristina
.

Papa Francisc a împlinit 84 de ani. De când a fost ales papă este a opta aniversare, aceasta din urmă fiind marcată și de pandemia de COVID-19. Iată cum și-a petrecut ziua de naștere Suveranul Pontif!

CITESTE TOATA REVISTA VIVA! DE NOIEMBRIE, GRATIS, AICI!

Papa Francisc a împlinit joi 84 de ani. Printre cei care au ținut să-l felicite pe Suveranul Pontif s-a numărat și premierul Giuseppe Conte.

„Urmărim cu cel mai mare respect angajamentul faţă de o biserică mereu atentă la nevoile celor mai săraci, ale celor mai fragili, celor mai mici', a transmis premierul italian pe Twitter.

PapaPapa

Papa Francrisc este cel de-al 26-lea episcop al Romei şi papă al Bisericii Catolice, fiind ales în primăvara anului 2013 de către conclavul cardinalilor.

Cum și-a aniversat Papa Francisc ziua de naștere

Pe agenda oficială a Vaticanului nu s-au arătat evenimente deosebite pe ziua de astăzi, semn că liderul Bisericii Catolice a celebrat urmându-și programul normal de întâlniri.

Anul trecut, Papa Francisc şi-a sărbătorit ziua de naştere la Vatican. A primit mai mulți invitați, printre care și copii. Tot atunco s-a comandat o pizza de aproximativ patru metri, iar Papa a avut și lumânări în care a suflat. Anul acesta, și pe fondul pandemiei de coronavirus, scenariul clar nu se putea repeta.

Citește și: Nici Papa Francisc nu e ferit de boală.Suveranul Pontif a anulat participarea la o slujbă religioasă din cauza unei 'ușoare indispoziții'

Citește și: Carmen Iohannis nu e singura care a greșit!Rochiile controversate alese de Primele Doamne la întâlnirea cu Papa Francisc

Citește și: Papa Francisc, anunț istoric! Susţine parteneriatul civil pentru persoanele de acelaşi sex:”Sunt copiii Domnului şi au dreptul la familie”

Citește și: Irina Deaconescu și Cristi Manea și-au botezat fetița, în secret.Primele imagini de la eveniment

Trecutul neștiut al lui Papa Francisc

Puțini știu că Papa Francisc a avut o tinerețe zbuciumată, marcată de sărăcie și frica zilei de mâine. S-a născut în Buenos Aires, într-o familie de emigranți italieni. Părinții au fugit din Italia de teama regimului fascist al lui Benito Mussolini cu 7 ani înainte ca acesta să vină pe lume, iar traiul lor a fost destul de greu.

Înainte de a lua calea religiei, lucru care s-a întâmplat la 24 de ani, Papa Francisc a trebuit să aibă diverse joburi sezoniere pentru a se întreține. Cu greu ne putem imagina, dar simbolul Bisericii Catolice a lucrat, vreme de un an, conform The New York Post, ca paznic într-un club de noapte înainte de a-și descoperi adevărata vocație. Noaptea se ocupa cu securitatea spațiului unde lucra, iar ziua avea în atribuții și curățenia, lustruind mesele și podeaua.

Nu doar grija zilei de mâine îl măcina pe atunci, ci și gravele probleme de sănătate, întrucât acesta a avut o pneumonie severă, care nu a cedat până nu a tăiat o parte din plămân.

Sursa foto: pixabay, Hepta

 

Google News Urmărește-ne pe Google News

Biografiile Vedetelor
Fii la curent cu tot ce se întâmplă cu vedetele tale favorite

Află totul despre vedetele din România, dar și despre celebritățile internaționale: biografii, carieră, filmografie, discografie si viață personală.

Revista VIVA!
Revista VIVA!
Abonează-mă la newsletter Abonează-mă
Buton